Home » Recenzii » Recenzii de iulie

Recenzii de iulie

Picătura chinezească

de Lucian Dragoș Bogdan

Colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2018

Daca v-a picat in mana „Picatura chinezeasca” de Lucian Dragos Bogdan, dar n-ati citit „Vânătorii de capete” și „Apărarea siciliană”, adica primele doua volume ale seriei Vagabond, n-ar fi rau sa dati fuga si sa ajungeti la zi cu lecturile.(…) Probabil ca mai interesante decat actiunea de urmarire a pistelor sunt legaturile care se stabilesc intre membrii grupului si reflectiile lui Dinu asupra fiecaruia dintre ei. Iar spre finalul volumului, o sa va amuzati copios de o serie de dialoguri in care autorul s-a straduit sa redea cat mai fidel accentul moldovenesc, cu tot cu vocabular si mod de exprimare.

Recenzie de Cristina Mitrea, pe 4arte.ro

 

Crăciunul care nu a mai venit

de Anamaria Ionescu

Colecția LIT, Tritonic, 2018

Stilul autoarei este foarte lejer, te introduce atât de bine în poveste încât ai impresia că toate faptele se petrec înaintea ta și tu ești un musafir în ea. Frazele parcă se aranjează singure pe hârtie, uneori vocabularul a fost dur, alteori a fost mai normal, câteodată având impresia că vedem părți din viața autoarei, toate acestea alcătuind un roman de nota 10.

Recenzie de Carolina, pe delicatese literare

 

În mintea comisarului

de Teodora Matei

Colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2017

„În mintea comisarului” este o carte polițistă, captivantă cu multă acțiune și suspans în care autoarea combină cu succes poveștile despre cazurile investigate, cu trăirile din viața de zi cu zi a personajelor. Personajul principal al cărții este comisarul Anton iordan, aflat în spital cu piciorul imobilizat în urma unui accident rutier în care fusese singurul rănit, ajunge în urma investigațiilor medicale la care fusese supus la concluzia că ultimele luni i se șterseseră complet din minte.

Recenzie de Daniela Bălan, pe delicatese literare

 

 

Când penele roșii vor plânge / Ciudatul caz al umbrelor

de Lucian Dragoș Bogdan / Daniel Timariu

Colecția SFFH, Tritonic, 2018

Lucian dozează într-un mod echilibrat analiza psihologică, descrierile amănunțite, raționamentele și speculațiile științifice, reușind să creeze o altă poveste lipsită de personaje umane, însă cu reprezentanți ai unor rase extrem de diferite care, păstrând principiile Universului Frontierei, depășesc conflictele armate, caută soluții de supraviețuire, de progres, prin dialog și realizarea de alianțe benefice tuturor. Daniel combină într-un mod foarte original ancheta tipică romanelor noir, cu investigatori de ocazie sau de nevoie, cu ritmul mai domol al descrierilor de locuri sau personaje, presară fraze ce nasc un umor involuntar, creează un detectiv când intempestiv când autoironic, toate acestea pentru a desăvârși încă o legendă urbană.

Recenzie de Teodora Matei, în Gazeta SF nr. 87

Autor de unul singur. Rețete pentru scrierea creativă

de Dănuț Ungureanu

Colecția Comunicare media, Tritonic, 2016

Autor de unul singur poate funcționa, însă, optim, împreună cu lectura cărților lui Dănuț Ungureanu, fie ele SF sau urban fantasy. Pentru că, atunci când ni se vorbește despre naturalețea personajului, nu putem să nu ne amintim de haiducul Tănase Vlăsia, de Ziliconda, de Gene Yablonsky sau de vigilantul Luna. Când suntem sfătuiți să aducem literatură în text, nu putem omite nostalgia cu care același haiduc rememora dulcile vremuri ale tinereții și trăgea concluziile unei vieți aventuroase, nici multitudinea de detalii convingătoare ce ne-au ajutat să ne facem o idee despre viața în Ghermana ori rezultatele așteptării.

Recomandare de Teodora Matei, în Gazeta SF nr. 87

 

Povestiri cu dragoni

Antologie coordonată de Michael Haulică

Colecția SFFH, Tritonic, 2017

Antologia de față nu este chiar de science fiction, ci la limită, în așa fel încât cititori ca semnatarul rubricii de față, care nu sunt neapărat fani sf, pot dechide cu interes cartea. Într-adevăr, o lume cu dragoni nu e o lume sf, dar nici foarte departe, mai degrabă o lume de basm. Drept care antologia se poate adresa în egală măsură tinerilor și vârstnicilor.

Recomandare de Stelian Țurlea, pe amosnews.ro

 

 

Patimile doamnei ministru

Al cincilea volum din seria Stelian Munteanu

de Bogdan Hrib

Colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2016

Parcă mai mult decât în precedentele cărţi ale seriei, descoperim crime, atentate, secrete vechi şi noi, răzbunări, spioni, şi mai ales, o luptă între serviciile secrete ale diferitelor ţări care par să demonstreze (fapt remarcabil pentru romanele mai noi de acest gen) că Războiul Rece continuă, o idee într-adevăr interesantă adusă în prim plan de Bogdan Hrib. Care vrea să ne convingă de faptul că, în 1989, apele nu s-au limpezit, că vechile metehne se păstrează şi că spionii de pe vremuri şi urmaşii lor acţionează cam la fel.

Recenzie de Stelian Țurlea pe mediafax.ro

 

Cartea haosului

de Lucian Dragoș Bogdan

Colecția SFFH, Young Adult, Tritonic, 2018

Dacă vă plac romanele YoungAdult sunt convins că o să fie pe gustul vostru. Eu am de gând să mai citesc și alte cărți ale lui Lucian Dragoș Bogdan. Îmi place stilul lui, cum creează metaforele, cum dozează suspansul. Sincer, mi se pare că scrie mult mai bine decât unii autori străini publicați pe la noi, care au beneficiat de mai multă promovare. Multă baftă în continuare și cât mai multe cărți!

Recenzie de Allex Trușcă pe blog Allex Trușcă.ro

 

 

Moartea ca o cocotă de lux

de Aurel Cărășel

Colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2016

Aurel Cărășel ne aruncă într-un Paris al anilor ‘90, cu faxuri și fără telefoane mobile, cu urmăriri în trenuri și curse cu mașini, un roman plin de umor și suspans. O lectură pentru nostalgicii vremurilor bune ale romanului de acțiune, dar și pentru cei mai tineri. Un roman pe care îl veți citi pe nerăsuflate.

Eroul cărții ne transmite nouă cititorilor că viața nu e aproape niciodată așa cum pare la prima vedere și că lucrurile simple ascund, de regulă, structuri complicate, dar că la urma urmei, toți suntem oameni și toți avem dreptul la speranță.

Recenzie de Mirela Nenciu, pe delicatese literare

 

Domino

de Lucian Dragoș Bogdan, Teodora Matei, Daniel Timariu, Anamaria Ionescu, Bogdan Hrib

Colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2017

Pentru mine, DOMINO a fost colajul perfect, gura de aer proaspăt, cartea potrivită la momentul acesta… Singurul regret pe care l-am avut e că s-a terminat prea repede. Cartea, deși subțirică, abordează subiecte foarte delicate și de mare amploare cum ar fi traficul de droguri și de persoane. Povestea este structurată pe mai multe subcapitole, fiecare aparținându-I unui scriitor. Aceștia au colaborat minunat, s-au completat unul pe celălalt și au scris o poveste frumoasă, intrigantă și plină de acțiune.

Recomandare de Cătălina Dumbravă, pe delicatese literare

 

Ucideți generalul

ediția a-II-a

Al patrulea volum din seria Stelian Munteanu

de Bogdan Hrib

Colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2016

“Ucideți generalul” este un roman captivant, misterios și plin de acțiune. Este al patrulea volum din seria Stelian Munteanu, dar poate fi citit fără probleme și de sine stătător.

Recenzie de Mirela Nenciu, pe delicatese literare

 

 

 

 

 

 

Scrie un comentariu

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.