Home » Noutăți » Ce s-a întâmplat în 2018? Câteva pe repede-înainte…

Ce s-a întâmplat în 2018? Câteva pe repede-înainte…

S-au întâmplat multe și cred că o să mi le amintesc într-o ordine cam aiurea.

Întâi a fost Gala Tritonic Bestseller la Librăria Eminescu. Deja a doua ediție. Premianții se cunosc. Pentru cea de-a treia ne vedem la început de martie 2019.

A urmat Final Frontier unde am lansat cărți noi și am debutat cea mai tânără autoare de la Tritonic – romanul Dincolo de ziduri semnat de Teodora Șerbănescu. O poveste fantasy prin lumea unor vikingi mai altfel, o războinică neînfricată și, desigur, o poveste de dragoste mai… neconformistă. Au fost mulți autori Tritonic acolo (s-au mai lansat și alte volume: 3.4, Cartea interviurilor SF de Lucian-Vasile Szabo, Imperiul de sticlă de Cătălina Fometici, Cartea haosului de Lucian Dragoș Bogdan, Galaxia sudică 4: Agora și cronautul de Aurel Cărășel și „volumul cu două fețe”, Ciudatul caz al umbrelor. Când penele roșii vor plânge, cu o nuvelă din Lumea Tenebrelor și una din universul Frontierei) și, pentru că nu cred că e cazul să fim modești, am reușit să ocupăm toate locurile în sală și apoi s-a lăsat cu o coadă lungă la autografe.

East European Comic Con a avut la această ediție doi autori de la Tritonic: „recidivistul” Lucian Dragoș Bogdan și „debutanta” Teodora Matei. N-a mai surprins pe nimeni că Lucian are deja fanii lui (și că vinde multe… romance-uri!), dar marea revelație a fost Teo Matei care în materie de PR ne-a dat clasă pentru că nu a ratat nici un vizitator care a trecut prin fața standului. Asta după ce, în aprilie, patru autori (timișorenii Lucian-Vasile Szabo, Daniel Timariu și Cătălina Fometici, plus „adoptatul” Lucian Dragoș Bogdan) au participat la Bookfest Timișoara.

Ne-am deplasat cu arme și bagaje cât mai…romantice spre Constanța unde am lansat un nou mini-festival „Romance days” în parteneriat cu Hotelul Opera din Mamaia. Schițe de iubire. Antologie de povestiri romance, a fost marea vedetă, împreună cu noile volume ale Mirelei Oprea – din seria Cavalerii timpului (un romance fantasy) am lansat deja primele două volume ale trilogiei. Autografe și conversații simpatice, plus niște prăjiturele. Nici la librăria Jean Bart din Constanța n-a fost rău. Echipa a fost mare, cu Teo Matei și Anamaria și Dănuț și Lucian și Teodora Anghel și Rebeca Cojocaru și Teodora Șerbănescu.

Printre picături, am mai participat la diverse evenimente locale (Deva, Sibiu, Suceava, Oradea, Arad, etc.), unde am lansat volume ale autorilor locali: Picătura chinezească de Lucian Dragoș Bogdan și Recruții de Maria Ileană la Alba Iulia, Amor fără alcool de Ciprian-Ionuț Baciu și Sfârșitul inocenței și alte povestiri de Cristian Vicol la Timișoara, ori prezentarea volumului „Schițe de iubire” la Pitești, la invitația și în organizarea unui grup de cititori locali.

Pe vară ne-am deplasat în mod tradițional la Festivalul de Film și Istorii de la Râșnov unde am strâns 11 autori – cu tot cu timișorenii Lucian-Vasile Szabo și Daniel Timariu, dar și cu bucureștenii Petru Berteanu, Dănuț Ungureanu și Marian Truță. Obișnuiții Anamaria, Teo și Lucian. Revenită la Tritonic – Monica Ramirez cu seria Gemini. Rebeca a stat la standul din cort și a reușit să convingă turiștii sceptici să mai cumpere și câte-o carte… Am lansat volumul 2 al proiectului Domino – Misterele Râșnovului (acum cu 6 autori).

A mai urmat aventura SIMFEST la Târgu Mureș tot cu lansări și valul de autori. Apoi un intermezzo scurt de tot la Sci+Fi Fest și o premieră la început de toamnă – Tritonic în 4 locuri simultan – la Romcon la Reșita (unde s-a lansat volumul 3.5), la Târgul de carte de la Tulcea, la Zilele orașului în Brăila și la Festivalul de carte de la Târgoviște. Apoi încă o dată, de data asta pe două fronturi: Teodora Matei și Daniel Timariu la FILIT Iași, iar restul trupei la AntareSFest Brașov (cu Teo și Lucian lasându-și simultan, separat, volumul lor Un străin în Regatul Assert). Ne-am împărțit cu greu, dar am răzbit…
Conspirația femeilor semnată de Dănut Ungureanu și volumul 12 povestiri fantastice al binomului Truță / Ungureanu au fost vedete într-un eveniment privat care a anticipat târgul cel mare.

Pe toamnă ne-am pregătit pentru Gaudeamus, unde iar am reușit să lansăm o mulțime de titluri – vreo 22 atât de ficțiune, cât și academice (despre care voi vorbi într-un alt mesaj) și sâmbăta, în penultima zi, după o lansare mystery & thriller cu Gastro NOIR, am ciocnit o cupă de șampanie pentru cei 25 de ani de Tritonic. Să nu uităm de încă un debut foarte… jun: Teodora Anghel cu Cântec pentru nemurire. Au fost foarte așteptate și foarte bine vândute – Ops Files; Intelligenex al Monicăi Ramirez, O noapte la castel (continuarea de la Stăpânul castelului) Teodora Matei și Fata cu rochii înflorate – Lucian Dragoș Bogdan.

Finalul de sezon 2018 a avut loc așa cum era normal la Timișoara unde cei 7 magnifici autori locali au povestit d-ale cărților la Universitate, dar și la Librăria Esotera.

Cam astea au fost. Am uitat multe… Dar promit că vom reveni.

Scrie un comentariu

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: