Home » Noutăți » Recenzii de decembrie

Recenzii de decembrie

Rogue. Seria Gemini. Vol. 2

de Monica Ramirez

Colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2018

Rogue a fost un volum enigmatic, misterios, cu atât de multe secrete și cu o sumedenie de conspirații. L-am privit ca fiind un volum cameleonic, chiar dacă mai puțin violent față de Gemini – în privința sângelui și a tuturor acelor scene de teroare adusă odată cu moartea –, dar categoric mult mai inteligent.

Recenzie de Andreea Pandelea pe blog de cititoare

 

 

Un-strain-in-Regatul-Assert-copertaUn străin în regatul Assert

de Teodora Matei și Lucian Dragoș Bogdan

Colecția SFFH, Tritonic, 2018

Cartea are o mulțime de elemente captivante, ceea o face potrivită oricui. Zepeline, submarine, vapoare și alte mașinării zburătoare sau precum monstrul Frankestein sunt amuzant și curios de descoperit, ca și, de altfel, turnura neașteptată spre mitic din finalul poveștii. Personajele sunt atent construite, cu roluri istețe și acțiunea bine documentată și creată, cu atmosferă de basm. (…) nu am anticipat o lectură care să mă plimbe prin atâtea scene. Odată începută, cartea am lăsat-o greu din mână pentru că intriga nu mă lăsa să ghicesc nimic. Spre exemplu acest ”străin” care stă drept titlu; poate e ușor de găsit în primă instanță, dar în final mie mi s-a dezvăluit ca fiind mai mult decât unul singur – ar putea fi și ursitoarele sau Prințul Jon sau alte generații?

Prea multe de spus, prea puțin timp, căci romanul Teodorei Matei și al lui Lucian Dragoș Bogdan abundă în scene antrenante, fantastice, emoționante, misterioase, magice, ce să mai, tot ce trebuie pentru a garanta o aventură pe cinste.

Recenzie de Alina Dinu pe idei la întâmplare

 

Cântec pentru nemurire

de Teodora Anghel

Colecția SFFH, Tritonic, 2018

Lansarea cărții Cântec pentru nemurire se va desfășura mai întâi în sala de festivități a liceului „Dante Aligheri”, strada Fuiorului, nr. 9, sector 3, București, VINERI, 7 decembrie, la ora 9:00. Invitați: Teodora Anghel, Anamaria Ionescu, Monica Ramirez, Bogdan Hrib.

Evenimentul își va redeschide porțile și la Căminul Cultural Brănești, strada Sublocotenent Petre Ionel, DUMINICĂ, 9 decembrie, la ora 14:00. Invitați: Teodora Anghel, Anamaria Ionescu, Monica Ramirez, Bogdan Hrib.

Semnal pe Recenzii-cărți.ro

 

antologie-de-povestiri-romance-schite-de-iubireSchițe de iubire. Antologie de povestiri romance

de Danut Ungureanu, Teodora Matei, Anamaria Ionescu, Teodora Anghel, Georgiana Sandu, Bogdan Hrib, Rebeca Cojocaru, Lucian Dragos Bogdan, Mirela Oprea și Daniel Timariu

Colecția Cașmir, Tritonic, 2018

Fiecare dintre aceste povestiri reprezintă o schiță a unui tip de iubire, o lecție de viață, un imbold. Povestiri romantice numai bune de citit iarna, când afară șuieră vântul.

Recenzie de Geo Marcovici pe just reading my books

 

 

Un-strain-in-Regatul-Assert-copertaUn străin în regatul Assert

de Teodora Matei și Lucian Dragoș Bogdan

Colecția SFFH, Tritonic, 2018

Autorii ne conduc la curtea regelui, în birourile oamenilor de știință (…), în casele negustorilor, în zonele sărăcăcioase sau pe plutele țiganilor, în atelierele meșterilor care fac arme pentru război, în mijlocul unor întâmplări obișnuite sau ieșite din comun care au loc în aer, pe apă sau pe uscat și nu ne lasă nicio clipă să ne plictisim, pentru că suntem și noi acolo, cumva. (…)

Vă recomand, deci, cu tot dragul, această carte: are un subiect atrăgător, e scrisă excelent și lectura ei o să vă dea o stare de bine.

Recenzie de Cristina Mitrea pe 4arte.ro

 

Cavalerii timpului, vol. I-Inițierea

de Mirela Oprea

Colecția Cașmir, Tritonic, 2018

Inițierea Cavalerilor Timpului se ridică dincolo de așteptările unui roman fantastic, antrenant, palpitant, romantic, căci pe lângă toate aceste attribute are și altele la fel de interesante. Fiecare personaj are o caracteristică aparte care rezonează cu cititorul și plasează rolul lor în poveste. (…)Mirela Oprea prin scrierea sa ne invită să luăm parte la scene intrigante, suflate cu mesaje puternice și să ne facă atât curioși de continuarea seriei cât și de cărțile sale în general.

Recenzie de Alice Dinu pe Literatura pe tocuri

 

Ultima fotografie, ediția a-II-a

de Bogdan Hrib

Colecția Serie de autor, Tritonic, 2015

Acțiunea romanului nu este una foarte complexă din punctual de vedere al locurilor și al personajelor, însă este foarte bine conturată. Poate cu atât mai mult am simțit trăirile personajelor cu cât autorul s-a concentrate pe ele și nu pe descrierea locurilor. Am observat cum pentru el au fost importante emoțiile, durerile, bucuriile și dezamăgirile lor. Felul în care aceștia se raportează la viață și la umanitate. Felul în care ei există.

Recenzie de Gabriela Rădulescu pe Literatura pe tocuri

 

Cavalerii timpului, vol. II-Călătoria

de Mirela Oprea

Colecția Cașmir, Tritonic, 2018

Am pornit pe acest drum desenat în nuanțe trepidante de Mirela Oprea cu gânduri neutre și m-am lovit de stări profunde. Povestea este aparent doar o înșiruire de evenimente pregătite să fascineze, însă vocea autoarei, real prezentă, propune o analiză mai atentă a omului.

Recenzie de Alice Dinu pe Literatura pe tocuri

 

 

DOMINO 2. Misterele Râșnovului

Petru Berteanu, Anamaria Ionescu, Lucian Dragoș Bogdan, Teodora Matei, Bogdan Hrib, Daniel Timariu

Colecția Mystery & Thriller, Tritonic, 2018

Toți acești polițiști sau detectivi se implică pe rând într-o seamă de evenimente petrecute la Râșnov și Brașov, răpiri de persoane, trafic de droguri și alte substanțe periculoase, crime ș.a. Fiecare dintre cei șase scriitori semnează o povestire, o parte a întregului.

Recomandare de Stelian Țurlea pe amosnews.ro

 

 

Cartea haosului

de Lucian Dragoș Bogdan

Colecția SFFH, Young adult, Tritonic, 2018

Vampiri străvechi, vârcolaci de pe alte lumi, polițiști cu experiență și polițiști la început de carieră, liceeni plin de tupeu la suprafață, dar vulnerabili la interior, teribilisme, acte de magie, blesteme, crime, portaluri între lumi, mistere nedeslușite – toate acestea cad unele între altele ca niște pieze de puzzle bine aranjate, făcând din „Cartea Haosului” un roman căruia abia aștepți să îi citești continuarea. Căci după cum s-au precipitat lucrurile spre final, aventurile personajelor par, culmea, abia la început.

Recomandare de Cristina Mitrea pe 4arte.ro

 

Cântec pentru nemurire

de Teodora Anghel

Colecția SFFH, Tritonic, 2018

Plasată într-un trecut mitic, cu influențe celtice, cartea vorbește despre frământările adolescentului, indiferent de locul sau timpul nașterii sale. E o analiză a interacțiunii acestuia cu familia, cu comunitatea, a strigătului de revoltă uneori dus până la capăt, alteori înăbușit. E despre surpriza descoperirii sinelui, poate diferit de așteptările fiecăruia, cel ce duce la formarea unui individ într-o societate, oricare ar fi ea.

Recenzie de Teodora Matei în Helion SF online #91, decembrie 2018

 

12-Povestiri-fantastice_site12 povestiri fantastice

de Dănuț Ungureanu și Marian Truță

Colecția SFFH, Tritonic, 2018

Volumul este o selecție din prozele fantastice ale celor doi autori, opt de Dănuț Ungureanu, patru de Marian Truță, cu o prefață semnată de Florin Chirculescu. Seria este deschisă de Dănuț Ungureanu cu Cronicile oamenilor de iridium, o povestire science-fiction care ne poartă în viitor, într-o lume stăpânită de mașini dintre care unele fac eforturi pentru a nu-și uita menirea inițială.

„Cartea pe care o aveți în mână e un regal, dat fiind că de mult n-am mai avut norocul, satisfacția, bucuria, sau cum vreți să-i mai spuneți, de a parcurge o suită de texte care să mă facă să surâd prostește în timp ce citesc, fiindcă toate povestirile celor doi au fie umor, fie speculează uluitor, fie, cel mai adesea, au din amândouă… Ce ne-a făcut să visăm e misterul, adevărul dosit sub miile de perdele de fum ale cunoașterii, speculația…”

Florin Chirculescu

Recenzie de Daniel Timariu în Helion Online #91, decembrie 2018

 

 

 

 

 

 

Scrie un comentariu

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.