Home » Interviuri » Adevărul.ro: Interviu cu Franck Thilliez, autorul romanului „1991”

Adevărul.ro: Interviu cu Franck Thilliez, autorul romanului „1991”

Franck Thilliez, născut în 1973 în Annecy, este autor și scenarist recunoscut, ale cărui opere au captivat cititorii din întreaga lume. Cu o carieră inițială în ingineria informatică, Thilliez și-a descoperit pasiunea pentru literatură și thrillere, debutând în 2002 cu romanul „Conscience animale”. Acesta a fost doar începutul unei serii de succese literare, inclusiv „Train d’enfer pour Ange rouge” (2003) și „La Chambre des morts” (2005), care au fost rapid apreciate de public și critici, fiind adaptate ulterior pentru marile ecrane. (…)

 

1991. Prima anchetă a lui Sharko

Adevărul: Bonjour, Franck și mulțumesc pentru că ai găsit timp să ne răzpunzi la întrebări. Ai putea să ne împărtășești care a fost inspirația ta în alegerea poveștilor atât de complexe și a profunzimilor psihologice din thrillerele tale?

Franck Thilliez: Vă rog, este o plăcere. Mă inspir, practic, în principal din cinematografie. Dacă ar fi să numesc doi regizori care mă inspiră foarte mult, aș spune Christopher Nolan și David Fincher. Ah, îl uit pe Hitchcock, ale cărui intrigi și tensiune mi se par fascinante! În literatură, ar fi Stephen King, Dennis Lehane, Thomas Harris pentru întunericul și complexitatea poveștilor lor. Sunt un fost inginer de IT, așa că-mi place să citesc și să scriu povești complexe. Dar „complexitatea” nu înseamnă „a nu înțelege nimic”, este un echilibru subtil între o intrigă bine construită, personaje puternice, decoruri surprinzătoare și tulburătoare, toate împletindu-se pentru a întemnița cititorul.

Romanul „1991. Prima anchetă a lui Sharko” a apărut în noiembrie, 2023, la editura Tritonic.

Interviul integral, aici

Scrie un comentariu

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.