Home » Interviuri » „Ce ai făcut în ultimii 4 ani?” – un proiect „Literatura pe tocuri” – Azi: Lucian Dragoș Bogdan

„Ce ai făcut în ultimii 4 ani?” – un proiect „Literatura pe tocuri” – Azi: Lucian Dragoș Bogdan

Revista online „Literatura pe tocuri” desfășoară un proiect de intervievare a unor scriitori români. Astăzi a fost rândul autorului de literatură sf / fantasy / polițistă / romance, Lucian Dragoș Bogdan.

Le coffre

„O mare satisfacție a constituit-o și ieșirea peste graniță. Întâi cu o povestire polițistă, „Un caz de înec”, care a apărut în Grecia în antologia BalkaNoir. A urmat un proiect pus la punct de Muzeul Național al Literaturii Române, festivalul Quais du Polar și Institutul Francez, în cadrul căruia am scris un roman polițist împreună cu autorul francez Jacky Schwartzmann. Acesta a apărut în România sub titlul „Femeia din portbagaj”, iar în Franța „Le coffre”. În fine, textul meu fantastic „Povestea lui Xieng Baohui” a fost inclus în antologia East of a Known Galaxy, care a fost prezentată la convențiile internaționale SF Eurocon și Worldcon. Și, firește, faptul de a fi invitat la festivaluri de carte în străinătate a fost o surpriză plăcută. Am fost la Quais du Polar în 2019 și la Bloody Fleury în 2020, ambele în Franța.”

 

 

 

„Mă bucur că există cititori ca voi, care ne cumpără cărțile, își rup din timpul lor ca să ne citească și să scrie despre noi, să ne recomande altora și să ne încurajeze. Nu pot decât să vă mulțumesc și să sper că vă voi stârni curiozitatea măcar cu una dintre cărțile sau seriile despre care am pomenit.”

 

 

Interviul integral, realizat de Arci, poate fi citit aici

Cărțile semnate de Bogdan Hrib, pot fi comandate pe site Tritonic, libris.ro, librarie.net

Scrie un comentariu

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.