Teodora Matei
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2017
Teodora Matei a găsit astfel un artificiu interesant care să îi permită să reunească în cadrul unui roman mai multe povestiri – cazuri ale comisarului Anton Iordan. Întâmplările au în centru personaje diferite, cu excepția investigatorilor desigur, dar și stiluri variate. În mintea comisarului se citește astfel foarte ușor, captivează și surprinde cititorii. Un roman perfect pentru cei care vor să-l cunoască pe comisar ori să-i descopere noile întâmplări, pentru cei care vor să afle ce s-a mai întâmplat în viața lui personală, dar și dacă volumul de povestiri reușește să-și atingă scopul! Cartea devine un prilej pentru autoare de a familiariza publicul cu locuri interesante din Ploiești, inclusiv cu un pub faimos – după cum veți vedea.
Violeta-Loredana Pascal pe PRwave.
Teo Matei & Bo Hrib
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2024
Începutul exploziv te aruncă direct în miezul acțiunii, nu pierdem deloc vremea cu descrieri inutile sau personaje ce nu joacă vreun rol, mai mare sau mai mic, în tabloul anchetei. Sfârșitul lui 2023 vine cu o explozie la cafeneaua Blues Caffee (numele ciudățel joacă un rol și el) din centrul Bucureștiului, ce se soldează cu câteva victime, printre care foști militari, o vedetă din mediul online și doi ucrainieni. La fața locului sunt trimiși inspectorul-șef Ștefania Tudoran și maiorul Ioan Pop, un veteran de război ce nu se desparte de câinele Willy. Cei doi nu își încep colaborarea în cele mai amicale condiții, însă asta nu înseamnă că nu rămân profesioniști în timpul anchetei ce scoate la lumină conspirații și intrigi țesute de-a lungul ultimilor ani. Am citit cartea pe repede-înainte, mă bucur că este un roman polițist românesc, cu o acțiune trasată de-a lungul Bucureștiului. Englezismele însă împânzesc narațiunea, astfel că fiecare personaj le folosește. Nu zic că m-a deranjat acest lucru, dar aș fi preferat să fie mai puține, cel puțin în cazul unor persoane aflate în funcții înalte. Oare așa vorbesc cu toții, de la mic la mare, limba română chiar nu mai e îndeajuns de bogată? Trecând peste acest detaliu, am avut parte de o lectură rapidă și, deși am ghicit finalul, tot am fost curioasă de felul în care sunt povestite lucrurile. Cred că este o adevărată provocare să scrii o carte la patru mâini, darămite una polițistă, însă separarea perspectivelor cred că i-a ajutat atât pe naratori, cât și pe scriitori. Așa că dacă vreți o lectură polițistă românească, alertă, de dat gata într-un weekend, Blues Cafe este o alegere ideală.
Ioana pe Ciobanuldeazi.
Teo Matei & Bo Hrib
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2024
Mi-a plăcut ideea cărții, investigația lui Ștef și a lui Ioan, fiecare având propria metodologie, experiență și stil de a ajunge la deslușirea misterului. Un contrast interesant între cei doi. Povestea e destul de alertă, plină de indicii și descoperiri ce ne duc tot mai aproape de criminal. Din fericire sau nu, mi-am dat seama cine e în spatele acțiunii de la Blues Cafe, dar asta nu m-a împiedicat să mă bucur de poveste. E numai bună pentru o lectură palpitantă de week-end!
Adela.reads pe Instagram.
Teo Matei & Bo Hrib
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2024
Trei lucruri mi-au plăcut la cartea asta – puteți să decideți dacă sunt criterii și pentru voi:
1. Este credibilă acțiunea. E în și despre România. Nu am avut nicio secundă sentimentul că ceva e “ca din filme”. Ba chiar mă așteptam să apară și dosarul cu șină pe undeva.
2. M-a ținut curioasă. Îmi place și că e scris la două mâini, de doi autori. Schimbul e insesizabil în stil, dar mi-a plăcut să încerc să urmăresc cine/ce a scris.
3. A avut la început un “twist” interesant – zic eu că a fost intenționat și mi-a arătat că oricât de open-minded sunt, mintea mea tot după anumite pattern-uri lucrează. E greu să scapi de ele, dar muncim la asta.
Nu prea citesc eu Thriller & Mystery, dar uite că mi-a plăcut. Ba mai mult, am fost și disperată o zi că nu aveam timp să o termin și am rămas curioasă.
Asasunt.eu pe Instagram.
Bogdan Hrib
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2024
Cartea lui Bogdan Hrib conține 9 povestiri , publicate de autor, după cum mărturisește, cu diferite ocazii. Doar că aici sunt așezate într-o anumită ordine cronologică și surprind momente speciale din viața protagoniștilor. De fapt volumul începe cu o întâlnire a celor doi : Stelian Munteanu , ziarist de investigații, și Tony Demetriade, acum comisar șef. Cei doi ar fi trebuit să dea un interviu, dar întârzierea reporterului îi determină să pornească doar ei doi pe “calea amintirilor.” Fiecare povestire este un caz interesant plin de acțiune, adrenalină , rezolvări rapide sau nu , motivații și interese uneori meschine dar surprinzătoare de fiecare dată. E atractiv și să facem cunoștiință cu viețile personale ale celor doi, cu iubitele lor, să aflăm cum s-au cunoscut, ce i-a legat. Vedem comportarea prietenoasă și nepretențioasă a lui Tony Demetriade în relațiile cu colegii mai mici în grad sau egali, mai tineri sau mai bătrâni. Toate poveștile au o doză bună de umor, nu poți să nu fii amuzat de dialogurile spumoase, de gândurile uneori hilare ale personajelor. Cam atât , în rest vă las să descoperiți singuri povestirile, să parcurgeți cu protagoniștii și perechile lor toate momentele , fie că sunt periculoase sau amuzante. Vă mai spun doar că le-am recitit cu multă plăcere și că, mie personal, mi-a fost “dor”de Stelian Munteanu, de Tony Demetriade și mai ales de Bogdan Hrib. Felicitări Bogdan Hrib! Iar vouă lectură plăcută!
Arcidalia pe Literaturapetocuri
Mihai Chirică
colecția Comunicare media, Tritonic, 2024
Lecturând această carte, companiile, respectiv specialiștii în marketing și branding pot înțelege efectul pe care mesajele publicitare comunicate și forma în care sunt comunicate îl generează la nivel de audiență. Astfel, nu doar că aceste entități înțeleg mai bine ce se întâmplă pe piață, dar pot învăța modalități mai dezirabile de utilizare a mesajelor publicitare. Lucrarea trage un semnal de alarmă la adresa actorilor care formulează politici publice vizavi de importanța reglementării și astfel a marcării conținutului publicitar pentru ca limitele etice să fie respectate. Cartea se înscrie în grupul cercetărilor care, într-un efort colectiv, luptă pentru dezvoltarea unui cadru legislativ omogen. Pe baza acestor considerente, lucrarea devine un ghid util pentru înțelegerea efectului comunicării publicitare și oferă perspective valoroase pentru cercetări viitoare în acest domeniu crucial. (Ioana Iancu)
Semnal editorial în Buletin editorial RADOR, nr 11 (113) / noiembrie 2024.
Teo Matei & Bo Hrib
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2024
O cafenea explodează în centrul Bucureștiului și doi anchetatori care nu se suportă – o tânără polițistă și un bătrân expert în explozivi, plus un câine lup pensionar – încearcă să găsească mobilul și făptașul, prinși între conspirații, piste false, provocări și complicatele lor vieți personale.
Semnal editorial și invitație la lansare în Buletin editorial RADOR, nr 11 (113) / noiembrie 2024.