Home » Noutăți » Recenzii de mai, 2019

Recenzii de mai, 2019

Noir de Timișoara

Ciprian-Ionuț Baciu, Lucian Dragoș Bogdan, Eugenia Crainic, Cătălina Fometici, Bogdan Hrib, Anamaria Ionescu, Teodora Matei, Lucian-Vasile Szabo, Daniel Timariu, Cristian Vicol

Colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2019

Noir de Timișoara este una dintre cele mai bune culegeri de povestiri apărute până acum la editura Tritonic.(…) În ansamblu, Noir de Timișoara e un mare câștig pentru segmentul de literatură pe care îl reprezintă.

recenzie de Antuza Genescu în suplimentul Paralela 45 a ziarului Redeșteptarea (Lugoj)

 

 

O noapte la castel

Teodora Matei

Colecția SFFH, Tritonic, 2018

Pe mine m-a surprins întorsătura de la final. M-a surprins extrem de plăcut, asta după ce începusem să mă foiesc nedumerit în pat, citind cartea, întrebându-mă: Așa, și? Ce-i cu asta? Bun, niște lămuriri necesare, volumul unu clarificase niște aspecte, dar nu pe toate. Și gata, alte lămuriri, folositoare, nu zic nu, dar doar atât. Ei bine, n-a fost doar atât. A fost mai mult. A fost o poveste închegată, care chiar dacă trenează pe alocuri, vine cu o concluzie mai mult decât surprinzătoare și cu o întoarcere completă, la o sută optzeci de grade. Citiți cartea. Toți cei care apreciați povești fantastice cu tentă gotică. Nu contează că e în colecția Cașmir. E mai mult decât o poveste de dragoste. Mult mai mult. Sunt sigur că îmi veți da dreptate.

recenzie de Liviu Szoke pe Blogul fanului science-fiction

 

Lumânări vii

Teodora Matei

Colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2018

Lumânări vii este o carte polițistă numai bună de citit. Io am zis în tren, știut fiind faptul că, la cât fac trenurile prin România, ai nevoie de cărți care să te țină curentat, ca să zic așa. Iar această carte este una care fix asta face cu tine, te ține interesat de ce se întâmplă pe acolea, fix cât să nu simți că e lung drumul, gen.

recomandare de Cristian China Birta pe Facebook

 

 

Gemini. Seria Gemini. Vol. 1

Monica Ramirez

Colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2018

Aveam nevoie de o astfel de carte, asta pentru că de ceva vreme intrasem într-un fel de rutină literară, nemulțumită de tot ceea ce citeam, căutam acel ceva să mă aducă înapoi în lumea plăcerii lecturii. Mulțumesc, Monica! Gemini m-a făcut să trăiesc la maxim acțiunea, să transpir atunci când personajele erau în misiuni periculoase, să strig când aveam senzația că ceva se întâmplă, să mă lupt alături de trupele SEAL

recenzie de Iasmy pe Literatura pe tocuri

 

 

Cavalerii timpului, vol. 2 Călătoria

Mirela Oprea

colecția Cașmir, Tritonic, 2018

Mesajul transmis (…) este unul profund pozitiv, al iubirii necondiționate, al speranței într-o lume bună, al omeniei și al frumuseții relațiilor inter-umane. (…) Mesajul de final este unul extreme de luminos, lăsându-ne cu multă speranță în suflet.

recenzie de Tyna pe Delicatese literare

 

 

 

Rogue. Seria Gemini. Vol. 2

Monica Ramirez

colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2018

Romanele Monicăi sunt precum o cursă contracronometru, în care fiecare pagină te mai costă câteva răsuflări întretăiate. (…) Ca de obicei, scriitoarea excelează la construcţia ambientului socio-politic, la descrierile cinematografice, la conturarea autenticităţii unui spaţiu „fierbinte”. (…) Prin urmare, „Rogue” e tot ceea ce trebuie să fie: „bigger than” Gemini, mai emoţionant, mai cutremurător.

recenzie pe divahair

 

 

Stăpânul castelului

Teodora Matei

colecția SFFH, Tritonic, 2016

Și de această dată autoarea a reușit să mă surprindă, ‘’Stăpânul castelului’’ reprezentând un roman complex, misterios, în care iubirea se amestecă cu vrajitoria, iar trecutul se împletește cu prezentul. (…) Pe lângă stilul de scriere, mi-a plăcut modul în care autoarea a trecut de la situații emotionante la întamplari ce m-au șocat de-a dreptul.

recenzie pe blog Printre cărți

 

Picătura chinezească. Volumul 3 din seria Vagabond

Lucian Dragoș Bogdan

colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2018

O carte polițistă simpatică (…) homleșși-ăia pe care-i construiește autorul sunt foarte simpatici (…) Mie-mi place foarte tare că există români care scriu cărți de genul ăsta. (…) Asta-i o carte bună și face parte dintr-o serie.

recomandare de Cristian China Birta pe Facebook

 

 

 

Cântec pentru nemurire

Teodora Anghel

colecția SFFH, Tritonic, 2018

Pe o scară de la 1 la 5, i-aș da nota 5 fără discuție și o recomand tuturor persoanelor cărora le plac romanele fantasy, dar o consider potrivită și pentru cei care vor să încurajeze scriitorii români, mai ales debutanții în acest domeniu. Abia aștept volumul 2, sunt chiar foarte curioasă cu privire la ce se va mai întâmpla în continuare, sper sa fie cel puțin la fel de bun ca și primul.

recenzie de Antonia pe bookspressssident

 

 

Gastro Noir

Lucian Dragoș Bogda, Bogdan Hrib, Horia Cârbea, Anamaria Ionescu, Ștefania Coșovei, Rebeca Cojocaru, Petru Berteanu, Raymond Clarinard, Daniel Timariu, Teodora Mati, Ligia Enache, Monica Ramirez, Lucia Verona

colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2018

E o colecție de povestiri polițisto-mâncătorești, ca să le zic așa. (…) Pe zona de literatură polițistă e ca berea aia care merge la marele fix. (…) La părțile tari: niciuna dintre povestiri n-aș zice că e slabă și-s diferite, toate. (…)

recomandare de Cristian China-Birta pe Facebook

 

 

Johana Gustawsson Block 46Block 46. Primul thriller din seria Emily Roy și Alexis Castells

Johana Gustawsson

colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2019

Ce mi-a plăcut: personajele principale, care se remarcă în ciuda faptului că nu primesc extraordinar de mult spațiu; două tipe dure ca piatra, în ciuda unui aspect destul de fragil (…), dispuse să meargă până în pânzele albe pentru a dibui un monstru care torturează și omoară copii; faptul că scriitoarea a avut curaj să dea o anchetă atât de grea pe mâna acestor două personaje feminine, cu toate că nici polițiștii de sex masculin nu stau cu mâinile în sân; povestea lui Erich: dură, crudă, încă o dovadă în plus că rănile cauzate de atrocitățile comise în timpul celor două războaie mondiale ale secolului douăzeci nu s-au închis și nu se vor închide prea curând; finalul: surprinzător, dând peste cap toate concluziile pe care începusem să le trag încă de pe la jumătatea volumului.

recenzie de Liviu Szoke pe Blogul fanului de science-fiction

 

Scrie un comentariu

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.