Home » Noutăți » Recenzii de iulie, 2019

Recenzii de iulie, 2019

Femeia din portbagaj. O poveste din seria Vagabond

Lucian Dragoș Bogdan, Jacky Schwartzmann

colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2019

Poveștile celor doi autori se completează și îmbină perfect. În paginile lui Lucian Dragoș Bogdan ne reîntâlnim cu personaje din Seria Vagabond: polițiști, civili, oameni ai străzii. (…) În partea franceză cazul acesta este ultimul caz al lui Gendron, care urmează să iasă la pensie. (…) Povestea care dă titlul este interesantă și incitantă, dar mi s-a părut mai mult ca un suport pentru adevăratele povești. Povești în care cunoaștem polițiștii și jandarmii, întâmplările și relațiile de la serviciu sau din viața privată.

recenzie de Arci pe Literatura pe tocuri

 

Fata cu rochii înflorate

Lucian Dragoș Bogdan

colecția Cașmir, Tritonic, 2018

Fiecare poveste de viață este interesantă, frumoasă și ciudată totodată. Dar important este cum poveștile se întâlnesc, se întrepătrund, se completează reciproc, cum influențează viața fiecărui personaj. Lucian Dragoș Bogdan a scris o poveste despre vieți și destine, despre iubire și iertare, despre vindecare și speranță.

recenzie de Arci pe Literatura pe tocuri

 

 

Crăciunul care nu a mai venit

Anamaria Ionescu

colecția Lit, Tritonic, 2017

M-a impresionat cu atât mai mult cartea cu cât povestea Anei ne duce din perioada de dinainte de 1989 până în zilele noastre. Povestea lină, curgătoare, limbajul simplu, fără floricele inutile, scenele fotografice, fac cu atât mai mare impactul emoțional, mai ales dacă ai și trăit acele vremuri. (…) Cartea nu este doar o frescă istorică a societății din acele vremuri până azi, dar și un tablou al trădării, iubirii, cruzimii și al concepțiilor și comportărilor cameleonice.

recenzie de Arci pe Literatura pe tocuri

 

Cavalerii timpului. Călătoria

Mirela Oprea

colecția Cașmir, Tritonic, 2018

O carte alertă, plină de misticism și magie, de pericole știute și neștiute, cu o privire obiectivă asupra binelui și răului. Acțiunea se petrece în epoca medievală, într-o perioadă a turnirurilor cavalerești. Pe lângă lupta dintre bine și rău, avem parte de povestea de dragoste dintre vampirul Peter și Pari. O poveste plină de emoție și cu un final pozitiv.

recomandare de anasylvi pe justreadingmybooks

 

 

Parfumul Cracoviei

Lucian Dragoș Bogdan

colecția Cașmir, Tritonic, 2017

Autorul se deplasează cu uşuriţă spaţial, pătrunde în lumi diferite, pe care le explorează cu vădită curiozitate pentru a dezvălui relaţiile interumane în esenţa lor, indiferent de etnii, medii sociale. Cunoaşterea lor e facilitată de documentarea istorică, pentru culoarea locală, şi socială, despre mediul profesional al personajelor sale (…) Romancierul e atent la detalii mărunte, dar semnificative, dar nu-şi încarcă naraţiunea cu descrieri sau portrete. N-are nevoie de ingrediente rafinate ori construcţii sofisticate pentru a spune povestea în viziune realistă, îl interesează verosimilitatea, dinamica construcţiei epice şi înţelegerea mesajului.

recenzie de Sonia Elvireanu în revista Familia, nr. 6 / iunie 2019, Oradea

 

Protocol 9

Monica Ramirez

colecția Ramirez books, Thriller & Mystery, Tritonic, 2019

Ceea ce te va frapa de la început în „Protocol 9” este cât de senzorială e cartea. Nu ești transportată în Forest Grove, ci inspiri mirosul de pădure acoperită de aburi de ceață, auzi zgomotul pe care îl fac mașinile pe șoseaua umedă, vezi cele mai oribile detalii din crimele celui care va purta numele de „Măcelarul din Forest Grove”. Monica Ramirez parcă scrie direct pe sufletele noastre și trebuie să recunoaștem că de mult nu am mai citit o carte atât de profund evocatoare. Nici nu îți mai spunem cât de dominante și de intense vor fi aceste emoții odată ce vei plonja în mintea criminalului.

recenzie pe divahair

 

Editor de unul singur. Management în industria cărții

Bogdan Hrib

colecția Smart Books, Tritonic, 2018

Interesant e faptul că autorul nu se limitează la poveştile despre carte şi editură, ci se ocupă şi de mass media, inclusiv de mass media culturală. Remarc în acest sens atenţia pe care i-a acordat-o defunctului Ziar de duminică, pe care l-am creat şi păstorit vreme de 16 ani. Cuvenite mulţumiri.

recomandare de Stelian Țurlea pe mediafax

Scrie un comentariu

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.