Home » Interviuri » Creator la vorbitor, un proiect pe blogul ciobanuldeazi. Azi: Teodora Matei

Creator la vorbitor, un proiect pe blogul ciobanuldeazi. Azi: Teodora Matei

Pe blogul Ciobanul de azi va fi publicată o serie de interviuri cu autori români contemporani.

Azi: Teodora Matei

Teodora Matei și-a făcut debutul pe piața editorială românească în 2016 și deja se poate mândri cu o carieră bogată ce întrunește nouă romane personale, patru în colaborare cu Lucian Dragoș Bogdan, publicând de asemenea și povestiri în alte șaisprezece volume colective.

Scrie polițist, fantasy, science fiction, dar și romance, astfel că paleta de cititori  la care ajung cărțile Teodorei este una variată și diversificată.

Procesul de scriere e diferit de la carte polițistă la romance?

E diferit, pentru că autorul trebuie să știe procedurile polițienești, regulile după care se derulează o anchetă, să prezinte obiectiv evenimentele, chiar dacă acestea sunt imaginare. Să aibă habar de procedurile din medicina legală, să se informeze referitor la practici și metode de aplicare a legii.

Nici la romance nu e ușor. Fiind vorba de sentimente, trebuie atinsă latura psihologică, etică, a fiecărui eveniment descris în carte. Cititorul trebuie să se poată identifica cu unul dintre personaje sau să recunoască o povestire a unui prieten / cunoscut. Reacțiile personajelor, chiar dacă sunt previzibile, trebuie să fie credibile, aplicabile unei tipologii umane.

Interviul integral poate fi citit aici.

Scrie un comentariu

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.