Home » Interviuri » HotNews: interviu cu Awais Khan, autorul romanului „DezOnoare”

HotNews: interviu cu Awais Khan, autorul romanului „DezOnoare”

„Sper să ajut ca oamenii să înțeleagă cât de oribil este acest sistem în care femeile sunt ucise pentru onoare la cheremul bărbaților”

HotNews.ro a realizat un interviu cu scriitorul Awais Khan, autorul cărții „DezOnoare”, tradusă recent și în România, care tratează problema sutelor de femei ce sunt ucise anual în Pakistan, în numele unei tradiții vechi de sute de ani și care se mai păstrează în special în comunitățile rurale.

Awais Khan

Awais Khan

Cum ai navigat pe linia fină dintre ficțiune și realitățile dure descrise în cartea ta?

Cred că este foarte important să înțelegem că, atunci când scriu ficțiune, autorii își pot lua o mare libertate creativă. De asemenea, este important să înțelegem că dacă un personaj gândește și se comportă într-un anumit fel în carte, acest lucru nu reflectă convingerile personale ale autorului.

Cu toate acestea, atunci când se scrie despre astfel de subiecte, care își au rădăcinile în realitate, este foarte important să se ia în considerare implicațiile culturale și sociale și să se scrie într-un mod sensibil. Acolo unde există cruzime și nedreptate, ar trebui să existe și speranță.

Viața nu este niciodată alb-negru și nu există niciun motiv pentru care ficțiunea să fie altfel. Cred cu tărie că, atunci când se scrie despre realități atât de dure, este important să se ofere cititorului și o speranță de care să se poată agăța.

Interviul integral aici

 

Scrie un comentariu

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.