Home » Noutăți » Pe surse: Tony Mott, autorul lunii la Libris.ro

Pe surse: Tony Mott, autorul lunii la Libris.ro

Scurt interviu: DE CE?

De ce crime?

Cel puțin deocamdată, orice viață se termină cu moartea și tot ce contează mai mult e iubirea. Uneori viețile sunt curmate mai devreme. Povestea merită spusă. Pentru că nu am putut scrie doar romane de dragoste, arăt și ce se poate întâmpla când lucrurile merg prost. Fac asta și pentru că ador să creez povești complicate, a căror dezlegare cititorul se chinuie să o afle până la sfârșit. Mă interează mintea oamenilor și logica din spatele acțiunilor lor, oricât ar părea de înfricoșătoare.

De ce Julieta?

În seria cu același nume am creat un model care ar putea corespunde multor personaje feminine sau multora dintre noi. Putem rezona foarte simplu cu povestea despre luptă, putere, independență sau pasiune.

Iar apoi povestea de iubire între Ana Stancu și David Asher este atât de frumoasă!

De ce pistol, glonț, piatră?

Este un joc: pistolul explodează glonțul, glonțul sparge piatra și piatra distruge pistolul, la fel ca acela clasic, foarfece, hârtie, piatră.

De ce iarna?

Iarna este un anotimp sumbru. Zăpada este foarte puțin timp curată și atunci când se topește ies la iveală o mulțime de mizerii. A fost o metaforă reușită. Să vedem în ce anotimp se va petrece acțiunea următorului volum din serie.

De ce la Brașov?

Pentru că este cel mai frumos oraș din România și eu locuiesc acolo. Mi-a luat ceva să pot plasa acțiunea doar acasă, dar este foarte plăcut când sunt interpelată în locuri pe care le-am pomenit în roman.

Și mai este un motiv. Iarna este foarte lungă și grea la Brașov.

tony-mott-libris

Scrie un comentariu

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: