Teodora Matei
colecția SFFH, Tritonic, 2016
Această carte mi s-a părut magnifică din toate punctele de vedere și nu cred că vreodată, vreo altă carte, îi va putea face concurență. (…) Nimic nu este ceea ce pare în acest volum, totul te duce când într-o direcție… când în cealaltă. Autoarea ne urcă pe norișori pufoși până în al nouălea cer, iar apoi dă cu noi de pământ și o luăm de la capăt.
recenzie pe goddesreadbooks
Tony Mott
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2020
Thriller-ul are un ritm alert – cadavrele apar unul după altul și nu pare a exista o legătură între ele. Gigi, medic legist care a primit aprobarea de a colabora cu poliția în situații deosebite, consideră că există totuși o conexiune între cazuri. (…) Puțini cititori vor găsi legătura înainte de a fi prezentată de autoare prin intermediul eroinei. Ba chiar se poate spune că le va fi mult mai ușor celor care vor citi romanul să descopere personajul negativ, autorul crimelor, decât să anticipeze motivul și conexiunea între omoruri. (…) Toamna se numără cadavrele este un roman care poate fi citit ușor indiferent de anotimp. Intriga este captivantă, iar motivația criminalului dezvăluită suficient de târziu cât să te prindă acțiunea.
recenzie pe prwave.ro
Teodora Matei
colecția SFFH, Tritonic, 2016
Teodora Matei pune pe tavă o altfel de realitate, o lume aparte ce nu poate fi văzută de oricine, o lume în care poți păși numai dacă crezi cu toată ființa și ai curajul să îți lași sufletul să cutreiere acolo unde arde de dorință să se afle. Acest prim volum al seriei „Povești la castel” este un basm minunat, încărcat de mister, iubire și o doză sănătoasă de imprevizibil. Descrierile au fost atât de frumoase, de poetice… nu s-a exagerat cu ele, cât să încarce inutil povestea, nu au fost nici prea rare, cât să lipsească cartea de magie. Am simțit că citesc o poezie fără versuri, m-am îndrăgostit iremediabil de stilul autoarei și îmi pare rău că am descoperit-o abia acum, fiind prima lucrare a dumneaei care ajunge în mâinile mele, dar cu siguranță că nu va fi ultima. Am descoperit o nouă poveste de suflet și am călătorit pe meleaguri noi ce-mi vor rămâne tipărite în minte pentru multă vreme de acum înainte.
recenzie pe angelwithbooks
Tony Mott
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2017
Cartea are parte de o intrigă ingenioasă, cu polițiști, agenți secreți, securiști și politicieni corupți, dar și cu victimele colaterale ale unui sistem problematic. Nu dați cu pietre în Julieta se aseamănă cu un roman politic, ancheta mulându-se după tiparul bifurcațiilor ierarhiilor înalte. Finalul este unul tulburător, dar singurul care ar înrăma cel mai bine seria Julieta. (…) Recomand cu mare drag atât Nu dați cu pietre în Julieta, cât și întreaga serie Ana Stancu, care are toate ingredientele necesare pentru a fi o trilogie polițistă de mare impact, cu mult suspans, mister, personaje captivante și o intrigă bine construită ce alcătuiește un tablou concludent al zilelor noastre.
recenzie pe ciobanuldeazi
Dănuț Ungureanu
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2020
Prezentare:
Umblăm după un băiat care înoată în lume ca peștele prin apă. Îi găsim numai urmele, din când în când, urmele unei lighioane scăpate din iad. Firește că nici noi nu suntem îngeri. Nu ne urăște, nu se teme, nu ne îndrăgește. Ne bagă în seamă doar cum cercetezi vremea, când pleci de-acasă. Dacă stă să plouă, iei o umbrelă. Dacă e soare, îți pui ochelari fumurii. Dacă bate vântul, ridici gulerul hainei. Foamea l-a chinuit până a putut să țină cuțitul, să-și taie singur felii din orice și-a dorit. El trebuia să se ivească pe lume. Când lași un morman de gunoi să sporească, după o vreme el prinde viață. Ceva rău crește acolo. Până la urmă însă, o să-l găsim. Anchetele, ca toate șaradele, au haz doar cât îți bați capul cu ele. Și mai ales dacă nu iei regulile prea în serios…
semnal editorial pe fansf
Octave von Broda
colecția Cașmir, Tritonic, 2020
Prezentare:
Ea locuiește la București, el la New York. S-au întâlnit anul trecut, la Viena. Între timp, pandemia a lovit lumea și sentimentele lor sunt separate de peste 7.000 de kilometri și de apartenența la două lumi foarte diferite. Matthew este profesor universitar și nu crede în nimic, Estera lucrează ca editoare de carte și a fost crescută într-un mediu foarte religios. Vor reuși să se reîntâlnească până de Crăciun, așa cum îți doresc? Poate fi Brașovul locul care îi va aduce din nou împreună?
semnal editorial pe fansf
Dănuț Ungureanu
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2020
Anul 2020 constituie o premieră profesională pentru Dănuț Ungureanu, prin faptul că apare pe piața de carte din România cu un roman polițist. (…) Cărțile lui Dănuț Ungureanu se remarcă prin satiră socială, excelând într-o zonă a realismului magic și a ficțiunii urbane.
semnal editorial pe magnanews
Teodora Matei
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2020
“Afaceri de familie” este al treilea roman din seria “Cazurile și necazurile comisarului Anton Iordan”, însă poate fi lecturat și independent de celelalte volume, în caz că nu le-ați citit, pentru că există foarte puține trimiteri la întâmplări din trecut și nimic ce nu poate fi dedus ușor. (…) Romanul este foarte bine scris, autoarea alternând perspectivele: a bătrânului și gândurile sale și cea a investigatorilor. Interesant este și modul în care e prezentat comunismul și influența lui asupra oamenilor, mai cu seamă asupra personajului principal, bătrânul cu două identități valide. (…) acțiunea nu se concentrează doar asupra personajului principal, ci le permite cititorilor să pătrundă și în viața altor personaje, mai ales a comisarului Anton Iordan. Eroii romanului sunt atent conturați, fiecare având și părți bune și părți rele (diferind proporțiile, desigur), însă fără a idealiza personajele pozitive.
recenzie pe prwave.ro