Home » Noutăți » Pe surse: Colecția Vară-Toamnă la Tritonic

Pe surse: Colecția Vară-Toamnă la Tritonic

Până să vină Valul Tritonic cu multe cărți noi, a venit un val de… căldură. Așa ne ia întotdeauna, pe neașteptate, clima asta năbădăioasă de secol XX, pardon XXI, că am rămas în urmă. Dar nu-i nimic, vin ele și cărțile.

Întâi un autor nou la Tritonic – Emilia Toma, cu un roman în colecția LIT, O numărătoare inversă cu lansare la început de iulie, dar probabil că despre asta ați aflat deja… Urmează în colecția SENS (sens unic, sens interzis, dublu sens?!) un volum cu un titlu… exploziv: Istoria nucleară a culturii semnat de profesorul-poetul-criticul Felix Nicolau. Se aude că e chiar un volum exploziv. Vom reveni curând (după ce facem rost de niscaiva materiale exemplificatoare!)

Alte surprize prin iulie nu prea se anunță…

Ar trebui să vorbim un pic despre „Startup în Est!”, o coproducție bulgaro-română, dar nu știm exact unde și cum se vor face lansările, la Nisipurile de aur sau la Mamaia Nord. Vom reveni.

Poate că totuși vor fi doar vreo 2-3 volume în ultra-bogata colecție Comunicare Media, dar iată că vine august și se pare… dacă nu cumva e mai mult ca sigur… ne vom întâlni la Brașov la un festival Libris.ro, în Piața Sfatului, ca în vremurile bune. Și nu ne vom întâlni așa… să ne aflăm în treabă! Se aude că Tritonic lansează un nou volum de povestiri negre, pardon… Noir! Adică:

Noir de Brașov, unde vreo 10-12 nume mari din Romanian Crime Writers Hall of Fame sunt prezente. Nu cunoaștem toate numele, dar printre cele feminine se regăsesc Tony Mott (proaspăta autoare a volumului 3 din seria Gigi Alexa – Ultima vară otrăvită), Lucia Verona (seria Stella Marian-Harrington), Teodora Matei (seria Cazurile și necazurile comisarului Anton Iordan. Adică… cel infidel!), Anamaria Ionescu (de pe plaiuri espaniole, cu al său Sergiu Manta. Sau nu?), ba chiar și editoarea de la Tritonic în persoană, zisa RC. Nu dăm nume că nu suntem siguri… Cât despre domni: DU, LDB, DT, BH, chiar și PB… ba și oarecari debutanți RC (un domn tot dinspre peninsula iberică!) și un alt nume la care nu avem nici… inițialele!

Cât despre LDB de Alba, să-i zicem o vorbă veselă coniței Caro din sud (cine știe, știe!): Tot pe surse se zice că… șase! Adică „Șase”, noul roman de dragoste al cunoscutului autor de SF&F, M&T și Romance, mai ales… Adicătelea, apare romanul și se lansează la apă (poate n-o să plouă totuși ca acum 2-3 ani!) tot la Brașov.

Și mai spre toamnă (de-o fi sau nu Gaudeamus…) se tot zvonesc romane noi, ba de la Mirela Oprea, ba de la Anamaria Ionescu (se vehiculează un titlu „Al punto”, în co-autorat cu același RC de mai sus!), ba de la Teodora Matei (tot cu… infidelu’!), ba chiar și de la Lucia Verona și Dănuț Ungureanu. De alții nu băgăm mâna în foc (încă).

Dar bomboana de pe tort (nu de pe colivă, deși e tot cam… noir!) vine dinspre… traduceri. Se tot zice că noi mistere islandeze ne vor asalta – scrise de o doamnă numită Solveig și de un domn (din UK, de felul lui!) numit Quentin. Dar nu e încă nimic sigur.

Sigur e că Thomas Enger ne va cânta la pian compozițiile lui (nu știm dacă pe net sau chiar într-un club la București). Evident după ce va lansa romanul cu adolescenți ușor… mortali, care în norvegiană se numește Killer Instinkt și în engleză Inborn. În română… nu avem informații încă!

Cam despre asta se vorbește în târg… Să ne auzim cu bine (pe la uși, pe la ferești!)

Semnat: Un ascultător anonim.

Scrie un comentariu

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.