Home » Evenimente » Noutăți despre „Le Coffre” de Lucian-Dragoș Bogdan și Jacky Schwartzmann

Noutăți despre „Le Coffre” de Lucian-Dragoș Bogdan și Jacky Schwartzmann

Quais du Polar, unul dintre inițiatorii și susținătorii proiectului franco-român Le coffre (alături de Muzeul Național al Literaturii Române și Institutul francez, totul derulat sub „umbrela” sezonului România-Franța) a organizat un concurs cea a avut ca premii 5 exemplare ale cărții semnate de Lucian-Dragoș Bogdan și Jacky Schwartzmann, apărută în Franța la La fosse aux ours (ediția românească, Femeia din portbagaj, a apărut, evident, la Tritonic și se poate comanda de aici).

Volumul a ajuns în top 3 vânzări ale librăriei La Tâche noire din Strasbourg. „O pană înmuiată în vitriol de care nu scapă nimeni”, după cum este caracterizat în articolul scris de Marie Pouchin. Evenimentul a fost consemnat și de Institutul cultural român la Paris, cel care a organizat o dezbatere alături de cei doi autori și editorul Bogdan Hrib în cadrul târgului de carte LivreParis, cu câteva luni înainte de lansarea cărții.

Au început să apară și recenziile. Journal d’un lecteur curieux apreciază că duoul „funcționează fără note false, semnând un polar care nu va revoluționa genul, dar îi va oferi cititorului curios o lectură agreabilă”. Pierre Faverolle este de părere că, „dincolo de aspectele originale de formă, avem de-a face cu un polar foarte distractiv”, pe care-l consideră o surpriză plăcută. Impresia sa a fost preluată și pe blogul 813, sub titlul „O curiozitate literară”.

Pe 9 septembrie, Jacky Schwartzmann a participat la întâlnirea autorilor de la Auvergne-Rhône-Alpes, ocazie cu care, alături de editorul versiuni franțuzești, Pierre-Jean Balzan, i-au acordat un interviu lui Christophe Dupuis legat de „volumul la patru mâini”.

Cei ce doresc să citească versiunea franțuzească, fie tipărită, fie în format ebook, o pot găsi, printre altele, și pe Amazon.

Scrie un comentariu

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: