Anamaria Ionescu, Radu Costescu
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2022
Cei doi autori plasează subtil indicii despre adevaratul criminal, astfel încât memoria cititorului este pusă la încercare. Mi-a plăcut modul în care trecutul s-a împletit cu prezentul, cele două planuri narative reușind să păstreze misterul din jurul crimei și făcând acțiunea mult mai interesantă. De asemenea, mi-au plăcut și personajele, chiar dacă au făcut și greșeli la un moment dat. Am apreciat faptul că am putut să le cunosc gândurile și trăirile din momente cheie ale vietii lor, astfel încât am empatizat cu ele.
recomandare de anaread.s pe Instagram
Romina Surugiu, Dan Podaru
colecția Comunicare media, Tritonic, 2022
Cel mai recent program de studii masterale din cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, „Modă, Publicitate, Consum”, inițiat prodecanul FJSC, Dan Podaru, a câștigat, la 15 decembrie 2021, premiul pentru „cel mai inovator program postuniversitar” în domeniul Științelor Sociale. În ediția precedentă a competiției care recompensează performanțele academice, de cercetare și implicare civică ale membrilor UB, Dan Podaru a fost desemnat Profesorul anului 2020 în domeniul Științelor Sociale. Împreună cu colega sa de catedră, conf. univ. dr. Romina Surugiu, Dan Dogaru a coordonat volumul interesant pe care îl semnalăm astăzi în care unsprezece cercetărori se ocupă de acest important domeniu al modei și publicității.
recomandare de Stelian Țurlea pe amosnews
Călător prin lumea mare. Ediția a doua
Bogdan Teodorescu
colecția Serie de autor, Tritonic, 2022
Pe Bogdan Teodorescu cei mai mulți îl cunosc drept un sobru și exact profesor universitar al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, îl vor fi văzut în destul emisiuni de dezbateri televizate. Dar este și jurnalist și mai ales criitor, a publciat romane, unele cu tentă polițistă, și jurnale excelente de călătorie. Primul dintre acestea a fost „54/24”, în 2008, adică 54 de locuri din 24 de țări, carte care a avut „doza ei de succes” și a fost urmată, în 2011 de „Călător în Lumea Mare”. Acum, după 11 ani, putem semnala a doua ediție. Căreia i-a adăugat o prefață nouă. (…) O excelentă lectură de vacanță, când lumea s-a redeschis după pandemie.
recomandare de Stelian Țurlea pe amosnews
Thomas Enger
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2021
„Instinct criminal” este una dintre cele mai bune cărți citite în ultima perioadă. Se poate observa asta și din nota acordată. Cel mai mult la ea am apreciat acțiunea. Modul în care a decurs firul narativ, împreună cu suspansul, m-a făcut să nu o mai las din mână. Descrierea crimelor și a dorinței protagonistului (Even) de a afla adevărul m-au transpus în acea „lume”. Mă vedeam implicată acolo, în găsirea vinovatului. Un al doilea aspect care mi-a plăcut a fost legat de faptul că, în niciun moment, nu am anticipat criminalul. Când simțeam că sunt aproape de ceva, se întâmpla altceva, iar planurile mele se schimbau. M-am bucurat când am văzut că erau 2 planuri narative: trecut și prezent. Cumva, se îmbinau perfect și nu am simțit că povestea are momente „moarte”. De două ori am pierdut puțin firul narativ, dar mi-am revenit repede și m-am întors la acțiune. (…) per total, este un thriller pe care îl recomand din suflet. Dacă sunteți fanii suspansului, misterului și dorinței de a afla adevărul din spatele crimelor, este alegerea potrivită. Nu o să vă plictisească niciodată.
recenzie de povestileuneifemei pe Instagram
Tony Mott
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2022
Un nou caz al medicului legist Gigi Alexa, care împreună cu Matei Vălean, comisar-șef de poliție la Brașov încearcă să dezlege misterul uciderii unui controversat avocat local. De la practici religioase la trafic de persoane, povestea se dezvoltă treptat, cu suspans bine dozat, cu umor și un pic de romantism. Un cocktail Mystery & thriller marca @tonymott
semnal editorial de ciobanuldeazi pe Instagram
Zsuzsanna Szvetelszky, Eliza Bodor-Eranus
colecția Comunicare media, Tritonic, 2022
Poate ar fi nimerit să începem prin a lămuri ce este bârfa. O spun chiar cercetătorii volumului pe care îl semnalăm: „Bârfa este o informație privată, interpretată pe plan local, care are ca subiect o persoană cunoscută pentru cei care vorbesc despre ea. Cea mai importantă caracteristică a sa este răspândirea, pe parcursul căreia se transformă la fiecare pas. Din punctul de vedere al speciei umane bârfa este universală, fiind o carcatreistică dinamică a ierarhiei de grup.” Bârfa este, așadar, o povestire care, răspândindu-se în cadrul unei rețele, se transformă în mod continuu. Dar e și un instrument al autodezvăluirii, pentru că nimeni nu poate răspândi bârfa fără a nu furniza și informații despre el însuși.
recomandare de Stelian Țurlea pe amosnews
Tony Mott
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2014
Nu am citit așa multe cărți polițiste românești (știu,e blasfemie, dar eu încă nu m-am lăsat cucerită de romanele Rodicăi Ojog Brașoveanu, poate nu am citit ce trebuie, însă Melania Lupu sigur nu e pentru mine), dar din ce mi-a picat în mână până acum, “Julieta avea un pistol” mi-a plăcut cel mai mult. Începe în forță și își menține ritmul pe tot parcursul acțiunii, lăsând să se întrevadă un deznodământ spectaculos. Cred că aspectul meu preferat e legat de posibilitatea cititorului de a pătrunde în mintea fiecărui personaj, care astfel ni se dezvăluie fără intermediari. Și încet încet se creează conexiunea cu victima, aflăm în ce condiții au cunoscut-o și ce fel de relație aveau.
Am și celelalte două cărți din serie și-s tare curioasă de direcția în care va merge povestea, recunosc că nu mă așteptam la acest final.
recomandare de a.very.bookish.page pe Instagram
Zsuzsanna Szvetelszky, Eliza Bodor-Eranus
colecția Comunicare media, Tritonic, 2022
O carte tehnică. O lucrare științifică. Și nu o zic în sens rău. Eu citesc des astfel de cărți. Pentru că mă ajută foarte mult să înțeleg ca lumea subiectul. Iar această carte despre bârfă este foarte de ajutor. Ca să te prinzi mai bine ce este bârfa, cum poate ajuta o colectivitate (căci ajută prin reducerea agresivității), de astea. Cu multe studii, exemple. Recomand amatorilor.
recomandare de Cristian China-Birta pe blog personal
Influencer marketing: Perspectiva utilizatorilor și a experților
Larisa Mureșan
colecția Comunicare media, Tritonic, 2022
Dacă te interesează zona de influencer markerting, e de citit. Altfel, nu prea te-ar ajuta. Adică fix ce o face de citit pentru specialiști, o face de necitit pentru nespecialiști: faptul că este tehnică, lucrare științifică, nu băgare de seamă.
recomandare de Cristian China-Birta pe blog personal
Lucian Dragoș Bogdan
colecția SFFH, Tritonic, 2022
Volumul de față cuprinde zece povestiri sf / Editorii scriu: „Călătoria printre stele ne oferă secretul nemuririi. Retras pe muntele său, un călugăr așteaptă sosirea dragonului pentru a salva sufletele unei noi lumi. Viitorul se află pe punctul de a fi distrus pentru că un călător temporal a creat un paradox. O Inteligență Artificială antrenează recruți pentru un război cosmic. Până unde poate merge corectitudinea politică? Viața lui Howard Getternbach ar fi perfectă dacă n-ar fi convins că a mai trăit cândva. Roboții încearcă să devină asemenea oamenilor, imitându-i. Prima expediție pe o planetă similară Terrei dispare fără urmă. Care va fi viața unui scriitor peste câteva decenii? Afectat de o boală incurabilă, un bogătaș reușește să-și cumpere un bilet spre Paradis.”
recomandare de Stelian Țurlea pe amosnews
Influencer marketing: Perspectiva utilizatorilor și a experților
Larisa Mureșan
colecția Comunicare media, Tritonic, 2022
Pentru un număr considerabil de tineri – precizau atutoarele -, media tradițională nu mai reprezintă o opțiune de consum zilnic și în plus, a crescut importanța recomandărilor pentru achiziționarea unor produse sau servicii. Acestea sunt doar câteva aspecte care au contribuit la creșterea rolului publicitar al social media influencerilor, celebrități online care se bucură de încrederea unor comunități mari de urmăritori. Cartea analiza, pe baza unor studii recent publicate, elementele care contribuie la succesul campaniilor de influencer marketing, prezentăm specificul conținuturilor și al canalelor de comunicare online, subliniem importanța credibilității, a transparenței și a autenticității și nu în ultimul rând evidențiem relevanța implicării sociale a influencerilor.
recomandare de Stelian Țurlea pe amosnews
Lucia Verona
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2021
Eroina e o soprană, Stella Marian-Harrington, (…) care citește mereu, mai ales în deplasările sale cu avionul, romane polițiste și care face ce face și se află în preajma unor crime cel mai adesea complicate, la a căror rezolvare se înhamă, contribuie la rezolvarea enigmelor și devine, inevitabil, un personaj simpatic. Agata Cristea, prietena sopranei, scrie o piesă de teatru polițistă, „Diva în vacanță”, inspirată după un caz întortocheat rezolvat de soprana Stella Marian-Harrington. La prima prezentare a spectacolului cu public, diva însăși este invitată să asiste. Însă, cu foarte puțin timp înainte de ridicarea cortinei, actrița ce o interpretează pe Divă este găsită inconștientă, cu puține șanse de supraviețuire. În ajutor sare însăși soprana, care deși nu a mai jucat teatru, știe replicile piesei. Nu poate rezista provocării. În același timp încep cercetările. Se descoperă cadavrul unui mașinist. Toți actorii devin suspecți. Nu vom dezvălui mai mult, e totuși o carte polițistă și trebuie să-I lăsăm cititorului șansa descoperirilor. O carte plină de umor.
recomandare de Stelian Țurlea pe amosnews
FRUMOASELE ADORMITE: Revitalizarea brandurilor românșsti cu vechime – în mediul online
Maria-Georgia Lixandru
colecția Comunicare media, Tritonic, 2022
Există o serie de branduri românești, moștenite din comunism, care încă au impact – Pegas, Gerovital, Guban, Râureni, Braincof și altele. Cartea prof Maria-Georgia Lixandru, specialist în cominicare, doctor în filosofie al Universității din București propune o analiză a modalității prin care brandurile românești își redefinesc imaginea prin intermediul site-urilor și a paginilor din social media, inclusiv strategia de revitalizare. „Această carte, dedicată formelor de comunicare de marketing specifice în social media – precizează pfro Mihai Coman -, ajută cititorul să înțeleagă importanța pe care o au, pe de o parte, strategiile de persuasiune ale brandurilor (și, implicit, competențele specialiștilor în comunicarea de marketing) în construirea unui mod de prezentare care să permită orientarea deciziilor de cumpărare (sau măcar a simpatiilor) și, pe de altă parte, reacțiile publicurilor-țintă, exprimate prin decizii de cumpărare, comentarii, simple <<like-uri>> și traficul intens. Lucrarea clarifică, simultan, două aspecte: identificarea componentelor brandurilor în mediul online și posibilitatea analizării caracteristicilor identității online a „brandurilor revitalizate”.
recomandare de Stelian Țurlea pe amosnews
Tony Mott
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2022
Pe lângă anchetele detective, volumul explorează și viața personală a lui Gigi și a lui Matei. Relația lor este un punct cheie al întregii povești, alături de un eveniment important din viața comisarului-șef, care află că mama sa, pe care nu a mai văzut-o de peste 15 ani, a decedat și i-a lăsat moștenire o sumă uriașă de bani. Acest lucru face ca emoțiile lui Matei să fie date peste cap, ceea ce duce inevitabil la anumite complicații. Cartea abordează și subiecte precum traficul de persoane, ceea ce conferă lecturii o latură sumbră, vie și actuală. Nu lipsesc pasajele ce oglindesc peisajul curent al pandemiei, sau referințele sociale din zilele noastre. Bineînțeles, totul este desfășurat într-un ritm alert, cu mult mister, suspans și un punct culminant incitant. (…) Mi-a plăcut cartea, am devorat-o în vreo două-trei șederi, m-a ținut ancorată în poveste, m-a implicat în noul caz al medicului legist și al comisarului-șef, cât și în viața lor personală, m-a amuzat, m-a întristat și m-a pus pe gânduri. Mi-a oferit o anchetă palpitantă și m-a făcut să vreau și alte aventuri cu Gigi Alexa. Oh, și încă ceva, se pare că se poartă discuții cu o casă de producție pentru o adaptare după seria Gigi Alexa, așa că ceea ce ziceam eu la început s-ar putea adeveri mult mai devreme decât ne-am fi gândit. Așa că citiți cartea, citiți seria și citiți-o pe Tony Mott!
recenzie pe ciobanuldeazi
Omul fluture (Primul volum din trilogia Omul fluture)
Teodora Matei, Lucian Dragoș Bogdan
colecția SFFH, Tritonic, 2022
Câteva cuvinte din partea autorilor: “Omul-fluture a reprezentat a doua colaborare dintre noi, după nuvela Lună albă, lună stacojie (pe care o puteți citi în volumul 3.6, apărut la editura Tritonic). Inițial, ne gândeam să ne încercăm puterile cu o nouă nuvelă, dar discuțiile purtate au adus la lumină atâtea idei, încât ne-am dat seama că putem scrie un roman. Am ezitat. Una era să colaborăm la un text cu o dimensiune mai mică și o acțiune preponderent liniară, alta să îmbinăm multe fire narative într-o întreprindere de mare întindere. Mai ales că, la data aceea, unul dintre noi încă nu avusese experiența scrierii unui roman. Dar am fost suficient de inconștienți încât să riscăm. Și să concluzionăm, pe când ajunsesem cu scrisul pe la jumătatea volumului, că firele narative meritau dezvoltate mai departe și puteam lua în calcul o trilogie.”
semnal editorial și fragment în avanpremiera de Liviu Szoke pe bibliotecaluiliviu
Anamaria Ionescu, Radu Costescu
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2022
Am întrebat 100 de români. Doi au răspuns.
Mă aflu în postura ingrată de a scrie despre o carte (AL PUNTO), având ca autori doi oameni f. dragi mie : Anamaria Ionescu și Radu RC .Spun ingrată pt. că e f. greu să fii și obiectiv și subiectiv în ac.timp și mai ales când citind-o, dorul de ei te arde. Ca să se mai ostoiască ,,subiectivul,,,am intrebat doi cititori avizați, lecturanți ai romanului, ce părere au despre AL PUNTO. Denis Dinulescu Denis ( scriitor, dramaturg): ,, Nu mă dau in vânt după cărți polițiste. Dacă vrei, cartea e originală in alcătuirea ei, tonuri diferite, personaje multe ( așa mi s-a părut la inceput) și cam amestecate. Cloul il face insă enigma criminalului care ba se conturează, ba te pune la ghicit și uite asa până la final.Una peste alta, pentru iubitorii de gen, merită citită. ,,Adi Vintilă ( cititor de cărți ,,subțiri,, in înțelesul frumos al cuvântului): ,, Mi-a fost greu pâna le-am dat de cap personajelor.M-a derutat scrisoarea către Jimena, personaj care nu mai apare decât cândl-ai uitat, Am citit-o cu interes mai ales că e scrisă la 4 mâini și două capete și am fost curios cum se descurcă. S-au descurcat bine. Am simțit nevoia traducerii titlurilor capitolelor.” EU, obiectiva : Anamaria Ionescu este o scriitoare cu state vechi în ale scrisului( vezi, romanul ,,Crăciunul care nu a maivenit,,seria Sergiu Manta, romane de proză scurtă ,,Camera ascunsă si Pe cine nu lași sa moară, plus prezența in seriile Noir de..ale edituriiTritonic).Stăpânește bine arta scrisului,are fluență și mult umor în scrierile sale. Radu Costescu este un I.T.-ist de marcă și novice până acum in ale scrisului. Al Punto a pus la incercare mințile a doi oameni aparent deosebiți : un exact cu o inexactă, dar amândoi cu o imaginație și un umor debordant. Cei doi dau drumul personajelor, le amestecă, le pun pe drumuri ( Buc.-Barcelona și inapoi), te plimbă prinBarcelona și prin Castelldefels( unde locuiesc autorii)site întorc la crima făptuită asupra unui bucătar român venit în Spania să-si realizeze visul.Cei doi comisari, unul catalan și un român, au de dezlegat un nod gordian. Fiecare in felul lui. Important intr-o carte polițistă e suspensul. Și el există!!!
recomandare de Mirela Gruiță pe Facebook
Strategii manageriale în activitatea bancară
Octavian Mihai Perpelea
colecția Smart books, Tritonic, 2022
Prin intermediul lucrării, mi-am propus să abordez, în primul rând, o temă de actualitate, atât din domeniul academic, cât și din domeniul bancar. Am considerat că abordarea strategiilor manageriale în activitatea bancară, prin prisma optimizării activității, reprezintă o direcție coerentă, în care ar trebui să orientez cercetarea. Tema este una complexă și intens dezbătută în mediul academic (articole științifice, lucrări didactice, conferințe etc.), iar unele dintre rezultatele obținute ar putea fi de interes pentru managerii din cadrul sistemului bancar.
semnal editorial în Buletin editorial RADOR nr. 7 (85) / iulie 2022
Holograma Rusia. Kremlinul între discurs și realitate
Mihaela Rusu
colecția Comunicare media, Tritonic, 2022
Un diplomat rus cu care colaboram în cadrul ONU mi-a spus odată că, indiferent de perioada istorică sau de regimul politic, poporul rus nu se simte în siguranță dacă nu este condus de un conducător autocrat, care să dețină cu adevarat puterea în mâna lui, fie că acesta s-ar numi țar, sau secretar general al Partidului Comunist al URSS, sau Președinte al Federatiei Ruse. Democrația occidentală nu va prinde la un popor care a trăit mai multe generații sub regimul comunist, în care statul reprezenta totul, statul rezolva totul, iar piata neagra satisfăcea nevoile de aprovizionare ale omului de rând. Trecerea la democrație și la economia de piată, s-a facut „în stil rusesc”, în care fosta proprietate a statului a ajuns în mare masură în proprietate privată într-un mod în care i-a favorizat pe profitori. Această abordare poate fi inteleasă numai dacă i-ai cunoscut pe ruși acasă la ei, cu bune și cu rele. Conducerea Federației Ruse de după 2000 a considerat că tara a ramas o putere energetică, militară și diplomatică și a alimentat în mentalitatea publicului orgoliul de mare putere. Aceasta a dus la concepția că pierzând teritoriile, mai ales cele estice din fosta URSS, considerate strategice, Rusia este amenințată. în acest mod o mare parte din populatia rusă s-a reunit în jurul conducătorilor ei. Analiza percepției realității transmisă prin intermediul actelor de comunicare politică ale conducătorilor Federației Ruse, siguri pe puterea lor, este realizată cu succes în această lucrare de autoarea ei, Mihaela Rusu, jurnalist profesionist și cadru didactic asociat la Facultatea de Comunicare și Relații Publice – SNSPA. Percepția realității reprezintă un element esențial în societatea globală a secolului XXI. Dumitru-Dorin Prunari
semnal editorial în Buletin editorial RADOR nr. 7 (85) / iulie 2022
Anamaria Ionescu, Radu Costescu
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2022
La lansarea romanului pe care îl semnalăm acum, Anamaria Ionescu mărturisea cum a apărut ideea acestui roman. Se plimba pe țărmul Mediteranei, lângă Castelldefels, un orășel sau sat din extremitatea metropolitană a Barcelonei, când, trecând pe lângă un restaurant celebru al locului, vărul ei primar i-a sugerat să scrie un thriller despre un chef (bucătar șef) român care își găsește sfârșitul (e asasinat, s-o spunem pe șleau) la Barcelona. Ideea a prins și s-a transformat în romanul de față, de trei sute de pagini, cu multe personaje și o acțiune palpitantă, în care nu e vorba doar de lumea restaurantelor și a afacerilor care se învârt în jurul lor, ci și de droguri, trafic cu carne vie, delapidări, furturi, mafie română și moldovenească, acțiune concertată a polițiilor română și spaniolă. Faptul că trăiește în Spania a ajutat-o mult să facă acțiunea mai verosimilă, știind destul de bine viața românilor plecați, indiferent din ce motiv și felul în care sunt văzuți de spanioli. (…) Romanul debutează cu descoperirea trupului asasinat al șefului român, în chiar bucătăria restaurantului său. Personajele, români și spanioli, care apar, au avut de-a face într-un fel sau altul, într-un timp mai îndepărtat sau mai apropiat, cu șeful român și contribuie în diferite grade la elucidarea enigmei în paginile ultime.
recomandare de Stelian Țurlea în Scriptor nr. 7-8 (91-92) / iulie-august 2022
Felicitări! Tot ceea ce pubicați stârnește interesul pentru a citi!
Succes în continuare!
Mulțumim mult că ne sunteți alături!