Home » Noutăți » „Ce ai făcut în ultimii 4 ani?” – un proiect „Literatura pe tocuri” – Azi: Teodora Matei

„Ce ai făcut în ultimii 4 ani?” – un proiect „Literatura pe tocuri” – Azi: Teodora Matei

Revista online „Literatura pe tocuri” desfășoară un proiect de intervievare a unor scriitori români. Astăzi a fost rândul autoarei de literatură sf / fantasy / polițistă / romance, Teodora Matei.

Teodora MateiArci: Ce planuri în plan personal sau profesional ți s-au împlinit (cărți traduse, concursuri, publicat afară, premii, înființare de editură)

Teodora: Romanul polițist „Lumânări vii” a fost tradus în limba engleză și a fost lansat la festivalul Newcastle Noir din Anglia în mai, 2019. Am mers acolo alături de Anamaria Ionescu (cu romanul „Zodiac”) și de Bogdan Hrib (cu „Filiera grecească” și „Ucideți generalul”), fiind primii autori români participanți la festival.

Pe latură sf/fantasy, traducerea în engleză a povestirii „Blestemată noapte!” („Cursed night!”) a fost publicată în volumul „East of a known galaxy”, pe care colegii timișoreni Darius Hupov și Marius Gordan l-au dus la Eurocon (Belfast) și Worldcon (Dublin), tot în 2019.

 

Interviul integral, realizat de Arci, poate fi citit aici

Cărțile semnate de Teodora Matei pot fi comandate pe site Tritonic, libris.ro, librarie.net, librăria Mihai Eminescu București

Scrie un comentariu

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.