Crimă la grădina botanică, de Irina Munteanu
Colecția Mystery & Thriller, Tritonic 2017
Un roman curat, bine scris, mai degrabă jurnalistic, cu anume lungimi, a cărui acțiune trenează (sunt multe pagini nu numai jurnalistice, ci de-a dreptul de dicționar, de enciclopedie – cu informații despre viața savantului și mai ales despre plante și denumirile lor latinești). Dar întregul se ridică peste nivelul mediu al scrierilor debutanților. Cum Irina Munteanu se declară iubitoare de romane polițiste, suntem convinși că, după acest debut, vor urma și cărți remarcabile. Ea însăși promite să continue să relateze despre cercetările comisarului Mario Cristescu.
Recenzie de Stelian Țurlea, pe Amos News, 2-04-2018
Oameni și zei, de Rodica Bretin
Colecția SFFH, Tritonic 2017
În imaginarea unor umanoizi capabili de performanțe supraomenești, dar având aparența unor oameni obișnuiți, autoarea dovedește o inventivitate remarcabilă. Din punctul nostru de vedere însă aspectul cel mai atrăgător al cărții este stilul calofil, muzical, rafinat. Amatorii de literatură SF&F au mai citit cărți unde apăreau personaje din lumi paralele, oameni doar în mod formal, dar cu siguranță n-au mai parcurs un text de gen scris cu o asemenea preocupare pentru stil.
Recenzie de Voicu Bugariu în Gazeta SF nr. 85 / aprilie 2018
Crăciunul care nu a mai venit, de Anamaria Ionescu
Colecția LIT, Tritonic 2017
Convingerea mea este ca exista autori care scriu foarte bine despre lucruri pe care le cunosc, iar altii care scriu cel mai bine despre lucruri complet imaginate. Pe Anamaria Ionescu cred ca o prinde cel mai bine prima afirmație si mai cred ca acest volum, “Craciunul care nu a mai venit”, este cel mai bun din tot ce am citit pana acum de la ea.
Recenzie de Cristina Mitrea pe site 4arte.ro
Tot timpul din lume, de Teodora Matei
Colecția Cașmir, Tritonic 2017
Autoarea Teodora Matei reușește să mă surprindă cu această carte aparte. Suspansul și misterul sunt elementele definitorii ale acestei cărți.
Cu fiecare capitol citit, constatăm că ne sunt furnizate informațiile cu picătura, nereușind să întrevedem tabloul de bază… decât spre final. Avem parte de patru personaje speciale, ale căror păvești se întrepătrund și se completează una pe cealaltă în mod straniu.
Recenzie de Geo în Delicatese literare
Zile senine, zile străine, de Lucian-Vasile Szabo
Colecția LIT, Tritonic 2017
Lucian-Vasile Szabo, autor cu bogată experienţă (inclusiv jurnalistică), creează un roman în care îmbină excelent fantezia cu realitatea. În fond, cât este invenţie şi cât realitate în cele scrise? Câte crime nu s-au făcut în timpul comunismului fără nicio judecată şi fără nicio repercursiune asupra celor care au dat acele ordine?
„Zile senine, zile străine” are toate ingredientele unui roman de succes: o intrigă bine construită, personaje atent create, ancorarea în realitatea românească, o poveste de iubire şi un stil care ţine cititorii cu sufletul la gură de la început şi până la final.
Recenzie de Violeta-Loredana Pascal pe PRwave.ro
Oameni și zei, de Rodica Bretin
Colecția SFFH, Tritonic 2017
La prima vedere, titlul induce ideea unei egalităţi între oameni şi zei. Să fie oare o blasfemie? Nici vorbă; relaţia respectivă poate fi privită în cheie simbiotică: oamenii au nevoie de zei pentru a păstra vie speranţa mântuirii, în timp ce zeii au nevoie de oameni pentru a fi certificaţi ca… zei, nu-i aşa?
Povestea este transmisă la cititori prin intermediul a două personaje principale feminine, ale căror relatări sunt consemnate alternativ, la persoana întâia. Din punct de vedere literar este un procedeu riscant, deoarece presupune construirea în paralel a două personalităţi distincte, capabile să atragă în egală măsură empatia cititorului.
Recenzie de Nic Dobre în Revista de suspans nr. 48 / martie 2018
Povești din umbră, antologie, editor Bogdan Hrib
Colecția LIT Tritonic, 2017
Impresia generală pe care mi-a lăsat-o antologia Povești din umbră este una bună, mai ales ținând cont că avem de-a face cu volumul unor debutanți. Unele texte mai aveau nevoie de finisaje, unii autori de îndrumare, dar, per total, a ieșit un volum echilibrat. Nu e ușor să scrii pe o temă dată și faptul că, în aceste condiții, textele au fost suficient de diferite atât ca intrigă, cât și ca interpretare a conceptului de „umbră” reprezintă, în opinia mea, un plus. Toți autorii mi s-au părut cu potențial, rămâne acum să vedem care dintre ei vor confirma în perioada următoare.
Recenzie de Lucian-Dragoș Bogdan în Revista de suspans nr. 48 / martie 2018
Noir de București, antologie, editor Bogdan Hrib
Colecția Thriller & Mystery, Tritonic 2017
Concluzia imposibil de ocolit: într-un oraș mare și pestriț există în toate straturile sociale multă josnicie, infracționalitate, dar nu prea există scrupule, dreptate, figuri luminoase. Ăsta-i Bucureștiul și astea-s misterele lui.
E meritul lui Bogdan Hrib că și-a ales o echipă numeroasă și valoroasă ca să ne spună aceste povești care au parfumul și culoarea (neagră) a realității.
Recenzie în Luceafărul de dimineață nr. 3 / martie 2018
Somalia, mon amour, de Bogdan Hrib și Sofia Matei
Colecția Thriller & Mystery, Tritonic 2016
O foarte frumoasă, captivantă și interesantă carte de acțiune și spionaj, condimentată cu romantism. (…) vom citi și despre curaj, caractere puternice, iubire, loialitate și spirit de sacrificiu. Și speranță.
Recenzie de Oli, în Delicatese literare
Seria Stelian Munteanu, de Bogdan Hrib
Cele 5 volume ale seriei îl au în prim plan pe Stelian Munteanu, fost jurnalist, actual editor de carte și scriitor amator, și un carismatic aventurier în timpul liber. Pot fi citite de fiecare de sine-stătător. Cărțile au cunoscut mai multe ediții.
Recenziile celor cinci volume, de Oli, în Delicatese literare
Tot timpul din lume este o carte aparte. Mulțumesc pentru menționare.