Home » Evenimente » Blog-tour „Toamna se numără cadavrele”, de Tony Mott

Blog-tour „Toamna se numără cadavrele”, de Tony Mott

În perioada 14 – 24 septembrie, editura Tritonic a organizat un blog-tour pentru romanul Toamna se numără cadavrele, de Tony Mott, un nou volum din seria Gigi Alexa.

Blog-tour

După Iarna crimelor perfecte, Toamna se numără cadavrele este al doilea volum din seria Gigi Alexa – personaj principal, medic legist și colaborator al poliției, femeie inteligentă, singuratică și dificilă, cu probleme de atașament și relații dezordonate. (…) Cel mai mult mi-a plăcut suspansul. Atunci când sunt nevoită să mă opresc din citit, dar aștept cu nerăbdare să găsesc un pic de timp liber pentru a citi din nou pentru că sunt curioasă să văd cum evoluează lucrurile, știu că e o carte care nu îmi pierde timpul. (…) Overall, mi s-a părut o carte bună, genul de carte care nu îți schimbă viața, dar care te relaxează, te deconectează, îți oferă câteva ore de lectură faină, scrisă bine și cu zvâc.

recenzie pe cartile_cristinei (Instagram) 

 

Stilul s-a mai schimbat, autoarea mutând atenția de la creionarea portretelor psihologice ale personajelor principale și concentrându-se mai mult pe anchetă, pe procedură, astfel încât pare că avem doar două personaje principale, Gigi Alexa și criminalul, cu demonii lor venind la pachet odată cu ele. Iar dacă în primul volum habar nu am avut cine omoară și de ce, de data asta l-am bănuit de la început pe odiosul criminal. Am avut eu așa, o inspirație de moment, a fost ceva ce nu mi-a mirosit a bine, iar instinctul… ei bine, nu mai insist, probabil că veți descoperi și voi la ce mă refer. Rezolvarea, nu chiar facilă, căci cazul pare tras rău de păr și criminalul profită din plin de ezitarea polițiștilor (tocmai pentru că motivația criminalului pare desprinsă direct din cărțile cu criminali duși rău cu pluta), este suficient de rezonabilă cât să exclami: Măi, chiar așa era, cum a zis Gigi! Oare eu cum de nu m-am gândit la ce s-a gândit ea?

recenzie de Liviu Szoke pe fansf

 

Deși e al doilea roman din seria Gigi Alexa, pentru mine a fost prima întâlnire cu doamna doctor. Și mi-a făcut o primă impresie foarte reușită, i-am apreciat intuiția sclipitoare și abilitățile de profiler. (…) Per total, e un roman perfect pentru pasionații genului. Toamna se numără cadavrele e o carte care te ține în priză, te provoacă să cobori în tenebrele minții umane ale unui criminal dement, dar e și un roman care îți oferă suficiente indicii încât să poți dezlega ghicitoarea și totuși să vrei să afli ce se întâmplă până la final.

recenzie de Georgiana Vlădulescu pe Jurnalul unei cititoare

 

Cel de-al doilea volum m-a ajutat să o cunosc mult mai bine pe Gigi Alexa, un personaj puternic ce se remarcă prin inteligență, deducție și umor. În această carte aflăm mai multe despre trecutul protagonistei și despre întâmplările ce și-au pus amprenta asupra caracterului său. (…) Ultimele 100 de pagini m-au fascinat de-a dreptul, acesta fiind motivul pentru care nu m-am oprit din citit până nu am aflat adevărul. (…) Tony Mott îmbină cunoștințele din medicină cu evenimente importante ce au avut loc în Romania(crime, printre care și cazul Caracal), lucru care face din ‘’Toamna se numără cadavrele’’ un roman complex, misterios și presărat cu situații neprevăzute.

recenzie pe anareadss

 

Mi-a plăcut suspansul, mi-a plăcut scenariul, a fost cu adevărat ingenios. Mi-a plăcut titlul, e genul de roman pe care nu l-aș fi ratat, titlul fiind unul din criteriile după care îmi aleg o mare parte din lecturi. (…) Recomand Toamna amatorilor de roman polițist, amatorilor de serial polițist care încă nu au descoperit genul și în format carte – sunt sigură că le-ar plăcea, romanul e cinematografic și se citește ușor chiar dacă nu ești un cititor de cursă lungă. Recomand romanul celor care au chef de o lectură rapidă de weekend, Toamna se numără cadavrele se ține scai de tine și e imposibil de lăsat din mână. O recomand celor care s-au săturat de vară și vor să intre într-o atmosferă tomnatică. O recomand celor care sunt îndrăgostiți de Brașov și celor care vor să descopere autori romani contemporani care scriu bine.

recenzie pe blutopia

 

Toamna se numără cadavrele a reprezentat pentru mine un șoc, fiind diferită de majoritatea cărților pe care le-am citit. În primul rând, romanul pare mult mai aproape de realitate deoarece acțiunea se petrece într-un loc pe care majoritatea dintre noi îl cunosc – Brașovul. (…) Toamna se numără cadavrele a reprezentat pentru mine un șoc, fiind diferită de majoritatea cărților pe care le-am citit. În primul rând, romanul pare mult mai aproape de realitate deoarece acțiunea se petrece într-un loc pe care majoritatea dintre noi îl cunosc – Brașovul.

recenzie pe luizacomenteaza

 

Mi-a plăcut cartea, a fost o lectură antrenantă și rapidă, cu mult dialog și momente critice, suspansul fiind menținut la cote înalte pe tot parcursul anchetei. (…) Finalul a fost unul firesc, ca o urmare naturală a indiciilor presărate de-a lungul anchetei, fără vreo revelație șocantă. Pentru mine accentul nu a căzut neapărat pe criminal, ci pe scopul acestuia și motivele neobișnuite pentru ritualul său sângeros.

recenzie pe ciobanuldeazi

 

Este un thriler foarte bine scris cu mult suspans si actiune cat cuprinde, al doilea din seria Gigi Alexa aparut la Editura Tritonic. (…) Mi-a placut cartea si v-o recomand cu drag.

recenzie pe andreeatess

 

Cartea o aduce în prim-plan pe Gigi Alexa, un medic legist ce colaborează cu poliția atunci când mai multe crime au loc. Este un personaj puternic, deștept și cu umorul la el.

recenzie pe thesymphonyofbooks

 

Mi-a plăcut felul în care autoarea a îmbinat diferitele aspecte ale cărții: conflictul interior al lui Gigi, indiciile despre criminal și totodată pista ciudată pe care o găsește Gigi în urma unor analize a victimelor. Includerea cazului Caracal, discuțiile despre Dragnea etc, oferă autenticitate întregii cărți.

recenzie pe travelbooks

 

Cartea poate fi găsită pe site Tritonic, libris, librăria Mihai Eminescu-București

Scrie un comentariu

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.