Remy Lasource
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2022
Sublima carte. Scurta, șocantă și plină de detalii dure. Cea mai realistă carte citită în ultima perioada. Știți acele momente când dragostea te lovește și tot ce faci este sa crezi in ea și să faci tot ce tine pentru a avea acea dragoste, acel moment când ai privit un om și te-ai îndrăgostit într-o clipa. Asta este povestea lui Yann, un tânăr tâlhar îndrăgostit subit de o prostituată. Mi-a plăcut mult cartea asta, îmi place mult. Are atât de multă speranță, durere, forță printre rânduri, modul în care autorul a creat cele doua personaje este delicios, defectele lor au fost descrise cât se poate de realist, personajele sunt închinate realismului, un realism dur și personal. Când pui mana pe o astfel de carte, te aștepți să nu te incite, să nu te ațâțe, ei bine cartea asta te tine in priza. Te prinde in mrejele ei și te transfera pe un tărâm nemaiîntâlnit din Franța, un tărâm al răutății, al armelor, al drogurilor și al împușcăturilor, un tărâm unde ființa îți este cutremurată de durerea personajelor. Felicitări autorului.
Loredana Gh pe Facebook
Daniel Timariu
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2023
Mi-au plăcut foarte mult personajele, parcă au fost desprinse din viața noastră, ai impresia că faci parte din anchetă și ajuți la rezolvarea cazului. Fiecare detaliu descoperit avea sens în rezolvarea unui puzzle a cărui finalitate era descoperirea criminalului și rezolvarea cazului. Inspectorul nostru a fost construit foarte uman, cu plăceri vinovate și nevinovate, dar un bun profesionist. Dacă doriți să citiți un roman polițist bun, vă recomand scriitura lui Daniel Timariu. După fiecare carte citită a autorului, mă declar mai cucerită de scriitura sa și abia aștept următoarea apariție literară. Singura reclamație, dacă îi pot spune așa, a fost că acest roman a fost foarte scurt, intens, dar cam scurt.
Carolina Bianca Moroianu pe citescromaneste
Awais Khan
colecția Lit, Tritonic, 2023
“Un roman greu de digerat, cu adevăruri greu de acceptat în secolul XXI, un roman scris cu un deosebit simț al detaliilor, care ascunde o documentare extrem de atentă și adâncă – spune Bogdan Hrib, editorul Tritonic. Awais Khan spune o poveste adevărată despre onoarea înțeleasă într-un sens imposibil de cuprins, dar o poveste despre iubire, prietenie și speranță, pentru că, în cele din urmă, ele salvează umanitatea.”
Romanul „te va zgudui, te va mânia și te va intrista, dar îți va reda speranșa în puterea iubirii de a triumfa asupra răului, chiar si in fata obstacolelor aparent de netrecut.” – Tony Frobisher, Daily Times
Stelian Țurlea pe amosnews
Marea despărțire. 7 povestiri aproape romantice
Danut Ungureanu, Anamaria Ionescu, Mirela Oprea, Teodora Matei, Lucian-Dragos Bogdan, Daniel Timariu, Bogdan Hrib
colecția Cașmir, Tritonic, 2023
Fiecare povestire este ca o fereastră deschisă către sufletele personajelor, dezvăluind frânturi din viețile lor pline de provocări, dorințe și sentimente adânci. De la amuzantele aventuri din „Fata de pe trotuar”, ce ne amintește că uneori amintirile pot fi mai puternice decât realitatea, la întâmplările dramatice din „Aripi frânte”, care ne arată că dragostea poate trece cu ușurință prin cele mai grele încercări, fiecare poveste este un tablou ce te surprinde și te emoționează în egală măsură. Personal, am fost profund impresionată de povestirea „Scrisoare de adio” a Teodorei Matei, care abordează subiectul complex al relației dintre mamă și fiică în fața durerii și a pierderii. Cu fiecare cuvânt, autoarea reușește să atingă coarda sensibilă a inimii, dezvăluind straturi adânci de emoție și înțelegere. De-a lungul lecturii, am descoperit că fiecare autor aduce în volum o notă distinctă, creând astfel o diversitate care ține cititorul cu sufletul la gură de la prima pagină până la ultima. De la misterul din „Farul din Nordwijk Aan Zee” la frumusețea delicată a „Verandei de sud-est”, fiecare povestire își are locul său bine meritat în această antologie captivantă. Nu pot decât să îi felicit pe toți autorii pentru această minunată călătorie literară și să îi încurajez pe cititori să se lase purtați de valul emoțiilor și al intrigii pe care aceste povestiri le oferă. „Marea despărțire” este cu siguranță un volum ce merită să fie savurat și apreciat pentru talentele sale literare și pentru modul în care reușește să surprindă și să emoționeze în egală măsură.
Cristina Lazăr pe carti.blog
Moda. Între evoluție și mutație
Valentina Marinescu, Dan Podaru
colecția Comunicare media, Tritonic, 2024
Volumul lansează atât provocări cât și răspunsuri, prin articole științifice cu și despre fenomenul momentului la nivel global, moda, acest univers nevăzut care ne coordonează viața, alegerile, poate chiar emoțiile și sentimentele.
masteratmoda pe Instagram
Dragoș C. Costache
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2023
Cu o pasiune aprinsă pentru atmosferă și o abilitate remarcabilă de a da viață personajelor, Dragoș C. Costache mă conduce printr-o călătorie captivantă în inima Bucureștiului din 1926, un oraș încă plin de traumele războiului și amenințările unei Europe incerte. În paginile sale, Bucureștiul nu este doar un cadru static, ci un personaj în sine, cu străzile sale sinuoase și cluburile de noapte pline de viață. M-a captivat de la primele rânduri, fiindu-mi imposibil să nu mă îndrăgostesc de atmosfera vibrantă și de personajele pline de viață pe care le-a creat autorul. În fruntea acestor personaje se află subcomisarul Milia Popova și comisarul Popescu, o echipă neconvențională și incitantă, care trebuie să facă față unui caz de asasinat ce amenință să tulbure pacea fragilă din București. Costache reușește să îmbine abil elemente de mister, istorie și fantasy într-o poveste captivantă, care m-a ținut lipită de pagini până în ultimul moment. Mi-a plăcut cum autorul a reușit să aducă la viață un peisaj istoric alternativ, oferindu-mi o perspectivă fascinantă asupra unei posibile perioade interbelice. Deși unele opinii ar putea fi împărțite în ceea ce privește nivelul de detaliu oferit de autor, eu personal am apreciat aceste aspecte care au contribuit la construirea unei atmosfere bogate și autentice. Fiecare detaliu pare să fie pus în locul său cu grijă, oferindu-mi o imagine vie și plină de culoare a Bucureștiului anilor ’20.
Cristina Lazăr pe carti.blog
Teodora Matei
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2021
Un roman politist captivant din seria „Cazurile si necazurile comisarului Anton Iordan”. (…) Lectura este antrenata, cu mult mister si foarte greu de lasat din mana. Efectiv am zburat printre paginile romanului. Mi-au placut destul de mult personajele noi. Mi s-a parut ca s-au incadrat perfect in poveste. A fost o adevarata placere sa urmaresc ancheta, sa pun cap la cap toate informatiile si sa incerc sa descopar criminalul. Pana acum mi se pare cea mai buna carte din serie. Must read!
elena_readsbooks pe Instagram