Home » Interviuri » #stauacasa, de vorbă cu autori Tritonic. Azi: Anamaria Ionescu

#stauacasa, de vorbă cu autori Tritonic. Azi: Anamaria Ionescu

1. Să presupunem că Sergiu Manta primește ordinul de a nu-și părăsi locuința timp de 14 zile. Ce ar face el toată ziua, închis între patru pereți?

Wow. Interesantă întrebare. În primul rând casa ar dudui de muzică rock. Ar găsi metode să facă mișcare, ca să nu-l prindă vârsta din urmă. Bere, whisky, cărți, filme, internet. Și ceva în plus, dar un spunem, să un zică lumea că incităm. Dacă se-ntâmplă să aibă o vecină drăguță și singură, probabil ar convinge-o să încalce normele de izolare pentru un pic de pasiune.

 

 

2. Agentul secret se întoarce dintr-un oraș al Europei afectat de noul virus. Mai are, totuși, un drum de făcut la Suceava, să zicem, pentru a încheia misiunea. Ce face? Declară, onest, de unde vine și se autoizolează sau inventează o poveste, merge într-un punct fierbinte și alege să-și îndeplinească sarcinile, cu orice risc?

Depinde de context. Dar dacă a primit ordine care implică încălcarea normelor speciale, înseamnă că treaba e nasoală rău. În plus, deși nu este întotdeauna dispus să recunoască asta, lui Sergiu îi place acțiunea.  Un cred că ar putea rezista tentației. Dar ar încerca să intre în contact cu cât mai puțini oameni neimplicați în misiune. Nu pentru a se feri el, ci pentru a-i proteja pe ceilalți. Manta nu are o problema să ucidă, dacă trebuie, dar sintagma „victime colaterale” îi repugnă profund.

 

3. Ce melodie ar asculta, fără să se sature de ea, dacă ar fi nevoit să stea în casă?

Billy Talent – ”SaintVeronika”, Stormae – „Formidable”, DubiozaKolective – „mp.3”, Heroes del Silencio – „Entre dos tierras”, Insane Clown Posse – ”Hate Her to Death”. Sincer? Sunt piese care-mi țin mie companie zilele astea, dar i le împrumut și lui fără probleme 🙂

 

 

 

 

4. Care ar fi prima carte din bibliotecă (dacă are așa ceva) pe care ar alege-o ca să uite de tot?

Sergiu se mută frecvent, așa că nu are bibliotecă, dar are câteva cărți în niște cutii și vreo treizeci de rafturi pe ebook-reader. Este în căutare permanentă de autori și cărți noi. Din arhiva sentimental probabil ar alege Stephen King, Lee Child sau Dan Abnett.

 

 

 

5. Ce sfaturi le-ar da Sergiu Manta cititorilor seriei care-i poartă numele, pentru o zi de izolare?

Să-și țină mintea ocupată. Să-și creeze propriile fantasme. Să-și îmbrățișeze cu voluptate viciile.

 

 

 

 

Cărțile semnate de Anamaria Ionescu pot fi comandate pe: tritonic, libris.ro, librarie.net

Scrie un comentariu

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.