Home » Recenzii » Recenzii de ianuarie

Recenzii de ianuarie

Tenebre. Labirintul, de Daniel TimariuGazeta SF: „Tenebrele sunt un șirag de pietre prețioase. Avem primele două nestemate, le așteptăm cu interes pe celelalte, oricâte cazuri va decide Alex că merită investigate, și Daniel că merită povestite.”

Recenzia, aici.


Revista de suspans: „Originalitatea unei povești reprezintă, în mod cert, un plus. Dar dacă autorul știe cum să scrie, poate prelua o temă folosită de sute de ori și să realizeze o capodoperă.”

Recenzia, aici.


Observator cultural: „Cea mai puternică formulare, Eugen Cadaru o are în proza care dă titlul celui de-al doilea volum al său, Misterioasa scrisoare a domnului Tesla.”

Mai multe, aici.

 


Poezie.ro: „Tot în linia căutărilor, găsim şi continuitatea primului roman, care nu avea cum altfel să meargă mai departe decât pe aceeaşi linie de filozofie asiatică, aceea a întrebărilor despre iluzie-realitate.”

Recenzia, aici.


Delicatese literare: „Acest roman de dragoste, această poveste de viață a fost scrisă de un bărbat, pe această cale aș vrea să-l felicit și să îi mulțumesc pentru vizita pe care mi-a oferit-o în Cracovia, chiar și virtual.”

Recenzia, aici


Amosnews: „Deschidem un roman cel puțin cu tentă socială, dacă nu socio-politic de-a binelea. Și totuși e vorba de un thriller. Pe lângă subiectul dureros, romanul lui Dănuț Ungureanu surprinde prin construcție și îndeosebi stil. Scriitorul are un ochi extrem de format să vadă detalii semnificative, un limbaj direct, frust, convingător, stresant (eufemistic vorbind) pentru firi mai sensibile, neobișnuite cu acest gen de literatură.”

Mai multe, aici.


Delicatese literare: „Duelul inimilor este o încântătoare poveste historical-romance, scrisă cu sensibilitatea caracteristică a autoarei. O carte plină de emoții și sentimente intense care cucerește cititorul și-l face să viseze la miracolul iubirii.”

Recenzia, aici.


Noir de BucureștiAmosnews: „Sunt 18 povestiri foarte diverse, în stil și în dimensiuni. Un volum în care, oricare v-ar fi pretențiile, cu certitudine veți găsi texte agreabile de citit.”

Mai multe, aici.

 


Helion online: „Aripile tatălui este un volum de proză scurtă solid, echilibrat, în ciuda faptului că reunește texte din diferite perioade literare ale autoarei. Cei cărora le-au plăcut Stăpânul casteluluiTot timpul din lumesau Cel-ce-simte vor găsi în această carte exact ceea ce i-a încântat acolo.”

Recenzia, aici.


Helion online: „Efectul Mandela reprezintă un început promițător al seriei. Petru Berteanu nu este doar un scriitor de crime, el este un om care spune povești de locuri și de oameni, cu bucurii și necazuri.”

Recenzia, aici.


Helion online: „E o luptă. Inegală și nedreaptă. În care înveți arta compromisului. Sau înveți să pierzi. Așa este dragostea în cărțile Teodorei. În Tot timpul din lume dragostea este personajul principal. Îndrăznesc să spun, cel negativ. Trădează și doare.”

Recenzia, aici.

Scrie un comentariu

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.