Home » Noutăți » Pe surse 2 – cu mistere și fiori

Pe surse 2 – cu mistere și fiori

Cele două doamne – Monica Ramirez și Anamaria Ionescu – sunt… responsabile cu thrillerele… Așadar LEGEA TALIONULUI, este volumul 3 din Seria Sergiu Manta, la care autoarea scrie de zor.

La începutul anului 2009, într-o zi de iarnă mocirloasă, s-a dat alarma după ce s-a descoperit sigiliul distrus al depozitului de armament al unității de infanterie de la Ciorogârla. Peste 60 de arme, de la pistoale mitralieră până la baionete și binocluri au fost subtilizate din obiectiv.

În 2012 doi români intrau într-un muzeu din Olanda și, în mai puțin de trei minute, reușeau să plece cu nu mai puțin de șapte tablouri aparținand patrimoniului universal.

2018. Compania C, o structură obscură și total necunoscută publicului, în subordinea Ministerului Afacerilor Interne face demersuri pentru a destructura o rețea de interlopi transnistreni care se ocupă cu traficul de arme, droguri și carne vie. Fondurile realizate din aceste activități sunt destinate finanțării forțelor extremiste pro ruse din țara vecină, Republica Moldova. Sergiu Manta și echipa lui primește ordinul să identifice capii rețelei și conexiunile acestora cu potentați din structurile adminisrative și guvernamentale românești. Și să neutralizeze activitatea acestora.

Lucrurile se complică atunci când în poveste își fac apariția Gino, un șmenar mărunt implicat

în afaceri cu mult peste capaciatea sa, iubita lui, Simina și Ilarie, un pictor amator veșnic

scăpătat. Aspecte ale istoriei ajung și la urechile Irinei Grosu, o scriitoare de mystery&thriller

al cărei roman, ”Culorile cenușii” este inspirat taman de furtul de tablouri din Rotterdam.

În acest context, Sergiu, Dragoș și Lidia, încearcă să dea de capii rețelei și de asociații lor pe plan local și să-i scoată din circuit și, în acelaș timp, să împiedice scurgerea de informații în

spațiul public, chestiune anevoioasă în condițiile în care desfășurarea evenimentelor lasă în

urmă victime. Pe de altă parte, Segiu Manta are de făcut față și altor complicații: schimbarea inopinată a conducerii Companiei, o nouă prietenie nedorită și o poveste de dragoste absolut imposibilă.

Iar Monica Ramirez aruncă în luptă un nou volum (al doilea, deocamdată J) din Seria Emma Moss – Modus 7

Modus 7 coperta 1Două zile. Paisprezece victime.

Următoarea victimă ai putea fi chiar tu.

Primul glonț străpunge parbrizul unui SUV aflat pe I-83.

Șoferul este împușcat în cap, moartea survine instantaneu. Nu e decât începutul. Un lunetist misterios ucide opt oameni și provoacă un accident în lanț de zeci de mașini. Brutal. Eficient. În dimineața următoare, același individ atacă parcarea unui supermarket, ucigând șase oameni înainte de-a dispărea fără urmă.

Agentul special Emma Moss ajunge în Baltimore, Maryland și descoperă un oraș cuprins de panică. Străzile cu restaurante vacante creează o imagine postapocaliptică. Nimeni nu îndrăznește să se mai aventureze afară din casă. Un ucigaș umblă liber printre ei. O umbră. Și publicul răspunde exact cum și-a dorit.

Agentul Moss trebuie să intre din nou în mintea unui criminal în serie, fiind nevoită să se afunde în întuneric pentru a reuși să-i anticipeze următoarea mișcare. E singura modalitate de a-l opri. Cu cât vânătoarea durează mai mult, cu atât crește numărul de morți. Lunetistul necunoscut va ucide din nou și din nou.

Ce anume a putut provoca o ură atât de copleșitoare, împingând un om la o asemenea violență? Și ce preț a fost nevoit să plătească pentru a invita haosul în propria minte?

Urmează ficțiunea mai… pașnică. Pe curând.

Sursele… ascunse vă urează vacanță plăcută!

Scrie un comentariu

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.