Home » Recenzii » Recenzii de iunie, 2022

Recenzii de iunie, 2022

Al punto

Anamaria Ionescu, Radu Costescu

colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2022

Cuvintele s-au sedimentat iar emoția s-a amplificat, astfel cartea „Al Punto” mi-a arătat că nimic nu e ceea ce pare urcând tensiunea până la cote maxime îndemnându-mă să-mi fac scenarii și secvențe în minte care o să-mi rămână întipărite încă mult timp de acum încolo. (…) Cartea „AL PUNTO” este un thriller care schimbă perspective şi care te marchează şi cucereşte în acelaşi timp, cu o acțiune care te pune pe gânduri, acesta îți arată firea umană în toată paleta de culori dar și îți subliniază că a avea încredere oarbă e ca și cum te-ai rătăci în noapte și te-ai lăsa pradă întunericului. Misterul planează iar curiozitatea crește, astfel totul se înclină spre aceea că scriitura este atât de captivantă încât te ține cu sufletul la gură până la ultimele pagini, creând o atmosferă plină de mister și introducându-te în jocul întrebărilor, de ce?, cu ce scop?, cine?, se vor opri aici?, cum pot fi atât de meschini?… O carte ce te prinde în plasă și nu te lasă până nu o termini într-o febrilitate dusă la extremă! Vă recomand această operă plină de întorsături captivante, pe cuvânt că o să vă placă încă de la primele pagini.

recenzie pe vorbepentrusuflet

 

Al punto

Anamaria Ionescu, Radu Costescu

colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2022

La lansarea romanului pe care îl semnalăm acum, Anamaria Ionescu mărturisea cum a apărut ideea acestui roman. Se plimba pe țărmul Mediteranei, lângă Castelldefels, un orășel sau sat din extremitatea metropolitană a Barcelonei, când, trecând pe lângă un restaurant celebru al locului, vărul ei primar i-a sugerat să scrie un thriller despre un chef (bucătar șef) român care își găsește sfârșitul (e asasinat, s-o spunem pe șleau) la Barcelona. Ideea a prins și s-a transformat în romanul de față, de trei sute de pagini, cu multe personaje și o acțiune palpitantă, în care nu e vorba doar de lumea restaurantelor și a afacerilor care se învârt în jurul lor, ci și de droguri, trafic cu carne vie, delapidări, furturi, mafie română și moldovenească, acțiune concertată ale polițiilor română și spaniolă. Faptul că trăiește în Spania a ajutat-o mult să facă acțiunea mai verosimilă, știind destul de bine viața românilor plecați în Spania, indiferent din ce motiv și felul în care sunt văzuți de spanioli. (…) Romanul debutează cu descoperirea trupului asasinat al chefului român, în chiar bucătăria restaurantului său. Mulțimea de personaje, romani și spanioli care apar, au avut de-a face într-un fel sau altul, într-un timp mai îndepărtat sau mai apropiat, cu șeful român și contribuie în diferite grade la elucidarea, în paginile ultime al enigmei. Deocamdată nu se întrevede vreo continuare a poveștii polițiste.

semnal editorial de Stelian Țurlea pe amosnews

 

Toamna se numără cadavrele

Tony Mott

colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2020

M-am întors la Gigi Alexa, pe care am cunoscut-o în ianuarie în „Iarna crimelor perfecte”, primul volum al seriei. Pot spune că m-a surprins din nou acest personaj. Mintea ei este super interesantă, face nişte conexiuni pe care nimeni altcineva nu le observă. Acest fapt a ajutat-o ca pe lângă medic legist, să fie consultant al poliției în cazurile de crimă. (…) Povestea are un ritm foarte alert, acțiunea este constantă, nu te lasă să te plictiseşti. Normal că mi-a plăcut de Gigi şi de comisarul şef Matei. Tomescu mi-a fost la fel de antipatic ca şi în primul volum. (…) Am apreciat că şi în acest volum avem detalii despre viața personală a lui Gigi şi că unele capitole sunt din perspectiva criminalului, acestea au dat un aer misterios. Dacă nu ați citit această serie, vă îndemn să o încercați, chiar merită să o cunoaşteți pe Gigi, dar să nu uitați să începeți cu primul volum.

recenzie de books.and.nutella pe Instagram

 

Al punto

Anamaria Ionescu, Radu Costescu

colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2022

Am terminat aseară “Al Punto”, un thriller care m-a ținut în suspans pe tot parcursul său. (…) Tare mult mi-a plăcut cum a fost construită povestea, trecutul împletindu-se cu prezentul, iar finalul m-a făcut să îmi doresc o continuare și să cred că într-adevăr va fi una. Mult suspans, o crimă, secrete întunecate, însă și iubire, umor și locuri în care ai vrea să ajungi în secunda următoare. Repet, mi-a plăcut foarte mult și mai vreau astfel de thrillere!

recomandare de ale.citeste pe Instagram

 

 

Când vine primăvara

Tony Mott

colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2022

Un nou caz al medicului legist Gigi Alexa, care împreună cu Matei Vălean, comisar-șef de poliție la Brașov încearcă să dezlege misterul uciderii unui controversat avocat local. De la practici religioase la trafic de persoane, povestea se dezvoltă treptat, cu suspans bine dozat, cu umor și un pic de romantism. Un cocktail Mystery & thriller marca Tony Mott!

fragment în premieră și semnal editorial de Liviu Szoke pe bibliotecaluiliviu

 

 

 

Modă, publicitate, consum

Romina Surugiu, Dan Podaru

colecția Comunicare media, Tritonic, 2022

Moda, ca industrie creativă sau ca abordare culturală a curentelor sociale, va rămâne unul dintre cele mai atractive și fascinante domenii. Această fascinație ne îndeamnă să descoperim care sunt mecanismele din spatele iluziilor și conexiunile pe care moda le dezvoltă cu atât de multe alte domenii. Tocmai acest lucru îl reușesc autorii volumului Modă, Publicitate, Consum – să deconspire într-o manieră comprehensivă care este relația dintre modă și multe dintre ariile pe care le inspiră și de la care se inspiră: sociologia, comunicarea, perspectivele filosofico-antropologice. Studiile prezintă relaționarea cu moda prin diverse canale de comunicare și chiar impactul publicității asupra modei ca industrie și al modei ca trend asupra publicității.

Ionuț Datcu, CEO WOPA Communication Group

semnal editorial în Buletin RADOR nr. 6 (84) / iunie 2022

 

Scrie un comentariu

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.