Vine vara (sau, mă rog, a venit deja!?) și toată suflarea pleacă în vacanță. Unii iau și cărți cu ei, alții au bugete pentru achiziția de… cărți.
Din acest motiv și cu speranță în suflet ne pregătim și noi să vă… stăm în drum! Mai exact la Mangalia la librăria (venerabilă!) Jean Bart, chiar din centru ne găsiți cu o selecție (fină!) de sefeuri, crime și fiori, plus ceva romanțuri pentru tineri și maturi. Tot pe litoral, în Constanța, Prăvălia cu cărți vă așteaptă pe faleză la o extraordinară și mirobolantă ofertă de 2+1 gratis (Atenție, pentru cărțile de la fiecare editură în parte! Nu vă îngrijorați, dacă se vând mai avem și altele!)
Nu uitați 2+1 gratis la cărțile Tritonic și în luna iulie la Librăria Eminescu din centrul Bucureștiului. Chiar și la Books & Co.
Până în 14 iulie la Brașov, la Festivalul de Carte și Muzică Libris stăm cuminți. Abia atunci veți vedea (și cumpăra) Poarta stelară a Rodicăi Bretin, al doilea volum (după Oameni și Zei) din seria Protectorii. Tot atunci ne vom sfădi despre literatura polițistă două echipe, una de la Libris condusă de Raymond Clarinard cu Logodnica lui neagră și alta de la Tritonic cu Anamaria Ionescu, Teodora Matei și Bogdan Hrib. Tema nu e neapărat Ziua Franței, cât orașele în care scriu autorii… Veți vedea.
Apoi tot în iulie vom fi la Festivalul de Film și Istorii Râșnov. Revenim în cortul militar din grădina cetății. Între 20 și 29 iulie. Cărți de toate felurile – romanțuri (Schițe de iubire, mai ales!) și polițiste, dar și sefeurile tradiționale (că tot e aproape Brașovul cu autorii lui!) Să nu uităm istoria și volumele autorilor invitați la festival. Mai multe pe ffir.ro
Despre august vom vorbi altă dată…
Iar acum pe final niște vești de peste hotare:
Ați auzit de BalkaNoir? Sigur nu. E prima antologie… regională de literatură mystery & thriller. Un proiect ambițios (parcă așa se zice de obicei!) al colegilor greci – acolo unde apare prima ediție! – care au avut răbdare până au strâns toate textele și au găsit editorul potrivit.
Vă oferim doar o listă a autorilor (fără modestie!): Boriana Dukova, Emanuel Ikonomov (fost președinte al International Crime Writers Association – IACW) și Andreya Iliev din Bulgaria, apoi Robert Perisic, Ivan Sršen, Nenad Stipanić din Croația, Andreas Apostolidis, Vassilis Danellis (sufletul și editorul volumului), Yannis Rangos (vechi prieten și el membru IACW) din Grecia, urmăm noi – Lucian-Dragoş Bogdan, Bogdan Hrib, Lucia Verona din Româna, Djordje Bajic, Verica Vinsent Cole, Marko Popović din Serbia, Zoran Benčič, Renato Bratkovic (organizatorul festivalului Alibi), Avgust Demšar din Slovenia și Ercan Akbay, Cenk Çalışır, Suphi Varim din Turcia. 7 țări, 21 de povestiri. Ediția românească a BalkaNoir în noiembrie 2019.
Vom reveni cu amănunte.
Pe curând.