Home » Noutăți » 2019 pe scurt și pe surse!

2019 pe scurt și pe surse!

Se tot zvonește că va fi un an plin… Și cu surprize. Cam așa se pare.

Tritonic reintră în zona traducerilor. În primul rând, antologia mystery & thriller a anului 2019 va fi chiar… BalkaNOIR, o traducere complexă din șase limbi… balcanice. S-a bătut palma cu editorul grec (deținătorul drepturilor) și cartea va apărea la Gaudeamus, în noiembrie. Un volum gros, dens, sumbru… Avem informații că lansarea din România va avea ca invitați și autori străini – un grec sau doi, un sârb, un sloven… – pe lângă cei trei români: Lucia Verona, Lucian-Dragoș Bogdan și Bogdan Hrib. Se pare că unul dintre invitați își va lansa și propriul volum tradus… Tot un crime.

Și încă o informație de culise: Block 46 de Johana Gustawsson se va lansa în iunie la prima ediție a festivalului „Misterele Bucureștiului”. Iar lansarea va fi chiar în prezența autoarei. În pofida numelui, Johana e franțuzoaică, doar soțul e suedez… Din nefericire, nu putem spune/scrie mai multe… deocamdată.

Și mai misterioase sunt mișcările autorilor români. Se aude că în a doua jumătate a lunii ianuarie, mai exact pe 18 sau 19, Lucian Dragoș Bogdan va avea o întâlnire de taină, la București, cu un autor francez, sosit pentru a pune la cale un proiect la patru mâini.

De altfel, la cel mai puternic festival de… polare (polițiste) din Franța – Quais du Polar la Lyon – delegația română va fi reprezentată de editorii de la Crime Scene Press și Tritonic, dar și de autori români traduși în franceză. Vom reveni.

Nu numai Franța va atrage românii în 2019, ci și Marea Britanie. Se aude, foarte pe șoptite, că două autoare și un autor vor fi prezenți la Newcastle Noir, în mai. De ce? Cu ce? Nu știm nimic. Promitem să investigăm mai departe.

A propos, printre picături se va mai da o fugă și la Salonic. Tot prin mai, tot cu BalkaNOIR…

O primă jumătate de an cam aglomerată. Pe curând.

One comment

Scrie un comentariu

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.