Home » Recenzii » Recenzii de februarie, 2025

Recenzii de februarie, 2025

Blues Cafe

Teo Matei, Bo Hrib

colecția Mystery & Thriller, Tritonic, 2024

E un roman polițist în toată regula și, recunosc, din sinopsisul de pe prima copertă, cel mai tare m-a atras câinele lup pensionar. Ce pot să vă zic… sunt iubitoare de animale până în măduva oaselor și întotdeauna voi aprecia că un câine este personaj esențial într-un roman. (…) În Blues Cafe se încheagă atât de multe fire, încât mi-a fost greu să ghicesc care e adevărul. Din punctul meu de vedere, e un roman bine scris. Mi-a plăcut ideea și desfășurarea. (…) Personal, îmi pare bine să constat că literatura română contemporană e tare promițătoare! Mai ales în ceea ce privește acest gen polițist.

Gabriela Bratu in Literatura pe tocuri

 

MODA între evoluție și mutație

Valentina Marinescu, Dan Podaru

colecția Comunicare media, Tritonic, 2024

Recent am terminat “MODA între evoluție și mutație”, carte apărută la @tritonicbooks (@tritoniccomunicaremedia) și pot spune că am găsit informații relevante pentru acest subiect și m-am bucurat de aspectele dezbătute. (…) Autorii acestui volum vorbesc despre materialele care au ajuns să se folosească de-a lungul timpului pentru crearea hainelor (cel De-Al Doilea Război Mondial a jucat un rol important în folosirea materialelor sintetice, fiind perioada în care nailonul era folosit pentru produsele de larg consum). De asemenea, mi-a plăcut faptul că se pune accent pe modul în care hainele pe care le purtăm ne definesc personalitatea și ne stabilesc clasa socială. M-am bucurat de această lectură și v-o recomand în cazul în care sunteți pasionați sau curioși de acest domeniu

anaread.s pe Instagram

 

Războiul de acasă (Volumul 4 din seria Sergiu Manta)

Anamaria Ionescu

colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2024

Din start vă zic că dacă nu ați citit seria cu Sergiu Manta, nu mai amânați și citiți-o, nu veți regreta. Este foarte frumoasă, alertă și acțiunea este plasată în cea mai mare parte în  România. Ultimul volum „ Războiul de acasă” rezolvă toate lucrurile și le așează pe făgașul lor normal. Găsim și în acest volum un Sergiu Manta, foarte mișto, foarte ager și foarte focusat. Îl iubesc pe acest personaj. Lucrurile o iau razna, trădătorii stau la tot pasul, orgoliile sunt foarte mari. Brănescu cum va gestiona situația? Agenția este în pericol?Lidia ce mai face? Cât de departe va merge Bogdan ca să îl înlăture pe Sergiu? Cât de mult încearcă Radu să descopere?  Și, plus de asta, mai apare și un chinez, exact când începe pandemia de Coronavirus… V-am făcut suficienți de curioși ca să citiți seria? Credeți-mă că va fi pe placul vostru. O să călătoriți cu Sergiu, o să îl cunoașteți bine, uneori o să vreți să îi dați în cap, alteori o să vreți să îl îmbrățișați , dar vă asigur că nu vor fi regrete. Ca de obicei, vă invit să citiți, orice, dar citiți!

Carolina Bianca Moroianu in citescromaneste

 

Oricine poate muri

Bogdan Teodorescu, Petru Berteanu

colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2024

Când începi să prezinți un roman scris de Bogdan Teodorescu – co-autor aici, alături de Petru Berteanu – iți poate fi teamă să nu uiți să punctezi ceva sau să nu reușești să redai toate motivele pentru care acea carte merită citită. (…) Acțiunea are loc în timpul pandemiei. Începe puțin înainte de venirea virusului, de instaurarea carantinei… Și aici se vede arta autorilor de a crea și reda tot ceea ce a ținut de pandemie (și nu numai). Veți regăsi în roman o sumedenie de personaje, din toate păturile sociale și cu toate ideile care au circulat în acea perioadă. (Și) Din acest punct de vedere romanul e atractiv, interesant, musai de citit. Și se remarcă, printre rânduri, și pregătirea autorilor, spiritul de observație remarcabil și abilitatea de a surprinde și reda atât de firesc esența. (…) Despre Oricine poate muri aș putea adăuga încă multe elemente pozitive, însă prefer să închei spunând că romanul are viață lungă, putând fi cu ușurință citit peste câteva zeci de ani pentru a avea o radiografie a societății de acum și a perioadei pandemiei la români. Oricine poate muri este așadar un excelent roman polițist, dar și unul social, o foarte bună primă lectură pentru cei care nu au mai citit ceva scris de autori – Bogdan Teodorescu, Petru Berteanu – și, desigur, un nou roman de neratat de către cei care sunt familiarizați cu scrierile autorilor.

Violeta-Loredana Pascal pe PRwave

 

Fata și frica

Dănuț Ungureanu

colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2024

Dacă nu l-ați descoperit până acum pe inegalabilul Dani Luna „nașul unor criminali celebri, amic cu un fost mafiot bulgar, comisarul cel mai cinic dintre duri”, nici nu știți ce spectacol pierdeți. Pentru că Dani Luna este un adevărat personaj, chiar emblematic pentru societatea noastră românească plină de hibe. Autorul reușește de fiecare dată să pună reflectoarele pe vulnerabilitățile traiului cotidian balcanic și să le exploateze într-o manieră extrem de veridică și credibilă, fără a sacrifica satira, adrenalina și misterul, ingrediente ce completează perfect povestea, devenind cu adevărat savuroasă. Corupție, trafic de carne vie, crime în stil mafiot, parteneriate interesante și ofertante, sunt doar câteva direcții explorate aici. Iar dincolo de înlănțuirea evenimentelor, sarcasmul inteligent mă cucerește de fiecare dată în scrierile lui Dănuț Ungureanu. Are un magnetism aparte, o ușurință a exprimării, care transmite de fiecare dată mult mai mult decât ceea ce pare la o primă lectură.

Raluca Furdui pe Instagram

 

 

 

Scrie un comentariu

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.