Home » Evenimente » Serile de non-ficţiune la MNLR: Andreea Ionescu-Berechet

Serile de non-ficţiune la MNLR: Andreea Ionescu-Berechet

Muzeul Național al Literaturii Române găzduiește miercuri, 18 martie 2020, de la ora 19.00, la sediul din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, Serile de non-ficţiune, respectiv o discuţie pornind de la cărţile semnate de Andreea Ionescu-Berechet Diva socialistă: Modele feminine în cinematografia est-europeană; Divele lui Stalin: de la idolii de lut la Star Sistemul sovietic, Editura Tritonic 2019.

Invitaţi: Andreea Ionescu-Berechet, Ioana Flora, Tora Vasilescu.
Moderator: Vasile Ernu.

„Scrisă atrăgător și remarcabil documentată, Diva socialistă este o analiză a cinematografiei în comunism – instrument esențial de propagandă –, construită dintr-o perspectivă inedită. Eroină sau nu, diva filmului comunist a avut un rol important și care s-a modelat permanent, în funcție de împrejurări sau context politic, de felul în care s-a afirmat emanciparea femeii, dar și potrivit așteptărilor și pretențiilor liderilor autoritari din aceste țări. Veți descoperi în această carte diferitele ei reprezentări, de la modelul feminin ireproșabil în conduită, așa cum și-l dorea propaganda, la cel șters, nerafinat, sau la cel de rebeliune, dezvăluite de Andreea Ionescu-Berechet cu iscusință și rigurozitate” – Stejărel Olaru.

Andreea Ionescu-Berechet este cadru didactic asociat, lector, la Universitatea București, Facultatea de Litere, Departament Comunicare, și SNSPA, Facultatea de Comunicare și Relații Publice. Este doctor în Teoria și Istoria Filmului, secția Comunicare a UNATC, autoarea cărții „Diva socialistă” (Editura Tritonic, 2019).

Vă așteptăm!

Scrie un comentariu

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: