de Daniel Timariu
Colecția SFFH, Tritonic, 2017
Am rămas uimit cât de bine autorul reușește să gestioneze toate aceste creaturi, fiecare cu puterile sale, istoria sa, acțiunile sale, și de modul în care autorul a reușit să încropească o poveste care să lege toate aceste elemente. (…) Cartea (…) e scrisă foarte bine, amuzantă din toate punctele de vedere. (…) Nota 9 din 10.
Gabriel Sîrbu, canal Dor de lectură, youtube
de Bogdan Hrib
Colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2016
Ceea ce contează este că B. Hrib se ridică fără probleme la nivelul maeştrilor prozei thriller şi detectivistice. Dincolo de menţinerea suspansului, ies în evidenţă rafinamentul şi cunoaşterea perfectă a pârghiilor narative. Romanul are gust, savoare şi expresivitate. Adâncimile psihologice nu lipsesc nici ele iar cunoaşterea culturală mediată, dar şi cea nemijlocită a istoriei recente îi asigură romanului o latură de letopiseţ. Dulci et utile, aşadar, preceptul clasic care implică şi excepţionale calităţi de observator al detaliilor care fac diferenţa.
Recenzie de Felix Nicolau în revista Arca nr. 7-8-9 / 2018
Antologie coordonată de Michael Haulică
Colecția SFFH, Tritonic, 2017
În mod cert, cum se spune şi pe coperta a patra a volumului de faţă, Michael Haulică este cel mai bun antologator de science-fiction de la noi, din trei motive: seriozitate, calitatea materialului selectat, ştiinţa de a doza textele. Antologia de faţă nu este chiar de science fiction, ci la limită, în aşa fel încât cititori ca semnatarul rubricii de faţă, care nu sunt neapărat fani SF, pot dechide cu interes cartea. Într-adevăr, o lume cu dragoni nu e o lume SF, dar nici foarte departe, mai degrabă o lume de basm.
Recomandare de Stelian Țurlea pe Mediafax. ro
de Alexandru Lamba
Colecția SFFH, Tritonic, 2016
Dacă sunteți pe zona de SF, maxim trebuie să citiți acest autor roman contemporan, pe lângă că mie mi se pare simpatic (…) dar ce-mi place foarte tare la el, că scrie diferit, nu e un scriitor repetitive. Asta e o carte care te pune un pic pe gânduri (…) dar foarte bună. V-o recomand nu doar dacă sunteți fani de SF, dar ce se întâmplă acolo, în interiorul omului ăsta care scrie la persoana întâi în relația cu persoana iubită, că e și o carte de dragoste…
Recomandare de Cristian China Birta pe Facebook
de Monica Ramirez
Colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2018
Dacă sunteți fani al cărților explozibile, cu o acțiune care cu greu reușește să stagneze, în care momentele de respiro, de relaxare, sunt dificil de obținut, atunci Gemini este pentru voi. Și chiar dacă nu sunteți, dar vă plac scenele romantice, momentele care vă fac să vă bată inima mai tare, în care abia așteptați ca cei doi protagoniști să se regăsească cu bine, atunci Gemini este pentru gustul vostru. Sau dacă, pur și simplu, doriți o carte care se citește rapid, care vă ține în priză și vă introduce într-o lume periculoasă și în care nu credeți să vă fi „scufundat” vreodată, atunci Gemini este cartea potrivită pentru voi.
Recenzie de Andreea Pandelea pe blog de cititoare
Antologie de povestiri romance
Colecția Cașmir, Tritonic, 2018
“Schițe de iubire” este atent compusă, emană sentomentul principal cu fiecare pagină și, pe lângă cele zece lecture individual perfecte, a lăsat impresia mai degrabă de un roman excelent scris. Te introduce ușor în acțiune, îți trezește un zâmbet, un fior, te ridică pe valuri periculoase și te intrigă cu revenirea pe pământ, te calmează cu momente dulci, ca mai apoi să îți facă pielea de găină cu un punct culminant șocant, alină prin pasiune și scene fierbinți, iar finalul te lasă cu lacrimi șiroind pe obraji.
Recenzie de Alice Dinu pe Literaura pe tocuri
de Cătălina Fometici
Colecția SFFH, Tritonic, 2018
Admir felul în care dialogul se întrepătrunde cu descrierea, accentual fiind pus pe ambele în egală măsură. Descrierile m-au impresionat cel mai mult. Nu am așteptat dialogul cât am așteptat să văd ce cuvinte va folosi autoarea pentru a mă introduce în epocă, timp, spațiu (…) De cealaltă parte a baricadei se află un minus pentru începutul ușor ezitant al volumului (…) Per total cartea mi-a plăcut enorm și mi-aș fi dorit să fie mai lungă; este o alegere perfectă pentru finalul de săptămână.
Recenzie de Crina Stanciu pe Literatura pe tocuri
de Cezarina Anghilac
Colecția SFFH, Tritonic, 2017
Toate prozele Cezarinei crează de altfel acest efect bulversant, te absorb, te atrag şi te reţin cu o forţă nebănuită în acest univers ficţional tulburător. Stilul concentrat şi susţinut poate ţine în priză orice cititor avid de senzaţii tari.
Vă invit aşadar să vedeţi cine doarme şi visează fără sfârşit într-o seară misterioasă de toamnă …
Recenzie de Ania Vilal pe Clubul scriitoarelor
Sindromul Charlotte, al treilea volum din seria Omul fluture
de Lucian Dragoș Bogdan și Teodora Matei
Colecția SFFH, Mystery & Thriller, Tritonic, 2017
Teodora Matei și Lucian Dragoș Bogdan au reușit să colaboreze într-un mod excepțional și să scrie o trilogie care se încheie apoteotic odată cu romanul Sindromul Charlotte. Ceea ce este dificil de realizat chiar și când vorbim despre un singur autor, darămite de o colaborare. (…) Nu vreau să dezvălui mai multe despre intrigă și personaje pentru că îmi doresc să descoperiți acest volum cu bucurie și interes, indiferent că le-ați citit sau nu pe celelalte două din trilogie. Sindromul Charlotte este un roman antrenant, interesant, provocator și o excelentă oportunitate de a-i (re)descoperi şi (re)citi pe autori.
Recenzie de Violeta-Loredana Pascal pe PRwave. ro
de Cătălina Fometici
Colecția SFFH, Tritonic, 2018
Romanul Imperiul de sticlă, semnat de scriitoarea timișoreană Cătălina Fometici, este surprinzător din cel puțin două puncte de vedere. Prima surpriză este dată de faptul că noua carte se înscrie vertiginos în genul science fiction, un SF originat într-un (și combinat cu un) fantasy, deși, evident, elementele fantastice și cele ce țin de subgenul heroic fantasy sunt bine conturate, amintind de Câinii diavolului, volum de povestiri (nuvelete) cu care autoarea și-a făcut debutul editorial în 2017. În al doilea rând, C. Fometici reușește să surprindă cititorii prin modul de a doza acțiunea și prin maturitatea dovedită în introducerea personajelor și a elementelor insolite în roman. Aceste elemente au rolul de a redirecționa firul narativ în mod neașteptat, însă la modul calm, fără salturi care să îl contorsioneze prea mult, încât lectorul să nu fie contrariat ori să nu mai înțeleagă despre ce este vorba.
Recenzie de Lucian-Vasile Szabo în revista Helion Online #88 / septembrie 2018