Johana Gustawsson
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2019
Direct spus, este cea mai bună carte polițistă pe care am citit-o în ultimii ani. Bine, nu că citesc vreo 678675 pe an, dar câteva cât de cât ceva frumos tot citesc.
Cu o mențiune imensă: dacă ești mai sensibilos, așa, apoi o să te șocheze un pic această carte. Căci crimele care se întâmplă acolo sunt pur și simplu oribile.
Atât de oribile încât, atunci când am înțeles care-i faza, mi-a venit să las cartea din mână. Dar, consecvent principiului meu că o carte odată începută trebe terminată, așa am făcut și cu asta.
recenzie de Cristian China-Birta pe Facebook
Daniel Timariu
colecția SFFH, Tritonic, 2017
Cu o inteligență narativă remarcabilă, Daniel Timariu nu stă prea mult să le plângă de milă timișorenilor aproape degerați. Atenția lui este concentrată permanent asupra întâmplărilor violente din Lumea Umbrelor, păstrând convenția instaurată în Cazul Laura, cum că aceasta este imposibil de sesizat de oameni, nu și invers. (…) Din când în când, semn de meșteșug literar, D. Timariu se oprește pentru a lăsa proza (și cititorul!) să respire, prilejuri pentru a face unele descrieri și pentru a stabili legături și de a introduce conjecturile necesare desfășurării narațiunii.
recenzie de Lucian-Vasile Szabo în Helion SF online
Mirela Oprea
colecția Cașmir, Tritonic, 2017
„Blestemul moștenirii” este un roman bine construit, cu personaje care au ceva de spus și arătat și o poveste care se propagă cu rapiditate pe mai multe direcții, ca mai apoi la final să ne dezvăluie un tot remarcabil ce m-a impresionat enorm. Cu sinceritate recunosc că nu am avut parte de prea multe romane care să desprindă mai multe fire de acțiune care să mă țină cu sufletul la gură. Uite că autoarei i-a reușit și pentru asta un mare mulțumesc! Recomand cartea cu ardoare, veți găsi aici o explozie de momente la propriu, îmi rămâne să cred că v-am trezit curiozitatea!
recenzie de Cristina Apostol pe Vorbe pentru suflet
Cu Slavici și Arghezi după gratii. Procesul ziariștilor din 1919
Lucian-Vasile Szabo
colecția Comunicare media, Tritonic, 2018
Lucian-Vasile Szabo este unul dintre acei istorici literari, nu foarte numeroși la noi, care și-au asumat misiunea de a restabili adevărul cu privire la asemenea împrejurări, fixate în memoria colectivă mai curând prin puterea unei prejudecăți, decât a unei cunoașteri autentice. (…) Deși nu foarte voluminoasă, Cu Arghezi și Slavici după gratii este o carte care trebuie citită încet, cu creionul în mână. Aceasta, deoarece autorul a parcurs colecțiile ziarelor de epocă, spre a reface atmosfera acelor ani tensionați, în care societatea românească a trecut, rând pe rând, de la extaz la agonie și înapoi. (…) Cercetarea lui Lucian-Vasile Szabo nu doar face dreptate celor condamnați pe nedrept, ci ne îndeamnă să ne reconfigurăm perspectiva asupra Primului Război Mondial și a Marii Uniri.
recenzie de Răzvan Voicu în România literară nr. 32/2019
Johana Gustawsson
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2019
“Block 46” este un debut promițător din partea franțuzoaicei Johana Gustawsson, care ne aduce în prim plan un duo îndrăzneț și foarte carismatic, profilerul Emily Roy și scriitorul Alexis Castells. (…) “Block 46” este numai bună pentru toți iubitorii de thriller și de lecturi cu criminali în serie, fiind un exemplu foarte bun de poveste bine construită, cu personaje închegate încă de la primul volum și cu un final plin de suspans.
recenzie de Ioana pe booknation
Lucian Dragoș Bogdan, Jacky Schwartzmann
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2019
Mi-am dorit să citesc “Femeia din portbagaj” în primul rând pentru că am văzut că este o poveste din “Seria Vagabond”, serie pe care am lecturat-o cu plăcere și interes. Apoi eram curioasă cum se vor armoniza cele două părți, ale aceleiași povești, pentru că Lucian Dragoș Bogdan colaborează pentru întâmplările din Franța cu Jacky Schwartzmann.
recomandare de Mili & Iasmy pe Literatura pe tocuri
Bogdan Hrib
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2016
Romanul este foarte bine scris, povestea reușind să trezească curiozitatea și interesul cu fiecare pagină parcursă, foarte multe detalii desprinse parcă din realitate. Am fost prinsă de aceste acțiuni și mistere de le început până la final.
recomandare de Mili & Iasmy pe Literatura pe tocuri
Monica Ramirez
colecția Cașmnir, Tritonic, 2013
Monica Ramirez creează ambianța perfectă pentru a captive atenția fără să te simți sufocat de detalii. Acțiunea este bine structurată astfel încât paginile trec cu ușurință, iar personajele se contopesc cu aerul fierbinte din luna august. Fantoma de pe lac este o carte polițistă, dar presărată cu o doză de romantism. Misterul este la tot pasul și elementele lipsă se întregesc puțin câte puțin.
recomandare de Mili & Iasmy pe Literatura pe tocuri
Julieta avea un pistol și Un glonț pentru Julieta
Tony Mott
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2014
Sunt două romane de acțiune, cu crime, cu spioni, cu descoperiri din lumea medical, cu medici, agenți secreți, dragoste, ură, prietenii, trădare. Și totuși sunt romane total “atipice”, dar cu atât mai interesante, multă acțiune, dar și multă psihologie și cunoaștere a naturii umane. Oricum nu ai timp nici o secundă să te plictisești.
recomandare de Mili & Iasmy pe Literatura pe tocuri
Monica Ramirez
colecția Ramirez books, Thriller & Mystery
În noua sa serie, Monica Ramirez face dovada că dispune de noi secţii imaginative şi că lesne se poate desprinde atât de spionaj cât şi de romantism. Dă dovadă de sânge rece, creativitate dusă la extrem şi de multă ingeniozitate. (…) Monica Ramirez îţi oferă toate cărţile jocului pe de o parte, pentru a ţi le muşamaliza, pe cealaltă parte. Îţi răspunde la toate întrebările şi totuşi te lasă să găseşti singur răspunsurile. Îţi satisface curiozitate pentru a te trezi la fel de însetat. Protocol 9 este doar startul într-o ficţiune marca Monica Ramirez unde vei pierde şi dramul de inimă rămas după Alina Marinescu şi Gemini. Ne pregătim armura pentru a pierde şi mai intens.
recenzie de Diana Daniela Macovei pe Lectură pentru suflet
Lucian Dragoș Bogdan, Jacky Schwartzmann
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2019
Pe lângă faptul că povestea curge lejer (curje ar trebui să zic, căci Lucian este din Alba Iulia ), ce te ține curentat (în priză, mă rog…) este perspectiva celor doi detectivi: român și francez. Ei bine, pe lângă povestea polițistă (dăăăh!), e faină și ochiada pe care detectivul francez o aruncă asupra românilor (și nu numai) și invers, cel român asupra francezilor (și nu numai).
recenzie de Cristian China-Birta pe Facebook
Ciprian-Ionut Baciu, Lucian Dragos Bogdan, Eugenia Crainic, Catalina Fometici, Bogdan Hrib, Anamaria Ionescu, Teodora Matei, Lucian-Vasile Szabo, Daniel Timariu, Cristian Vicol
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2019
În ultimii trei ani, Editura Tritonic a publicat trei antologii ”noir” adică antologii cu povestiri poliţiste sau aproape poliţiste – ”Noir de Bucureşti” (2017) şi ”GastroNoir” (2018), ambele realizate de Bogdan Hrib. Cu cartea alcătuită acum de Daniel Timariu tema iese din Bucureşti şi se opreşte la Timişoara. (…) Aşadar, o antologie cu zece viziuni distincte despre o Timişoară aflată între lege şi ordine. Povestiri scrise în special de timişoreni.
recomandare de Stelian Țurlea pe mediafax