Daniel Timariu
colecția SFFH, Tritonic, 2017
Daniel Timariu
colecția SFFH, Tritonic, 2017
Daniel Timariu a ajuns într-o etapă a evoluţiei lui artistice în care scrisul şi literatura au devenit lucruri foarte serioase, esenţiale. Îşi rezervă zi de zi timp pentru scris şi o face meticulos şi cu dăruire. Are susţinere din partea familiei, a unor editori, dar şi un minunat public propriu, cititori-cumpărători de carte prezenţi în număr mare la lansări ori alte evenimente literare. Este, cu alte cuvinte, pe cale să devină un autor profesionist, capabil să ofere literatură de bună calitate.
recenzii de Lucian-Vasile Szabo în ARCA, revista Uniunii Scriitorilor Arad
Daniel Timariu
colecția SFFH, Tritonic, 2018
Întâmplări stranii au loc, pe înserat, pe străzile Timişoarei, iar pentru decriptarea lor este nevoie de un detectiv antidetectiv, unul care să nu aibă toate informaţiile necesare, deoarece i-ar fi fatale. E o cursă dublă, cu mult talent pusă în pagină de Daniel Timariu, deoarece Alex Anghel este îndoit manipulat: de mica vrăjitoare Ana şi de maestrul satir Otis. Se conturează astfel un univers ficţional complex, cu personaje puternice, deşi autorul are grijă să ecraneze puţin aceste elemente, mizând uneori pe acţiune şi pe mici capcane ale insolitului banal.
recenzie de Lucian-Vasile Szabo în ARCA, revista Uniunii Scriitorilor Arad
Femeia din portbagaj / Le coffre
Lucian Dragoș Bogdan
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2019
C’est mon premier choix. Un livre à quatre mains, à l’écriture caustique. Une vraie plume trempée au vitriol qui n’épargne personne. C’est documenté, en résonnance avec l’actualité, il y a une vraie dimension sociale.
recomandare de pe Grand-est
Monica Ramirez
colecția Cașmir, Tritonic, 2019
(…) tare mult mi-a plăcut această notă istorică, care se împletește într-un mod de nedescris cu cea romantică, făcând din Seducția apei un adevărat amalgam al sentimentelor trăite pe propria piele. Cu ajutorul acestor sentimente specifice, totodată, cititorului i se va oferi posibilitatea de a se refugia într-o barcă, o barcă a emoțiilor vii, o barcă care plutește în larg odată cu fiecare pagină dată, într-o seducție a romantismului vremurilor de atunci și a magicului ce ascunde dragostea….
recenzie de Cristina Apostol pe Vorbe pentru suflet
Ciprian-Ionut Baciu, Lucian Dragos Bogdan, Eugenia Crainic, Catalina Fometici, Bogdan Hrib, Anamaria Ionescu, Teodora Matei, Lucian-Vasile Szabo, Daniel Timariu, Cristian Vicol
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2019
Așadar, o antologie cu zece viziuni distincte despre oTimișoară aflată între lege și ordine. Povestiri scrise în special de timișoreni.
recomandare de Stelian Țurlea pe amosnews
Andra Samson
colecția Lit, Tritonic, 2019
Kaleidoskop este o carte foarte senzitivă în care naratorii poveștilor înregistrează nenumărate senzații, mirosuri, stări. Nu contează cum arată protagoniștii, relevant este felul în care se mișcă, aerul pe care îl degajă, o aglomerare de însușiri subtile care îi fac unici și recognoscibili. Dar, dincolo de toate acestea, citim de fapt o poveste de dragoste. Una așa cum trebuie să fie: întortocheată, dureroasă, cu urcușuri și coborâșuri, plină de îndoieli și cu final neașteptat.
recenzie de Andreea Chebac pe bookblog
Monica Ramirez
colecția Cașmir, Tritonic, 2019
Recomand această carte în primul rând iubitorilor de historical romance, care vor fi cu siguranţă iremediabil îndrăgostiţi de această poveste şi eroii săi, precum şi iubitorilor romanelor de aventuri, de care această carte nu duce deloc lipsă. Pregătiţi-vă să mai faceţi un loc pe raftul cărţilor favorite! În al doilea rând, recomand cartea oricărui cititor care îşi doreşte o lectură plăcută, o carte bine scrisă, în lumina celor spuse mai sus. M-am ferit în mod deliberat să povestesc prea mult din acţiunea cărţii, întrucât ar fi păcat să vă privez de plăcerea de a descoperi singuri această adevărată comoară a genului.
recenzie de Ana Sylvi pe A drop of inspiration
Femeia din portbagaj / Le coffre
Lucian Dragoș Bogdan
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2019
Je ne connais pas de roman utilisant ce principe d’écriture à quatre mains en forme de ping-pong et c’est bien l’originalité du procédé qui retient l’attention, en même temps qu’un scénario fort bien mené et un hommage envers les grands auteurs contemporains. Finalement, sous des attraits originaux dans la forme, on se retrouve avec un polar fort divertissant. Une des bonnes surprises de cette rentrée littéraire. Soyez curieux !
recomandare de Pierre Faverolle pe 813 Le Blog
Stelian Țurlea
colecția Lit, Tritonic, 2018
Tema acestui roman o reprezintă viața unui fotbalist de douăzeci de ani cu momentele de glorie și de eșec. (…) Viața, povestită la persoana I, prin ochii tânărului, de pe teren și din afara lui. Popeye ne povestește frământările lui sufletești, ne ajută să intrăm în povestea lui, dar ne face cunoștință și cu alte personaje care trec prin viața lui. Povestea lor se întrepătrunde cu a tânărului în anumite circumstanțe, aducând o viziune diferită a două generații. Una mai interesantă ca alta. (…) Fă-ți patul și dormi este o carte drăguță, o lectură ușoară, potrivită pentru a ține companie cafelei de dimineață. Comparativ cu Ești pe cont propriu – mi-a plăcut mai mult, fiind scrisă mai alert și aprofundând diverse subiecte interesante.
recenzie de Vero Budea pe Literatura pe tocuri
Living candles. A mystery story from Romania
Teodora Matei
categoria Cărți în limbi străine, Tritonic, 2019
Teodora Matei, născută în 1971, scrie în mai multe genuri literare – fantasy, mystery & thriller, romance. A publicat mai multe romane și a participat la alcătuirea a nu mai puțin de nouă antologii – toate apărute la Tritonic. (…) Între cărțile mystery se numără și seria „Cazurile și necazurile comisarului Anton Iordan”. Primul volum al seriei s-a chemat „Lumânări vii” și a apărut anul trecut. (…) O explozie provocată de un nebun dintr-un cartier al Bucureștiului scoate la iveală o crimă odioasă. O roșcată este găsită spânzurată într-o boxă aflată la subsol. Din fericire, tânăra trăiește, dar este de nerecunoscut. Cu ajutorul unui program IT, Matache reușește să facă o simulare a unei reconstrucții faciale și să afle identitatea tinerei a cărei dispariție nu fusese semnalată. Firește, subiectul e mai complex, acțiunea se complică, dar până la urmă agresorul este descoperit.
recomandare de Stelian Țurlea pe amosnews
Femeia din portbagaj / Le coffre
Lucian Dragoș Bogdan
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2019
Polar de facture classique, il nous emmène voyager en Roumanie et côtoyer les réseaux mafieux des deux pays. Les textes des deux écrivains se complètent harmonieusement, le Français est toujours aussi drôle (ses personnages se retrouvent avec des noms d’auteurs français) même si j’ai l’impression que cette collaboration l’a quand même un peu freiné, je l’ai connu plus fou et plus irrévérencieux dans Demain c’est loin par exemple. Mais on passe un excellent moment pour un livre qu’on aurait pu souhaiter un peu plus touffu !
recomandare de Jules Renard pe doucettement