Home » Noutăți » Recenzii de iunie, 2019

Recenzii de iunie, 2019

Rogue. Seria Genmini. Vol. 2

Monica Ramirez

colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2018

Rogue este o armă cu două tăișuri. Oricum ar fi, cineva are de suferit. Ca și cititori, avem preferințele noastre, dar nu de fiecare dată ce ne dorim noi iese și învingător. Monica Ramirez are darul de a creat plottwist-uri remarcabile și povești de iubire care să-ți răscolească inima. Poate nu este ușor să citești primele pagini, să acumulezi toată informația pe care ți-o oferă, însă cărțile ei sunt geniale și odată ce te-au prins, nu le mai poți lăsa din mână. Este frumos că totul este documentat, iar multele detalii sunt surprinzătoare. Totul este important, mai ales emoțiile, pentru ca imaginea de ansamblu să fie minunată.

recenzie pe wearewomenofletters

 

Johana Gustawsson Block 46Block 46

Johana Gustawsson

colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2019

Romanul este mai mult decât un thriller și o acțiune polițistă în prinderea unui criminal în serie; construiește două personaje feminine puternice, care păstrează o urmă de mister și ascund traume; criminalului îi creează o istorie teribilă, iar motivațiile sunt înfiorătoare. Block 46 are destule elemente care să te țină antrenat în acțiune și te păcălește grozav crezând că știi cu ce ai de a face. Ținând cont că acesta este primul volum dintr-o serie, ceea ce urmează din partea autoarei nu poate decât să stârnească nerăbdare și curiozitate.

recenzie de Alina Dinu pe ideilaintamplare

 

Johana Gustawsson Block 46Block 46

Johana Gustawsson

colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2019

„Block 46” este un amestec de poliţist şi roman istoric. La Falkenberg, în Suedia, comisarul Bergström descoperă cadavrul mutilat al unei femei, care se dovedeşte a fi o creatoare de bijuterii cu expoziţii în Marea Britanie. La Londra, un renumit profiler, Emily Roy, anchetează o serie de asasinate ale unor băieţi care prezintă răni similare cu victima suedeză, între care traheea extirpată, ochii scoşi şi o literă gravată pe braţul drept – Y în cazul băieţilor, X în cazul femeii, toate literele orientate diferit, până la urmă „o operă dedicată gloriei ideologiei naziste”.

recomandare de Stelian Țurlea pe mediafax

 

Johana Gustawsson Block 46Block 46

Johana Gustawsson

colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2019

Dacă sunteți pasionați de psihologie, o să iubiți cartea asta. Personajele sunt atât de bine conturate, încât le simți reale. Știu că lucrul acesta a ajuns aproape un clișeu, dar Alexis și Emily și toți ceilalți polițiști și detectivi implicați în acest caz sunt atât de autentici, încât ajungi să-i simpatizezi. Deși ancheta este în prim plan, ei au totuși vieți personale și griji absolut umane, așa că îți oferă nu numai veridicitate, dar și niște pauze de la apăsarea poveștii. (…)De asemenea, mi-a plăcut mult elementul cultural al romanului. Avem o anchetă plasată în două țări și niște personaje care vin din culturi diferite și se vede clash-ul acesta între felul de a fi al englezilor, suedezilor, dar și al spaniolilor sau francezilor. E un roman care nu poate fi atribuit unei singure culturi, e un roman european, care abordează cu aceeași ușurință cultura unor țări foarte diferite.

recenzie de Georgiana Vlădulescu pe jurnaluluneicititoare

 

Protocol 9

Monica Ramirez

colecția Ramirez books, Thriller & Mystery, Tritonic, 2018

Ca prim volum dintr-o serie ce împletește o multitudine de elemente incitante, inteligent creionate, într-un gen ce vine să încânte spiritele neobosite și puțin diabolice, Protocol 9 este brutal și formidabil, în lipsă de un compliment mai potrivit. Este o provocare și o incursiune periculoasă pe teritoriul unui criminal în serie care se bucură de atenția noastră, dar în final, îi „măcelărim” planurile? Te încumeți la o vânătoare?

recenzie de Alina Dinu pe ideilaintamplare

 

 

Johana Gustawsson Block 46Block 46

Johana Gustawsson

colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2019

Cititorii pasionați de romane polițiste cu intrigi bine dezvoltate și criminali ingenioși vor găsi în „Block 46” o lectură atrăgătoare, însă la fel de bine pot beneficia de pe urma cărții și cei care apreciază istoria și inserarea ei în romane de ficțiune. (…)Johana construiește acțiunea cu mână sigură, deși nu-ți dă voie să pătrunzi foarte mult nici în mintea anchetatorilor și nici în a criminalului (sau criminalilor?): dacă la un moment ai impresia că ești cu un pas înaintea poliției și ai rezolvat cazurile, vei fi pus cât de curând la locul tău, pentru că situația reală se va dovedi cu totul alta decât în scenariul tău. Ceea ce te va face să spui, da, Johana știe să se joace cu mintea cititorului și să-l conducă acolo unde vrea ea, după care să-i servească o surpriză – poate chiar două – care să-l dea pe spate.

recenzie de Cristina Mitrea pe 4arte

 

Ops files: Intelligenex. Seria Gemini. Vol. 3

Monica Ramirez

colecția Thriller & Mystery

Intelligenex este o carte bună rău, din multe puncte de vedere. Este atât de deșteaptă că de multe ori am rămas fascinată, citind-o, de ceea ce poate face știința. V-am spus cât de bine este documentată autoarea și cât de atentă la detalii. Vă repet acest lucru pentru că mi se pare foarte important și îl apreciez enorm – cât timp a investit în cercetare și în scris ca să iasă un roman briliant. Îmi place faptul că suspansul domină, îmi plac operațiunile secrete, misterele și, în special, povestea heart-breaking.

recenzie pe wearewomenofletters

 

 

Johana Gustawsson Block 46Block 46

Johana Gustawsson

colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2019

Mi-a plăcut absolut tot la această carte, nu am nimic de reproșat, acțiune din plin, personaje bine definite, detalii de ajuns cât să îți pătrundă adânc în minte și istoria de care am simțit o mare atracție de cunoaștere cu un imens impact emoțional. Pentru toate cele enumerate, a devenit una din cărțile cu care voi rămâne în suflet preț de ceva timp și pe care o voi pune la loc de cinste.

recenzie pe goddessreadsbooks

 

 

Apărarea siciliană

Lucian Dragoș Bogdan

colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2017

Naraţiunea este condusă cu mână sigură, fără digresiuni, limpede şi provocatoare. Există ironie, dar aceasta nu ajunge la sarcasm, căci Lucian Dragoş Bogdan îşi iubeşte personajele, chiar şi pe criminali. Nu toţi poliţiştii adevăraţi apar caricatural, ci demni şi conştienţi de lipsurile lor, însă fac eforturi de a ţine pasul cu colegul detectiv amator.

recenzie de Lucian-Vasile Szabo în revista Arca – USR-Arad

 

Vraciul de pe norul interior, ediția a II-a

Lucian Dragoș Bogdan

colecția Science Fiction, Tritonic, 2017

Una dintre cele mai bune cărţi ale lui Lucian Dragoş Bogdan este romanul Vraciul de pe norul interior, apărut la editura Tritonic. (…)Vraciul de pe norul interior este un roman scris cu o simplitate înşelătoare, cu repere permanente din lumea noastră umană, pentru a traduce astfel imensele provocări propuse de autor. Pentru că aceasta mi se pare principala realizare a cărţii: arta de a prezenta creaturi necunoscute şi greu de imaginat, implicate în întâmplări diverse, fără ca acestea să fie umane! Este nevoie de mult talent pentru a face acest lucru, în primul rând pentru a nu te pierde prin aglomerarea de elemente exotice, inventate. Pentru a realiza acest lucru, Lucian Dragoş Bogdan înaintează pas cu pas, aducând explicaţii acolo unde acestea sunt necesare, fără a abuza şi fără să disturbe acţiunea.

recenzie de Lucian-Vasile Szabo în revista Arca – USR-Arad

 

Când penele roșii vor plânge

Lucian Dragoș Bogdan

colecția SFFH, Tritonic, 2018

Personajele sunt (extrem de) complexe, înţelepte şi deloc agresive. Nu există confruntare între ele, ci doar un război de uzură, năucitor, cu duşmanul nevăzut, adică neputinţa de a-i ţine pe arloţi în viaţă, misiune importantă pentru supravieţuirea lumii civilizate.

recenzie de Lucian-Vasile Szabo în revista Arca – USR-Arad

 

 

 

Manuscrisul (volum 3.4)

Lucian Dragoș Bogdan

colecția SFFH, Tritonic, 2018

Manuscrisul spune povestea unui scriitor aflat mai mereu într-o cârciumă, căruia o femeie frumoasă venită din viitor îi cere să-şi modifice povestirea la care scrie. Se dă astfel un alt curs lumii de mâine, un viitor unde tentaţia (şi practica!) totalitaristă a obţinerii de oameni docil-robotizaţi continuă să fie prezentă.

recenzie de Lucian-Vasile Szabo în revista Arca – USR-Arad

 

 

 

Castele de nisip

Dănuț Ungureanu, Anamaria Ionescu, Teodora Șerbănescu, Teodora Matei, Mirela Oprea, Daniel Timariu, Lucian Dragoș Bogdan, Rebeca Cojocaru, Monica Ramirez

colecția Cașmir, Tritonic, 2019

Castele de nisip ne poartă prin timp, spațiu și diferite ipostaze ale iubirii. Însă, în ciuda diferențelor de stil și viziune, am avut plăcerea de a citi o carte uimitor de omogenă. Nici nu mi-am dat seama cum s-au scurs poveștile. Totul a fost parcă firesc, o lectură ușoară, dar și provocatoare (nu m-am plictisit nici măcar pentru o clipă). Așa ceva poate reuși decât în două cazuri: fie cartea are un singur autor, fie (cum e în cazul de față) există o chimie extrem de reușită între autori. Nimic nu a fost întâmplător. Totul a fost extrem de bine gândit: de la aspectele „tehnice ale unei cărți” la succesiunea poveștilor. Iar de titlu ce mai pot spune? A fost perfect. Pe mine m-a dus cu gândul la frumusețea și fragilitatea iubirii, la nostalgii și bucurii purtate de valurile vieții – așa cum apa mării poartă fire de nisip ce-au fost castele.

recenzie de Diana pe dealedianei

 

Castele de nisip

Dănuț Ungureanu, Anamaria Ionescu, Teodora Șerbănescu, Teodora Matei, Mirela Oprea, Daniel Timariu, Lucian Dragoș Bogdan, Rebeca Cojocaru, Monica Ramirez

colecția Cașmir, Tritonic, 2019

Am alunecat cu un val peste nouă „Castele de nisip”, însă trăinicia lor nu a fost efemeră și eu am fost cea doborâtă. Nouă povestiri care s-au sudat puternic și nu au dat răgaz trăirilor, cu fiecare pagină trezind încordarea, palpitațiile, satisfacția. Ca întreg, volumul este precum o întâlnire cu fantomele trecutului, prezentului și viitorului, un joc al destinului, ferestre spre vieți disparate, însă individual, fiecare poveste oferă câte o cheie, care deși construită diferit, deschide aceleași senzații. „Castele de nisip” are un ritm arzător, molipsitor, infuzia cu romance fiind de nerefuzat.

recenzie de Alina Dinu pe ideilaintamplare

 

Stresul in armata: Stresul ocupational si satisfactia in munca in organizatia militara. Studiu aplicativ

Iuliana Guita-Alexandru

colecția Studii de securitate, Tritonic, 2018

Așadar, lucrarea de față se adresează atât specialiștilor, cât și militarilor preocupați de comportamentele umane în situații de stres și aduce în lumină ideea că, uneori, metodele de luptă cu stresul stau la îndemâna noastră, iar punctul de plecare în combaterea acestui fenomen este recunoașterea factorilor de stres și a faptului că, așa cum spune autoarea, de cele mai multe ori, cauza instalării stresului se află în noi înșine.

recomandare de Constantin Mireanu pe Trustul de Presa al Ministerului Apărării Naționale

 

Cântec pentru nemurire

Teodora Anghel

colecția SFFH, Tritonic, 2018

O carte fantasy, un fantasy ușor, perfect pentru o lectură relaxantă, dar totuși plină de înțelesuri. Toată lumea crede că o carte cu cât este mai subțirică este mai slabă în conținut, ei să știți că nu este așa. Calitatea, nu cantitatea, contează. În câteva pagini, cineva cu talent, poate concentra mai multă informație, mai multe sentimente, decât cineva în 200 sau 300 de pagini.

recenzie de Maria Mureșan pe justmeandmybooks

 

 

Johana Gustawsson Block 46Block 46

Johana Gustawsson

colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2019

Recomand cartea oricărui iubitor de crime, acțiune, suspans, psihologia crimei, istorie, nazism, investigații polițiste și nu numai. Cartea asta le conține pe toate și le împletește într-un mod fermecător, care te cucerește fără să-ți dai seama!

recenzie pe bookwormsinacozycorner

 

 

 

Johana Gustawsson Block 46Block 46

Johana Gustawsson

colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2019

Dacă nu erau planurile alternative mi-ar fi fost greu să citesc (…) Dar așa a fost chiar interesant sî văd din nou cum trecutul afectează prezentul. Dacă încă nu ați făcut-o trebuie neapărat să citiți BLOCK 46, care este nu numai cartea de debut a autoarei, dar și primul volum al unei serii.

recenzie de Arci pe literaturapetocuri

 

 

 

Femeia din portbagaj. O poveste din seria Vagabond

Lucian Dragoș Bogdan, Jacky Schwartzmann

colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2019

Mi-au plăcut stilurile de scriere al ambilor autori, au înflorit împreună și au evoluat minunat acțiunea. S-a simțit diferența de scriere diferită, Lucian este mai plin de umor, mai plin de pasiune, exact ca un român! În schimb, Jacky este mai „la obiect”, nimic nu îi scapă din vedere, totul face cu mintea și nu cu sufletul, exact ca un francez. Însă cele două stiluri se completează impresionant una pe cealaltă, evidențiindu-se culturile, originile și istoria fiecărei regiuni din care fac parte scriitorii.

recenzie pe goddessreadsbooks

 

Noir de Timișoara

Ciprian-Ionuț Baciu, Lucian Dragoș Bogdan, Eugenia Crainic, Cătălina Fometici, Bogdan Hrib, Anamaria Ionescu, Teodora Matei, Lucian-Vasile Szabo, Daniel Timariu, Cristian Vicol

colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2019

Semnate atât de către scriitori consacraţi ai literaturii poliţiste, cât şi de către tineri cunoscuţi mai ales prin creaţii fantasy şi science-fiction, povestirile adunate în paginile volumului ne obligă să reconsiderăm un gen exclus din canon, ignorat îndeobşte, în ciuda (sau chiar din cauza) popularităţii sale, alocat, în cazul fericit, unei nişe speculative tratate concesiv de către estetizanţi şi simandicoşi, dar care a atras de‑a lungul timpului mari scriitori: noir fiction.

recenzie de Constantina Raveca Buleu în Contemporanul #6 / 2019

 

Scrie un comentariu

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: