Home » Noutăți » 2018 la Tritonic – știri pe surse

2018 la Tritonic – știri pe surse

Dragi prieteni cititori și fani,

E foarte greu acum să putem prezenta, în buna tradiție occidentală, un program exact al titlurilor pentru 2018. Sunt atâtea motive pentru care nu putem face acest lucru încât nici nu are rost să le mai enumerăm. Și totuși există printre speranțe și câteva confirmări, iar eu cred că… recolta va fi destul de bogată.

Deci, sub rezerva faptului că unele dintre promisiunile de mai jos ar putea să nu fie întemeiate, cam așa va arăta anul 2018.

Sci-Fi & Fantasy

Să începem cu doamnele: Rodica Bretin cu al doilea volum din seria Protectorii (primul volum Oameni și zei, a fost lansat la Gaudeamus 2017); Georgiana Sandu, al doilea volum din Cheia Iadului mai pe final de an. În echipă de doi sau… trei: Teodora Matei, Lucian-Dragoș Bogdan – un roman steampunk/fantasy și Daniel Timariu, Lucian-Dragoș Bogdan, Teodora Matei – 3.4.

Despre domni numai de bine: Aurel Cărășel – Galaxia Sudică 4 în prima parte a anului, Daniel Timariu – ediția a II-a revizuită a volumului Amețeli postlumice, câștigător al premiului RomCon pentru cel mai bun volum de povestiri SF al anului 2016, înainte de Final Frontier.

Ne-am dori și un nou roman semnat de Alexandru Lamba, ca și mult așteptatul roman al lui Marian Truță (dublu publicat în 2017 cu Început de anotimp ploios la Ezary și Vremea renunțării și alte povestiri). Speram ca și seriile să-și facă… datoria: Nic Dobre – un nou volum SF de la autorul romanelor Un polițist în spațiu și Căldura ghețarilor, Daniel Timariu – un roman și o nuvelă din lumea Tenebrelor și Lucian-Dragoș Bogdan – o nuvelă din universul Frontierei.

Să mai spun că ne dorim și vreo două antologii de la un bun prieten? Zic, ce mă costă?… Poate le vom avea.

Mystery & Thriller

În această zonă mă simt un pic mai confortabil pentru că sunt un pic mai bine informat. Și din acest motiv voi începe cu seriile:  Petru Berteanu – al doilea volum din Biblioteca de pe scări (după Efectul Mandela, 2017), Lucian-Dragoș Bogdan – Picătura chinezească, al treilea volum din seria Vagabond (Apărarea siciliană, 2017), desigur un nou volum cu Walther Funch semnat de Aurel Cărășel (al treilea Zeii ar trebui împușcați, 2017).

Și acum doamnele: Anamaria Ionescu – al treilea volum din seria Sergiu Manta (după o scurtă întrerupere pentru romanul Crăciunul care nu a mai venit, LIT 2017); Teodora Matei – Lumânări vii, un roman cu Anton Iordan, protagonistul volumului În mintea comisarului. Sper să o avem alături pe Lucia Verona cu o nouă ancheta semnată de Stella Marian-Harington și pe Irina Munteanu cu un nou volum polițist după debutul din 2017: Crimă la Grădina Botanică.

În fine Daniel Timariu se decide să atace cu un roman centrat pe inspectorul șef Ovidiu Danelescu, protagonistul volumului Fete în roșu și alte povestiri polițiste.

Lucian-Dragoș Bogdan, Teodora Matei, Daniel Timariu, Anamaria Ionescu, Bogdan Hrib recidivează cu al doilea volum al seriei Domino.

Încercăm să introducem o tradiție a antologiilor Crime – așadar după Noir de București, în 2018 vom avea Gastro Noir. Cu un mare semn de întrebare o gașcă de autori special selecționați s-ar putea să mai atenteze cu o antologie – de sezon… centenar –  Noir 1918

Cașmir

Începem cu distinsa noastră colegă de la Constanța – Mirela Oprea – al treilea volum din saga familiei Drumville (în 2017, Duelul inimilor). Și poate că încă ceva… Apoi Teodora Matei – continuarea romanului Stăpânul castelului și Lucian-Dragoș Bogdan – un nou roman de dragoste de la autorul volumelor Parfumul Cracoviei și Uneori, când visez…

Georgiana Sandu va fi prezentă cu al patrulea volum al seriei Iubire periculoasă și al doilea volum al seriei Prefă-te că mă iubești/

Se coace la foc mic și o… Antologie romance cu nume importante.

Young Adult – un an pilot pentru renașterea unei colecții

Așadar Maria Ileană – primul volum al unei trilogii de la autoarea cărții Moștenirea străbunilor. Lucian-Dragoș Bogdan – Cartea haosului și Teodora Șerbănescu – o tânără autoare care debutează cu volumul Dincolo de ziduri.

Încheiem cu artileria grea:

Seria de autor – Dănuț Ungureanu

După succesul cu Luna în orașul blestemat, Dănuț ne-a promis pentru 2018, două volume – o culegere de povestiri și un roman foarte… din nefericire nu pot să spun mai multe deși știu și titlul și povestea. Dar vom reveni. Până atunci distrați-vă cu… Dănuț Luna.

PS Despre volumele academice după Revelion.

PS 2 – la mulți ani și multă lectură plăcută!

PS 3 – Dacă am uitat pe cineva să nu creadă că… n-am făcut-o intenționat. Mai păstrăm ceva ași în mânecă!

Cu prețuire,
Al dvs, BH.

3 comments

  1. Mult succes! Aștept cu nerăbdare noile aparitii!

Scrie un comentariu

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.