Home » Recenzii » Recenzii de iunie

Recenzii de iunie

antologie-de-povestiri-romance-schite-de-iubireSchițe de iubire

Antologie de povestiri romance

Colecția Cașmir, Tritonic, 2018

Cei 10 autori prezenti in antologie nu sunt neaparat scriitori de romance de felul lor, insa au reusit, zic eu, sa se achite cu brio de “obligatie”, astfel incat volumul s-a format ca unul consistent, cu povesti bine scrise, unele bazate pe emotii, altele pe pasiuni carnale, unele mai siropoase, pentru amatorii de telenovele, altele mai bine infipte in realitatea imediata, unele avand drept personaje tineri inocenti si dornici de iubire, altele centrandu-si actiunile in jurul unor oameni trecuti prin viata si dezamagiri.

Recenzie de Cristina Mitrea pe 4arte.ro

 

 

Arhitecții speranței, de Alexandru Lamba

Colecția SFFH, Tritonic, 2017

Pe scurt: o carte reușită. Un scenariu foarte bine pus la punct pe sistem de SF. Bine, te cam strânge un piculeț cascheta sufletului, ca să zic așa, din cauza faptul că, la o adică, într-un viitor pe care nici nu îl bănui că o să vină așa pe șestache, s-ar putea să ni se întâmple nouă.

Recenzie de Cristian China Birta pe cristianchinabirta.ro

 

 

 

Efectul Mandela, de Petru Berteanu

Colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2017

Petru Berteanu este însă un stilist remarcabil, iar descrierile Bucureştilor (vechi mai ales) reuşite de el sunt demne de analize. Iată un exemplu: ”Sâmbăta şi duminica mă ocup de Orăşeală. Sunt ghid. Le arăt oamenilor propriul lor oraş. Bag într-un microbuz o duzină de bucureşteni de toate vârstele şi îi conduc către străzi înguste pe care n-ar intra niciodată din proprie iniţiativă, către cimitire unde numele ilustre zac decolorate printre sculpturi acoperite cu licheni, cişmele joase şi băncuţe din fier forjat, spre case aproape prăbuşite, care ascund poveşti vechi sub faţadele pline cu graffity-uri proaspete şi standardizate, ca un fel de ruj ieftin de pe buzele unei secretare care ţine morţiş să iasă din casă vineri seara. ”

Recenzie de Stelian Țurlea pe amosnews.ro

 

Dragoste eternă, de Mirela Oprea

Colecția Cașmir, Tritonic 2016

Mirela Oprea ne invită să descoperim o poveste de dragoste care aduce în atenție două personaje aparent foarte diferite. Adam Richard, duce de Drumville, este un bărbat bogat, care pare distant față de alte persoane și complet neinteresant să-şi găsească jumătatea. Este însă foarte atent și iubitor cu sora lui mai mică, Alex. Sienna este o tânără pe care bunicul ei o sprijinise atât cât putuse. Moartea acestuia îi pune sub semnul întrebării viitorul.

Recomandare de Violeta-Loredana Pascal pe PRwave.ro

 

 

Misterioasa scrisoare a domnului Tesla, de Eugen Cadaru

Colecția SFFH, Tritonic 2017

Per total, pot spune că volumul este unul bun. Nu e de ici de colo să încerci să îmbini realismul magic cu lumile virtuale și să-ți mai și iasă. Însă, ca gusturi personale, îl prefer pe Eugen Cadaru din A opta zi e-n fiecare noapte și din povestirea La Statui. Acolo cred că dă cu adevărat dovada talentului său, acolo știe să vrăjească cititorii, să-i poare în palmă precum un gigant din vechime și să-i ducă spre alte lumi, despre care nu vom ști niciodată dacă au fost reale, ori s-au împletit doar în imaginație.

Recenzie de Lucian-Dragoș Bogdan în Helion online nr. 85

 

Scrie un comentariu

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.