Home » Noutăți » Pe surse – episodul 1

Pe surse – episodul 1

Dacă tot a început luna august să aflăm ce-i să facă Tritonic mai pe toamnă.

Se aude că mult așteptatul volumul 3 din seria Tenebre, cu titlul complet TENEBRE. MIERCURI e aproape gata de predare și va apărea la final de septembrie. Cam tot pe atunci și tot un volum 3, dar al seriei Protectorii semnată de Rodica Bretin.

Cei Vechi au venit pe Pământ dintr-o altă lume, cu treizeci de milenii în urmă. De atunci îi călăuzesc pe oameni discret, din umbră, intervenind doar în momentele-cheie ale istoriei. Karghanii sunt tot o rasă extraterestră, nişte îngeri ai morţii ce se hrănesc cu dezastre şi catastrofe… Războiul zeilor reîncepe în Canada zilelor noastre, dur, fără cruţare. O partidă de şah în care miza este însăşi soarta planetei, viitorul umanităţii.

Cum se va sfârşi? Răspunsul se află în paginile romanului Elysium ultimul volum al trilogiei Protectorii.

Colecția Cașmir are planificate două titluri noi: volumul 3 (Na, că aproape toți sunt la volumul 3!) din seria Cavalerii timpului și Lucian Dragoș Bogdan pregătește un nou roman de dragoste.

Tot Lucian, împreună cu Teodora Matei bucătăresc o antologie fantasy – vom reveni cu amănunte.

Să trecem spre Mystery & thriller. Anamaria Ionescu și volumul… 3 din Seria Sergiu Manta – cu titlul LEGEA TALIONULUI, Monica Ramirez cu următoarea anchetă (a doua) din seria Ema Moss, în continuarea volumului apărut în primăvară – PROTOCOL 9. Cu amănunte într-un episod următor.

În fine tot în curtea romanelor cu fiori, mai curând politici, un volum nou (în seria) de… autor Dănuț Ungureanu. După LUNA ÎN ORAȘUL BLESTEMAT și CONSPIRAȚIA FEMEILOR, Dănuț prezintă:

„Experimentul Păpușa” – captivi în tenebrele Puterii

Un tânăr excepțional de dotat se lansează în vâltoarea politicii, ca asistent al unui important și charismatic lider de partid. Treptat, el se va adapta acestei lumi fascinante a binelui și răului îngemănate, a intrigilor și confruntărilor violente, va învăța să improvizeze, să răspundă provocărilor cele mai dure, să supraviețuiască.

Vremurile sunt tulburi și tumultoase, societatea e la capătul puterilor și solicită tot mai vehement o schimbare radicală. Structurile statului, corupte, partizane, sunt în pragul colapsului.

Bătălia pentru putere nu cunoaște reguli și se poartă cu orice mijloace, inclusiv șantajul, manipularea, asasinatul. Dincolo de intrigile de culise, de palat, ori de fațadă, acțiunea se desfășoară tot mai palpitant, odată cu implicarea serviciilor secrete. Tensiunea campaniei electorale, fraudarea alegerilor, luptele de stradă sunt surprinse în culori și detalii dintre cele mai realiste.

Personajele romanului, personalități puternice, cu o viață proprie foarte distinct conturată, se confruntă fără menajamente pentru un loc la rampă, sub lumina reflectoarelor. Andreas însuși trebuie să facă față nu numai întâmplărilor și situațiilor extreme, ci și propriei transformări, inevitabile, traumatizante.

„Experimentul Păpușa”, o oglindă a prezentului care ne copleșește…

Un thriller al zilelor noastre, un roman alert, căruia nu-i lipsesc suspansul, misterul, acțiunea, dar în același timp pasiunea, erotismul și umorul – de la ironie și sarcasm, până la tragicomedia adecvată grotescului uneori insuportabil.

„Experimentul Păpușa” – o poveste tulburătoare, cu final neașteptat, despre noi înșine și lumea înconjurătoare, despre durere și iluzia fericirii, despre poleiala de la suprafață și tenebrele adâncurilor umane, din care pândesc monștrii…

Vom reveni cu prezentarea celorlalte volume pomenite… Se pare că vor mai exista și oarecari surprize… neașteptate!

Pe curând!

One comment

Scrie un comentariu

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.