Home » Interviuri » „Ce ai făcut în ultimii 4 ani?” – un proiect „Literatura pe tocuri” – Azi: Anamaria Ionescu

„Ce ai făcut în ultimii 4 ani?” – un proiect „Literatura pe tocuri” – Azi: Anamaria Ionescu

Revista online „Literatura pe tocuri” desfășoară un proiect de intervievare a unor scriitori români. Astăzi a fost rândul autoarei de literatură fantasy / polițistă / romance, Anamaria Ionescu.

Arci: Ce planuri în plan personal sau profesional ți s-au împlinit (cărți traduse, concursuri, publicat afară, premii, înființare de editură)

Anamaria: Au avut loc multe schimbări în viața mea și nu toate planificate. Mi-au apărut cărți noi. Seria ”Sergiu Manta” are locul ei bine definit în preferințele cititorilor. ”Crăciunul care nu a mai venit” – povestea trecerii unei familii prin vârtejul Revoluției din 1989 și perioada de tranziție care i-a urmat, a devenit un fel de roman simbol pentru ceea ce sunt eu ca autor. De altfel a fost cea mai bine primită dintre aparițiile mele editoriale, fiind bestseller-ul anului 2017 în colecția LIT a editurii Tritonic.

 

 

Am contribuit cu drag la cinci antologii din seria de noir-uri și cea de povești de dragoste ale Tritonicului. Împreună cu ai mei colegi am țesut istorii misterioase în cele două Domino-uri. Romanul ”Zodiac” a fost tradus în engleză și a apărut la editura Corylus din Marea Britanie. M-am bucurat din plin de participarea la două festivaluri de literatură noir din Europa: Alibi din Slovenia și Newcastle Noir din Anglia. Iar seria IT-istului devenit spion și asasin plătit despre care aminteam mai devreme s-a îmbgățit cu cel de-al treilea roman: ”Legea Talionului”.

 

 

Interviul integral, realizat de Arci, poate fi citit aici

Cărțile semnate de Anamaria Ionescu pot fi comandate pe site Tritonic, libris.ro, librarie.net, librăria Mihai Eminescu București

Scrie un comentariu

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.