Home » Noutăți » Recenzii de noiembrie

Recenzii de noiembrie

Conspirația femeilor

de Dănuț Ungureanu

Colecția Serie de autor, Tritonic, 2018

12 povestiri fantastice

de Dănuț Ungureanu și Marian Truță

Colecția SFFH, Tritonic, 2018

Vineri, 2 noiembrie 2018, ora 17.00, la ”Piața Spaniei Gallery” din București,  în cadrul evenimentului #frontuldecarte, a avut loc prezentarea volumelor ”Conspirația femeilor”, de Dănuț Ungureanu și ”12 Povestiri fantastice”, de Danuț Ungureanu și Marian Truță, ambele publicate de editura Tritonic. La eveniment au participat, prieteni ai autorilor și ai editurii Tritonic.

Semnal de Simona Ioniță pe Agenția de carte

 

Conspirația femeilor

de Dănuț Ungureanu

Colecția Serie de autor, Tritonic, 2018

Sus, lângă nori, la Piața Spaniei Gallery, printre suavele portrete de femei, pictate de Laurențiu Dimișcă, și efluviile muzicale izvorâte din chitara lui Liviu Rujan, a avut loc una dintre bătăliile #frontuluidecarte: prezentarea, în premieră, a celui mai recent roman scris de Dănuț Ungureanu și publicat la editura Tritonic, ”Conspirația femeilor”. Sigur că, în atmosfera unei lumi marcate de mișcarea #metoo și de tot felul de teorii ale conspirației, romanul scriitorului nostru vine ca un must have pentru orice cititor pasionat.

Semnal de Gabriela Hurezean pe Muze și arme

 

Luna in orasul blestemat de Danut UngureanuLuna în orașul blestemat

de Dănuț Ungureanu

Colecția Mystery & Thriller, Serie de autori, Tritonic, 2017

Luna în orașul blestemat este prima distopie 100% românească pe care o citesc și pot afirma că face concurență genului din literature universalî, deoarece autorul nu se rezumă la prezentarea unui posibil viitor apocalyptic al țării noastre, ci se joacă și cu atenția cititorului, pus să descopere mesaje ascunse. (…) Dar romanul e mult mai profund; toată povestea asta cu crime și mafioți e o parabolă asupra condiției umane, asupra consecințelor pe care le poate avea stilul de viață pe care îl avem acum.

Recenzie de Andreea Oana Duduman pe Literatura pe tocuri

 

Recruții. Proiectul Lucida

de Maria Ileană

Colecția Tritonic Junior, Tritonic, 2018

Romanul Recruții deschide cu success seria Proiectul Lucinda, având o scriitură ușoară, care permite oricărui cititor să pătrundă cu ușurință în acțiune și să nu-l lase jos până nu află deznodământul poveștii. (…) Concluzionând, romanul Recruții, semnat de Maria Ileană, este unul aventuros, potrivit pentru cei care vor să iasă din tiparul cotidian și să se  cufunde pentru câteva ore în lectură.

Recenzie de Roxana C pe Literatura pe tocuri

 

 

Fata cu rochii înflorate

de Lucian-Dragoș Bogdan

Colecția Cașmir, Tritonic, 2018

Știți cum este să citești o carte și să ai impresia că toată acțiunea se desfășoară în fața ochilor tăi? Eu asta am simțit citind-o. Mi-am imaginat cu ușurință personajele, iar descrierea acțiunii m-a făcut să simt că fac parte din poveste. O carte pe care o recomand cu drag. (…) Nu este doar un roman de dragoste, poate fi oricând viața noastră într-o anumită perioadă, este o lecție de viață…

Recenzie de Carolina pe Delicatese literare

 

 

Lumânări vii

de Teodora Matei

Colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2018

Ceea ce m-a impresionat însă cu adevărat la carte a fost cât de românesc sună. Nu, nu în sensul peiorativ. Dimpotrivă. Teodora reușește să surprindă perfect specificul românesc – de la gesturi, culori, sunete, mirosuri la activități, concepții, familii, moduri de acțiune. Pe scurt, romanul are o amprentă puternică de culoare locală.

Recenzie de Lucian Dragoș Bogdan pe site de autor

 

 

Cavalerii timpului

de Mirela Oprea

Colecția Cașmir, Tritonic, 2018

Cavalerii timpului este o carte cu o intrigă deosebit de interesantă, o poveste care pornește de la clasica luptă dintre bine și rău. Țin să remarc coperta cărții, foarte inspirată și sugestivă. (…) Deși acțiunea cărții este deosebit de dramatic, mi-a plăcut tușa de umor pe care autoarea a introdus-o în poveste, făcându-mă să zâmbesc la mai multe pasaje sau replici. (…) Cartea este plină de idei generoase și profunde, care te îndeamnă la propria meditație… Finalul este luminos și plin de speranță pentru viitor.

Recenzie de Tyna pe Delicatese literare

 

Conspirația femeilor

de Dănuț Ungureanu

Colecția Serie de autor, Tritonic, 2018

Dincolo de thriller-ul ideologic, romanul lui Ungureanu mustește de notații socio-antropo pline de pitoresc. Se desprind paginile dedicate piețelor Reșița și Obor, cu toată abundența și vitalitatea pe care acestea le etalează. Demnă de interes este descrierea microculturii din redacția unei reviste glossy pentru femei. Flagelatorul Ungureanu nu cruță excesele, exaltările și snobismele acestui biotop corporatist, dar și alte medii dominate de un correctness mimetic și un feminism bufonesc, copiate după moda de afară: o conferință-seminar despre slăbit sau un cabinet de politiciană influentă.

Recenzie de Florin Dumitrescu pe bookaholic.ro

 

Cântec pentru nemurire

de Teodora Anghel

Colecția SFFH, Tritonic, 2018

Teodora Anghel are un atu incontestabil și anume acela de a verbalize imaginarul. Fantezia descrisă în volumul său se colorează în mintea cititorului și prinde în mreje o stare de visare și transpunere în ireal. Printr-o carte în care un personaj tânăr este plin de curaj într-un mediu care îi oprimă alegerile, înfruntă pericolul pentru binele familiei, simte fiorii atracției pentru un băiat și căreia îi este înșelată încrederea, scriitoarea a reușit să expună sentimente resimțite de un adolescent și le-a așezat sub lumina fantasticului pentru a trasa o poveste cuprinzătoare.

Recenzie de Alice Dinu pe Literatura pe tocuri

 

Conspirația femeilor

de Dănuț Ungureanu

Colecția Serie de autor, Tritonic, 2018

Ce am observat – este stilul pe care l-a adoptat autorul pentru narațiune. Are momente în care naratorul este însuși autorul și momente în care naratorul este Puiu M. O împletire pe care nu țin minte să o mai fi întâlnit-o la un autor până acum și care îmi place foarte mult. și ami ales în acest context, în care satirizarea duce la păreri diferite, uneori chiar de la aceeași persoană. (…) Deși aceasta a fost cu siguranță o ieșire din zona de confort a autorului, sper că ne va surprinde și pe viitor cu o altfel de poveste, poate mai ieșită din comun chiar și decât asta.

Recenzie de Gabi pe Literatura pe tocuri

 

Cu Slavici si Arghezi dupa gratii. Procesul ziaristilor din 1919

de Lucian-Vasile Szabo

Colecția Comunicare media, Tritonic, 2018

 

Jurnalismul, trecut și prezent – interviu luat autorului de Daniela Rațiu pe UVT-TV

 

 

 

 

Blestemul moștenirii

de Mirela Oprea

Colecția Cașmir, Tritonic, 2017

Blestemul moștenirii – mai mult decât o poveste de dragoste, un carusel de emoții în care binele se îmbină cu răul, iar pe parcursul lecturii se simte ritmul amețitor. Trecutul are un rol cheie în derularea acțiunii și pentru a se stabili un echilibru cu prezentul se parcurg anumite etape dureroase pentru o parte din personaje, însă iertarea, iubirea necondiționată vor fi factorii de decizie. Doar citind cartea puteți remarca delicatețea, profunzimea și minuțiozitatea scriitoarei Mirela Oprea.

Blestemul moștenirii în top 10 cărți romance pe Literatura pe tocuri

 

Cartea interviurilor SF

de Lucian-Vasile Szabo

Colecția Comunicare media, Tritonic, 2018

Categoria: Interviuri

Dacă vă gîndiți ce ar trebui să luați cu voi în călătoria voastră în viitor, atunci pot să vă spun că ar trebui să luați cu voi, cu singuranță, și Cartea interviurilor SF. În orice timp, volumul de interviuri propus de Lucian-Vasile Szabo poate fi un antidot impotriva plictiselii, împotriva însigurării.

Recenzie de Sandu Frunză pe site frunzasandu.wordpress.com

 

Cântec pentru nemurire

de Teodora Anghel

Colecția SFFH, Tritonic, 2018

Lena este o tânără ajunsă la vârsta când trebuie să calce pe urmele înaintașilor săi și să devină druid. Dar firea ei rebelă nu pare potrivită pentru calea aceasta, ci o împinge către o viață aventuroasă, chiar dacă, în adâncul sufletului, fata n-ar vrea să-și dezamăgească familia.

Semnal de Daniel Timariu în Helion SF online #90 / noiembrie 2018

 

 

Început de anotimp ploios la Ezary

de Marian Truță

Colecția SFFH, Tritonic, 2017

Cine are nevoie de o lume perfectă, s-ar putea spune după parcurgerea acestei somptuoase povestiri, când pentru acest deziderat sunt sacrificat acele elemente care conferă vieții savoare și uimire? Prin Început de anotimp ploios la Ezary, Marian Truță ne oferă un scenariu distopic în plan estetic, înțesat cu o sumedenie de culori și nuanțe existențiale.

Recenzie de Ciprian Ionuț Baciu în Helion SF online #90 / noiembrie 2018

Scrie un comentariu

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.