Home » Interviuri » #stauacasa, de vorbă cu autori Tritonic. Azi: Bogdan Hrib, autor / editor

#stauacasa, de vorbă cu autori Tritonic. Azi: Bogdan Hrib, autor / editor

1. S-au închis cafenelele, precum și magazinele de delicatese. De unde-și procură Tony Demetriade cafea de calitate?

E un pic mai greu, mai găsește câte un magazin alimentar (MegaImage, de exemplu) care are și cafea mai specioasă. Dar din câte știu eu, are pe acasă câteva pungi de cafea boabe primite de pe la prieteni din toată lumea. Și cum are și o râșniță manuală din bronz, moștenită de la bunica din partea mamei… Are ocazia să bea cafea la ibric, homemade.

Vă zic un secret: Anabella se pricepe cel mai bine la cafeaua la ibric…

 

2. Stelian Munteanu urmărește firul unei investigații până la Suceava. Află că trebuie să plece în căutarea altor suspecți, chiar în noaptea în care se închide orașul. Ce face? Rămâne acolo, ținând legătura prin telefon cu prietenii din poliție sau caută o cale de a părăsi municipiul?

Dacă prietenii din poliție, cum zici tu, au nevoie de el fizic, îl testează și apoi îl lasă să plece, evident dacă testul e negativ… Deși cred că e mai sigur pentru toată lumea să rămână pe loc și să stea cuminte în carantină. Poate comunica prin telefon și internet cu toată lumea… Atât audio, cât și video… Tony Demetriade e la București și el poate să-i dea toate informațiile de care are nevoie. Doar Sofia (care s-a întors acasă de la Londra) n-o să fie prea bucuroasă…

 

3. Tony Demetriade intră în posesia unui medicament ce ar acționa ca vaccin împotriva noului virus. Îl folosește pentru el și familie sau ia legătura cu o organizație medicală secretă, sfătuind specialiștii să-l studieze și să-l producă pe scară largă?

Ia legătura cu o organizație medicală… dar nu foarte secretă, ci cu una publică. El oricum se păzește cu mască și mănuși, iar familia lui stă cuminte prin apartamente.  Așa că cel mai bine-ar fi să se producă repede vaccinul ca să vindece pe toată lumea.

Cât despre organizațiile secrete – Tony le-ar întreba de ce a apărut vaccinul atât de târziu?

 

4. Odată ancheta de la Suceava finalizată, Stelian Munteanu e sfătuit să rămână la domiciliu. Are, în sfârșit, timp, să se bucure de serialele preferate. La ce se uită? Când simte nevoia să se răsfețe, ce bunătăți pregătește?

Păi e foarte simplu: revede pentru a nu-știu-câta oară Crimele din Midsomer, Castle, Hawaii 5.0, NCIS și prinde pe Hystory niște documentare despre al Doilea Război Mondial sau despre Castele din Marea Britanie.

Gătește ce poate… Nu sunt chiar bunătăți elaborate (pentru că nu prea are stare!), dar niște cartofi cu rozmarin la cuptor alături de ceva piept de pui sau niște penne cu sos roșu sau alb, tot prepară… Și mai ales nu renunță la tot felul de salate cu baby-spanac, măsline, roșii, morcov ras și doar un pic de ceapă. Cu un pic de ulei de măsline și multă lămâie…

 

5. Ce sfaturi le-ar da Stelian Munteanu cititorilor seriei care-i poartă numele, pentru o zi de izolare?

Un program cât mai ordonat… Ore fixe pentru citit, scris, lucrat pe net, gătit, mâncat, dormit, spălat, un pic de ordine prin casă și curățenie de sărbători, cât mai puține știri la televizor. Sigur toată lumea are pe noptieră un vraf de cărți necitite, acum e momentul pentru lectură! Și mai ales să se apuce să citească toată seria Stelian Munteanu, sunt 5 volume… suficient pentru vreo 8-10 zile, iar după aia mai vedem. (Pe surse se șoptește că în curând apare un nou volum cu cei doi anchetatori – Munteanu și Demetriade – cu titlul Reziliență!)

Iar dacă nu sunteți singur în apartament încercați să jucați împreună niște jocuri de societate… Când ați jucat ultima dată… „vaporașe”? Sau șah? Monopoly? Nu te supăra, frate?…

Să nu uit: neapărat și un pic de gimmnastică!

 

Cărțile semnate de Bogdan Hrib pot fi comandate pe: Tritonic, libris.ro, librarie.net

Scrie un comentariu

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.