de Cătălina Fometici
2018, editura Tritonic
colecția Fantasy
198 pag.
Cătălina Fometici m-a convins că este o autoare cu mult talent. Imperiul de sticlă dovedește că debutul bun n-a fost o simplă întâmplare și pune primele cărămizi ale unei serii pe care o aștept cu mare nerăbdare. Dacă după primul volum am considerat-o o promisiune, acum autoarea a devenit, pentru mine, o certitudine. Sper doar să aibă curajul să dezvolte subiectele la dimensiunile cerute de idee și de genul pe care a ales să-l abordeze.
Recenzie de Lucian-Dragoș Bogdan în revista Helion Online #87 / august 2018
de Marian Truță
Colecția Lit, Tritonic, 2018
Înfățișat cu meșteșug, în ambalajul atractiv al unui mic thriller psihologic, al cărui suspans e dozat cu un condei precis, de calibrul rezervat profesioniștilor, microromanul lui Marian Truță depășește abundența contemporană de introspecții seci, cel mai adesea semne ale nepriceperii de-a țese o poveste, epicul cu cap și coadă, care să „te țină”. Avem de-a face, de multă vreme, cu un povestitor pur-sânge, unul din aceia care știu și dovedesc că orice întâmplare banală, dacă e relatată cu dedicație și respect pentru cititor, poate deveni o poveste fascinantă.
Recomandare de Dănuț Ungureanu pe magnanews.ro
de Monica Ramirez
Colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2018
Nu știu de unde se alimentează autoarea cu documentarea, dar cert este că, descrierile, misiunile, acțiunea, personajele, totul este de o acuratețe și de o credibilitate ce te face să trăiești povestea la maxim.
Scrisă în stil cinematografic cartea îți captează atenția și te face să stai lipit de paginile ei până la final.
Recenzie pe Literatura pe tocuri
de Domnica Rădulescu
Colecția Cașmir, Tritonic, 2012
Pe tot parcursul lecturii cărții am avut impresia că citesc nu un singur roman, ci mai multe, povestea fiind atât de alertă și de amănunțită, fără însă ca autoarea să se piardă în detalii.
O carte foarte bine documentată, o descriere a Mării Negre superbe, orice om care citește prima parte a cărții și nu a văzut Marea Neagră cu siguranță ăși va dori să o vadă. O carte pe care o recomand!
Recenzie de Carolina pe delicatese literare
de Teodora Matei
Colecția SFFH, Tritonic, 2017
Ceea ce surprinde, poate, dacă nu aţi mai citit nimic scris de autoare, este faptul că povestirile sunt diferite. Unele SF, altele fantasy şi altele care, prin finalul lor, vă provoacă imaginaţia.
Însă toate povestirile cuceresc prin talent şi acurateţe, prin relatarea fotografică prin intermediul căreia Teodora îşi face toţi cititorii părtaşi la acţiune. (…) Descrierile sunt pline de lirism în timp ce dialogurile sunt aprinse, veridice.
Recomandare de Violeta-Loredana Pascal pe prwave.ro
de Dănuț Ungureanu
Colecția Thriller & Mystery, Serie de autor, Tritonic, 2017
Și, Doamne, ce carte!… Trebuie să vă spun că autorul nu m-a dezamăgit deloc. Stilul său de a reda întâmplările te transpune direct la fața locului, dându-ți senzația că faci parte din acțiune. Nu este o carte ușoară, care să îți ofere câteva ore de relazare. Eu, cel puțin, a trebuit să mă opresc de câteva ori din lectură, să trag aer adânc în piept și să-mi spun: “e ok, pot să continui”. Cartea “mușcă” din realitate, fiind o adevărată felie de viață servită cititorului. Domnule Dănuț Ungureanu, mă înclin cu respect în fața dumneavoastră.
Recenzie de Dana Petraru pe delicatese literare
de Teodora Șerbănescu
Colecția SFFH, Tritonic, 2018
Teodora e o scriitoare viguroasă, bine documentată și cu un mare potențial. Iar „Dincolo de ziduri” e un roman pe care îl citești cu drag atât pentru poveste, cât și pentru personajele principale (…) Aș recomanda „Dincolo de ziduri” în primul rând colegilor de generație ai autoarei, pentru ei va fi o lectură minunată, dar și dacă vârsta ta începe cu cifrele 2, 3 sau chiar 4 ai putea să apreciezi această poveste într-o duminică după-amiază, în colțul tău de lectură, cu o limonadă rece alături, ca să te mai deconectezi de la complicațiile cotidianului.
Recenzie de Cristina Mitrea pe 4arte.ro
de Monica Ramirez
Colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2018
Un volum plin de neprevăzut, de pericol, suspans și adrenalină, de decizii luate la minut, de operațiuni puse la punct contra-cronometru, adaptate și schimbate ad-hoc în funcție de informații primate în ultimul moment care schimbă toate datele problemei. Iar cei implicați trebuie să se adapteze din mers sau să moară. (…) Într-o lume în care sentimentele nu au dreptul să apară, tocmai ele sunt cele care fac diferența între viață și moarte. Iar într-un abis al umbrelor, lumina e singura constantă. O serie și un volum pe care vi le recomand călduros!
Recenzie de Oli pe delicatese literare