Home » Noutăți » Recenzii de ianuarie, 2020

Recenzii de ianuarie, 2020

Noir de București

colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2017

Danut Ungureanu, Daniel Octavian Bejan, Michael Haulica, Stefan D. Guta, Bogdan Hrib, Daniel Timariu, Ligia Enache, Horia Garbea, Olga Delia Mateescu, Bogdan Teodorescu, Petru Berteanu, Lucia Verona, Tony Mott, Teodora Matei, Dan Radoiu, Anamaria Ionescu, Silvia Chindea, Lucian Dragos Bogdan

Am fost foarte fericită să descopăr stilul unic al fiecărui scriitor și să pătrund în mintea lor, astfel, reușind să-mi aleg și niște preferați, ale căror opere mi-au rămas în minte și în suflet și despre care aș fi foarte fericită să vă vorbesc și vouă, într-atât încât să vă pot convinge să dați o șansă cărții. (…) Acord cu mare drag 4/5 stele acestei cărți și o recomand tuturor iubitorilor de thriller și romane polițiste, mai ales celor care doresc să descopere o mulțime de scriitori români talentați, care au reușit să surprindă, în această antologie, părțile întunecate ale capitalei.

recenzie pe angelwithbooks

 

Ultima fotografie, ediția a II-a

Bogdan Hrib

colecția Serie de autori, Tritonic, 2015

„Ultima fotografie” de Bogdan Hrib este una dintre cele mai bune cărți ale acestui an și se află în clasamentul celor mai calitative 10 cărți. (…) Recomand cartea absolut tuturor persoanelor care doresc să descopere o altfel de carte, o altfel de poveste.

recomandare, în Top cele mai bune cărți din 2019, pe goddesreadsbooks

 

 

Johana Gustawsson Block 46Block 46

Johana Gustawsson

colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2019

„Block 46” de Johana Gustawsson, un thriller excepțional, poate chiar cel mai bun thriller citit de mine vreodată. (…) Mi-a plăcut absolut tot la această carte, nu am nimic de reproșat, acțiune din plin, personaje bine definite, detalii de ajuns cât să îți pătrundă adânc în minte și istoria de care am simțit o mare atracție de cunoaștere cu un imens impact emoțional. Pentru toate cele enumerate, a devenit una din cărțile cu care voi rămâne în suflet preț de ceva timp și pe care o voi pune la loc de cinste.

recomandare, în Top cele mai bune cărți din 2019, pe goddesreadsbooks

 

Editor-de-unul-singur_rgbEditor de unul singur. Management în industria cărții

Bogdan Hrib

colecția Smart Books, Tritonic, 2018

Mie mi-a atras atenția un pasaj cu care am rezonat foarte mult, în general am fost de acord cu tot ce a zis în carte (…) pasajul este scris de Dănuț Ungureanu: „Bătălia cu manuscrisul e lungă și grea. Dacă ai decis că ai motive care te mână-n luptă, e momentul să te arunci în luptă cu determinare.”

recomandare de Luluca Iri pe canal youtube

 

 

 

Sună-mă mâine

Lucian Dragoș Bogdan

colecția Cașmir, Tritonic, 2019

În timp ce unii scriitori își fac un renume cu un anumit gen de cărți, alții jonglează cu stilurile SF, Fantasy, Thriller, Romance sau chiar toate la un loc. Lucian Dragoș-Bogdan este un scriitor versatil, dar pe oricare gen poposește, o face cu pricepere și interes. (…) „Sună-mâ mâine” se citește la fel de ușor pe cât de greu te încearcă emoțiile personajelor și misterul ce se ascunde în spatele unei aparent simple povești de dragoste. Cartea nu se citește neapărat pentru a evada, căci viața descrisă în paginile ei o întâlnim adesea; cartea se citește pentru că Lucian Dragoș-Bogdan are ceva să îți împărtășească și merită câteva ore să meditezi alături de el. Poate că nu e o lectură pentru toată lumea, și nu se impune cu un ton puternic printre cărțile cu temă romantică, dar își lasă o amprentă.

recenzie de Alina Dinu pe ideilaintamplare

 

Gastro Noir

Lucian Dragos Bogdan, Bogdan Hrib, Horia Garbea, Anamaria Ionescu, Stefania Cosovei, Rebeca Cojocaru
Petru Berteanu, Raymond Clarinard, Daniel Timariu, Teodora Matei, Ligia Enache, Monica Ramirez, Lucia Verona

colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2018

Au fost 3 povestiri care mi-au plăcut în special, de care nu m-am putut dezlipi până la sfârșit și care fiecare puteau fi transformate într-un roman individual fără probleme. Acestea sunt: cea scrisă de către Ligia Enache, Dulce ca moartea, cea de la Monica Ramirez, ADN Perfect Defect și povestirea lui Bogdan Hrib, Fusilli rossi, o nouă întâlnire de bun augur cu Stelian Munteanu. (…) Vă recomand cu mare drag volumul, reprezintă o lectură ușoară, ce te face să te simți bine, în ciuda elementele grotești ale crimelor, te ține în suspans, asta pe fondul scriiturii foarte bune și a intrigilor bine dezvoltate.

recenzie pe ciobanuldeazi

 

Noir de Timișoara

Ciprian-Ionut Baciu, Lucian Dragos Bogdan, Eugenia Crainic, Catalina Fometici, Bogdan Hrib, Anamaria Ionescu, Teodora Matei, Lucian-Vasile Szabo, Daniel Timariu, Cristian Vicol

colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2019

Poveștile, deși roade ale imaginației unor scriitori, sunt ancorate în realitatea românească a zilelor noastre aflată permanent la granița dintre moral și imoral, dar întotdeauna senzațională. Noir de Timișoara e genul acela de carte pe care îl recomand oricui. Îmbină multe stiluri de scriere, are povești interesante care te țin în priză.

recenzie de Diana Neață pe dealedianei

 

 

East of a known galaxy

Daniel Timariu, Cristian Vicol, Silviu Genescu, Teodora Matei, Florin Purluca, Milos Dumbraci, Alexandru Lamba, Lucian Dragos Bogdan, Catalina Fometici, Lucian-Vasile Szabo, Ciprian-Ionut Baciu

The long-established greats of sci-fi can certainly take you on such a journey and, if you’re a fan, no doubt many a great English-language work has already done that for you. But — exactly in the same vein as this blogzine’s introduction did back in the day — the editors of this anthology of Romanian sci-fi challenge you to read what people from very different cultural, social, political and historical circumstances might tell you in the framework of your beloved genre. No one should be so naive as to think that one only finds talent for sci-fi (or anything else) in the English-speaking parts of the world. Talent is due to many factors not present exclusively in that part of the world. Success may be (due to a machinery of success), but talent isn’t. So get out and scout.

review by Peter Marton on europeansf.blogspot.com

 

Kaleidoskop

Andra Samson

colecția Lit, Tritonic, 2019

Mi-a plăcut foarte mult sentimentul dat de lectura în sine, de această atmosferă retro-fantasy, apăsătoare și plină de incertitudini a cărții creată de autoare. Doi frați gemeni, o femeie enigmatică și răpitor de frumoasă care face salturi în timp și spațiu, ceasuri care merg invers, colete misterioase și întâlniri inexplicabile, toate acestea și multe altele vă așteaptă în povestea Andrei Samson – care, de altfel, a luat și Premiul de Proză la concursul național Rețeaua Literară.

recomandare de Cristina Mitrea pe 4arte.ro

 

 

Kaleidoskop

Andra Samson

colecția Lit, Tritonic, 2019

Timpul în acest volum este o iluzie ce ține cititorul închis într-un labirint, unde întâlnim identități suprapuse și momente ce sfidează vremea și chiar moartea. Cele 5 povestiri formează 5 oglinzi ale unui prezent și trecut confuz, care se suprapun în momente inedite și surprinzătoare. (…) Numărul paginilor redus, de 96, face ca lectura să fie una rapidă, dar pot să spun că este consistentă, având parte de un ceas magic, care face ca timpul să treacă în revers sau o doamnă ce face salturi în timp, așa că cu siguranță că nu vă veți plictisi în timp ce călătoriți înapoi în timp alături de bogata imaginație a Andrei Samson.

recomandare pe ciobanuldeazi

 

Kaleidoskop

Andra Samson

colecția Lit, Tritonic, 2019

Andra Samson este filolog şi antropolog cu o experiență de 18 ani și cu o aplecare specială pentru naratologie. A urmat studii de etnologie, antropologie culturală și folclor, este lector la Fundația Calea Victoriei, unde are cursuri de scriere creativă. (…) Această primă carte a Andrei Samson cuprinde cinci proze („Labirintului, 33”, „Scrinul”, „Pacientul”, „Ceasornicarul”, „Scrisoarea”) legate între ele prin firul roșu al personajelor, cu o atmosferă de mister. „Întâmplări din lumea aceasta și din marginea lumilor posibile, cele cinci acte ale enigmei ne îndrumă prin circularitatea lor spre o ieșire din labirintul timpului. Identități suprapuse ori fugitive, transcenderi ale morții, ale memoriei, ale vremii – cele cinci oglinzi dinăuntrul caleidoscopului reflectă un purgatoriu temporal.

recomandare de Stelian Țurlea pe mediafax

 

Filiera grecească, ediția a IV-a

Bogdan Hrib

colecția Crime Scene, Tritonic, 2015

Un roman alert, de doar 158 de pagini, care se joaca cu imaginația ta exact asa cum trebuie. Un stil bine conturat care m-a dus cu gândul la cel al Agathei Christie, dar cu un aer ceva mai autentic, mai fresh. (…) Este o carte relaxantă, dar totodată care se citește pe nerăsuflate și nu datorită numărului mic de pagini, ci a acțiunii, care predomină. Ce mi-a plăcut in mod special, a fost stropul de umor pe care autorul l-a adăugat exact acolo unde trebuia si misterul care parcă m-a urmărit si câteva zile după ce am terminat lectura. „Filiera grecească” demonstrează încă o dată cât de bine scriu autorii romani. Pe mine m-a cucerit și îmi voi achiziționa și următoarele volume.

recenzie pe paginidinoctombrie

 

Fata cu rochii înflorate

Lucian Dragoș Bogdan

colecția Cașmir, Tritonic, 2018

Și de această dată, autorul pune în scenă efectele devastatoare ale războaielor: oameni ce își părăsesc familiile pentru a le asigura un trai mai bun, moarte, durere, degradare psihică, fizică… (‘’ În fața războiului, toți suntem egali. Bombardamentele distrug școală și casă, omoară profesor sau muncitor necalificat’’).  (…) ‘’Fata cu rochii înflorate’’ este un roman realist, o îmbinare de lecții de viață și concluzii care te fac să te gândești la existența ta și a celor din jur. Pe mine m-a emoționat, motiv pentru care v-o recomand cu drag. Le mulțumesc celor de la Tritonic pentru exemplarul oferit și pentru minunata poveste.

recenzie pe anareadss

 

Johana Gustawsson Block 46Block 46

Johana Gustawsson

colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2019

Block 46: un thriller foarte bine scris

recomandări ale cărților Tritonic de Andreea Teslaru pe youtube

 

 

Scrie un comentariu

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.