Home » Noutăți » Recenzii de octombrie

Recenzii de octombrie

Rogue. Seria Gemini. Vol. 2

de Monica Ramirez

Colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2018

Dacă primul volum al seriei mi-a plăcut foarte mult, pe acesta l-am adorat.

O poveste alertă, plină de suspans și îmbibată bine în pericole ce te țin cu sufletul la gură, “Rogue” mi-a oferit câteva ore de adrenalină și o poveste de dragoste absolut superbă.

Recenzie pe justreadingmybooks

 

 

Picătura chinezească, volumul 3 din seria Vagabond

de Lucian Dragoș Bogdan

Colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2018

Un thriller atipic pentru că autorul nu aduce în prim plan neapărat un detectiv sau un grup de anchetatori. (…) Urmăriri, oameni ai străzii, poliție, chinezi și mafia chinezească, ruși și mafia rusă, obiceiuri, istorie, escrocherii, toate se îmbină într-un roman extrem de interesant și ingenios construit.

 

Recenzie de Arcidalia Ghenof pe Literatura pe tocuri

 

Rogue. Seria Gemini. Vol. 2

de Monica Ramirez

Colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2018

„Rogue”… Ce aș putea eu oare să zic despre „Rogue”, ceva ce n-a mai fost zis, fără să dezvălui aspecte importante din acțiune și fără să apelez la o serie de clișee, pentru a descrie în oarecare măsură intensitatea acestei lecturi? Mă uimește permanent felul cum țese Monica Ramirez aceste povești, încât te captivează chiar dacă nu este genul tău literar preferat. (…) E mai corect să spun că scriitoarea face ea ce face, mă tentează și nu pot să rezist.

Recenzie de Ana Sylvi pe A drop of inspiration

 

Început de anotimp ploios la Ezary

de Marian Truță

Colecția SFFH, Tritonic, 2017

… deși nu știu cât SF e-n asta… mai mult fantasy, dar nici din ăla… (…) exact ăla-i feelingul, de autor sud-american (…) Dacă sunteți amatorii genului Science-Fiction, fantasy și niște nebuneli din alea sud-americane (…) merită să citiți cartea!

Recomandare de Cristian China Birță pe Facebook

 

 

 

Blestemul moștenirii

de Mirela Oprea

Colecția Cașmir, Tritonic, 2017

Cu uluitoarea ei combinație de intrigă, suspans și dragoste, Mirela Oprea mi-a oferit prin „Blestemul moștenirii” o lectură incitantă, nespus de captivantă. Un romantic suspans care de astăzi se numără în topul preferințelor mele literare.

 

Recenzie de Alina Geambașu pe Literatura pe tocuri

 

 

În mintea comisarului

de Teodora Matei

Colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2017

Regretul meu? Toate cazurile „țin” prea puțin. Nu aș zice că poți vizualiza rezolvarea lor de la început, dar abia ai timp să scoți arsenalul pentru anchetă, că te și vezi cu criminalul după gratii. Autoarea știe să își aleagă poveștile, știe să alcătuiască profilul criminalului, dar nu se complică. Nu dezvoltă ideea. Am înțeles că, poate, nici nu este importantă cariera lui în acest volum, că importantă este cunoașterea a modus operandi, a comisarului. Dar, tot aș fi vrut mai mult.

Recenzie de Anca Adrian Rucăreanu, pe Anca și cărțile

 

lumanari-vii-teodora-mateiLumânări vii

de Teodora Matei

Colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2018

Ce o face specială pe Teodora Matei? Stilul ei. Este ironică, amuzantă, atentă la detalii. Ce face din povestea ei una originală? Cadrul românesc pe care îl simți în fiecare pagină. Autoarea Teodora Matei surprinde atmosfera din secție, dintre membrii ei, dar evocă și scene domestice pline de autentic și de farmec. A primit o bilă albă de la mine pentru că a rămas în sfera spațiului nostru și nu a ales să „emigreze” alături de personaje. Subiectul i-ar fi permis să o facă; exploatat mai mult, dezvoltat pe mai multe planuri, subiectul ar fi fost demn de un thriller zguduitor.

Recenzie de Anca Adrian Rucăreanu, pe Anca și cărțile

 

Cartea interviurilor SF

de Lucian-Vasile Szabo

Colecția Comunicare media, Tritonic, 2018

Cartea interviurilor SF amestecă într-un procent variabil seriozitatea gravă și umorul virat spre amuzament, tonul fundamental serios și tonul glumeț, uneori chiar în același interviu. E interesant să constatăm că tocmai la provocările menite să stârnească imaginația prin elemente dintre cele mai familiare anticipatorilor răspunsurile sunt adesea evitate, deturnate prin ricoșeuri comode, de parcă autorii și-ar păstra soluțiile pentru prozele proprii, sustrăgându-se din „joaca” menită să-i transforme pe ei înșiși în personaje.

Recomandare de Mircea Opriță în Helion SF online # 89, octombrie 2018

 

Omul care s-a jucat cu lumea

de Marian Truță

Colecția Lit, Tritonic, 2018

La finalul cărții, m-am întrebat dacă omul s-a jucat cu lumea construind-o după chipul și asemănarea lui sau autorul – cu mintea cititorului, făcându-i o analiză a naturii umane stăpânite de prejudecăți, tabu-uri, idealuri, temeri, nevoi, speranțe, vini reale sau închipuite.

 

Recenzie de Teodora Matei în Helion SF online # 89, octombrie 2018

 

Arhitecții speranței

de Alexandru Lamba

Colecția SFFH, Tritonic, 2018

La nivel obiectiv, dupa cum am zis deja, o idee interesantă dar pe care bineînțeles ca nu o pot dezvalui ci va spun doar din nou: citiți cartea. Mai presus de ideea în sine stă însă stilul de scriitură și aici ofer doar un indicator propriu: am reușit sa termin romanul în cam cinci ore, cinci ore jumate. Cursiv, fluent, fără aproape nici o sforțare.

Recenzie de Ioan-Angelo Mâțiu în Helion SF online #89 octombrie 2018

 

 

Vremea renunțării și alte povestiri

de Marian Truță

Colecția SFFH, Tritonic, 2017

Dacă vă plac povestirile SF care vă invită să vă imaginaţi o lume diferită, pornind de la un eveniment care s-a încheiat în alt mod, povestiri care vă aduc în atenţie idei variate şi le abordează din diverse unghiuri, povestiri care au şi elemente din anumite mitologii, atunci o să vă placă volumul „Vremea renunţării şi alte povestiri” de Marian Truţă.

Recomandare de Violeta-Loredana Pascal pe prwave.ro

 

 

Gemini. Seria Gemini. Vol. 1

de Monica Ramirez

Colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2018

Un roman palpitant, realist și pe alocuri dureros, cu un stil de scriere cursiv și plin de expresivitate, prin intermediul căruia poți simți durerea unei lovituri sau poți auzi cum zboară gloanțele pe deasupra capului. Monică Ramirez i se potrivește perfect genul acesta de carte – thriller, mystery, spionaj – pentru că se pricepe de minune să creeze situații extreme, plottwist-uri și personaje puternice, dar și o atmosferă plină de mister.

 

Recenzie pe wearewomenofletters.worpress.com

 

antologie-de-povestiri-romance-schite-de-iubire Schițe de iubire. Antologie de povestiri romance

de Danut Ungureanu, Teodora Matei, Anamaria Ionescu, Teodora Anghel, Georgiana Sandu, Bogdan Hrib, Rebeca Cojocaru, Lucian Dragos Bogdan, Mirela Oprea și Daniel Timariu

Recenzie de Antuza Genescu, publicată în Paralela 45, suplimentul literar al Renașterii Bănățene din 2 octombrie 2018.

Zece tipare de iubire

Antologia de povestiri romance Schițe de iubire, apărută la editura Tritonic în primăvara anului 2018, este prima carte de dragoste pe care am citit-o după ani buni în care am întrerupt relația cu literatura de acest gen. Romanțurile de dragoste nu m-au atras niciodată în mod deosebit, dar nici nu le-am închis definitiv ușa în nas. Un dram de dulcegărie nu strică nimănui, indiferent de vârstă. Totul e să nu mănânci dintr-o dată borcanul cu șerbet.

Dacă e vorba de povești de dragoste, să ne amintim că dragostea e oarbă, deci se poate respecta criteriul bunului plac și nu se va supăra nimeni că mă voi ghida și eu după el. Nici măcar autorii „tritonici”, ei fiind cei cărora mă adresez în primul rând de data aceasta.

Scrie un comentariu

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: