Dragoș C. Costache
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2024
„Lăudați și cântați” de Dragoș C. Costache este al doilea volum al seriei Popova & Popescu, o serie polițistă cu totul altfel decât ce am citit până acum și care sunt convinsă că mă va unge pe suflet și în continuare. Așa că dacă nu ați citit „În tăcerea nopții”, primul volum al seriei, fugiți și puneți repede mâna pe el și savurați-l în voie și apoi puteți citi liniștiți ce urmează să vă spun aici ca să nu ziceți că v-am stricat plăcerea lecturii. Suntem tot în Bucureștiul interbelic, fermecător, boem și veșnic scindat între mizeria mahalalelor și luxul privilegiaților. Acțiunea se reia la foarte scurt timp după încheierea primului volum, astfel că ne reîntâlnim imediat cu personajele deja îndrăgite și imposibil de uitat. (…) Misticismul se îmbină frumos cu fantasticul și în acest volum, suplimentând atmosfera apăsătoare. Iar doza de sensibilitate ce se întrevede la intervale esențiale completează complexitatea personajelor. Și la finalul acestui volum autorul ne lasă să tragem puțin, foarte puțin cu ochiul la continuarea ce ne așteaptă în volumul 3, ce poartă un titlu la fel de ingenios — „Aur, smirnă și tămâie”.
Raluca Furdui pe Instagram
Ana-Maria Gavrilă
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2024
Plonjeaza in lumea misterioasa a Deltei Dunarii cu “Diamantul Negru”! Ana-Maria Gavrila ne ofera o poveste plina de suspans si emotie, unde un misterios diamant negru devine centrul unei intrigi complexe. In centrul actiunii se afla un grup de prieteni din tinerete, ale caror vieti sunt marcate de iubiri violente si tradari neasteptate. Povestea incepe si se termina in Chilia Veche, un loc izolat din Delta Dunarii, unde fiecare personaj are propriile secrete si motive ascunse. Profunzimea emotionala a povestii te face sa reflectezi asupra prieteniilor, loialitatii, devotamentului si te face sa te intrebi cat de departe poti merge pentru a-ti proteja oamenii dragi. Un roman politist si un thriller psihologic captivant, care te face sa-ti doresti mai mult pe masura ce dai pagina.
iammadaaaa pe Instagram
Filiera grecească, ediția a IV-a
Bogdan Hrib
colecția Crime scene, Tritonic, 2015
M-a atras coperta încă de la început, inspirându-mi ceva mai mult ancorat în realitate decât ficțiune. Vă spun de pe acum… dacă vă plac romanele Rodicăi Ojog Brașoveanu (iar dacă nu le-ați încercat, acesta e semnul vostru să o faceți) cu siguranță vă va plăcea și această carte! Oh, și să nu uit de Agatha! Mi-a amintit și de ea, deci zic că ar fi o idee bună să-i dați o șansă și acesteia! Este o lectură ușoară, de citit într-o zi în care aveți chef să faceți pe detectivii. Mi-a plăcut intriga și am apreciat maxim faptul că la începutul cărții există o listă cu toate personajele și diverse detalii despre ele (am tot revenit la lista respectivă pe parcursul lecturii)! A fost un detaliu chiar surprinzător și bine primit
criminalbooks pe Instagram
Adina-Loredana Dogaru
Colecția Comunicare media, Tritonic, 2024
„[…] se cade a se evidenția creativitatea și, astfel, originalitatea demersului. Cartea are meritul de a explica și aplica această direcție inovatoare reprezentată de triada femei politician, comunicare politică și social media. Originalitatea cercetării constă și în selectarea perioadei de analiză, anume perioada de exercitare a mandatului și nu cea a campaniei electorale. Abordarea aleasă a dus la realizarea unui studiu comparativ bine documentat și bine condus a trei femei primar în mari capitale europene, reprezentând contexte socio-economice diferite, culturi politice diferite și strategii de vizibilizare și comunicare pertinent evidențiate.
Prof. univ. dr. Daniela Rovența-Frumușani
semnal editorial în Rador nr 9 (111) / septembrie 2024
Dragoș C. Costache
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2024
Romanul te prinde nu doar prin descrierile detaliate ale unei lumi în derivă, ci mai ales prin firul narativ central: o serie de crime violente care zdruncină capitala. Fiecare crimă este mai șocantă decât precedenta, iar felul în care autorul conturează atmosfera de tensiune crescândă mi-a dat fiori de-a lungul lecturii. (…) Un alt element care m-a surprins plăcut este felul în care autorul reușește să creeze un echilibru între scenele tensionate și momentele de viață cotidiană în acest București fictiv. Totul se întâmplă în preajma Crăciunului anului 1926, iar descrierile orașului împodobit pentru sărbători, amestecate cu disperarea oamenilor, creează o atmosferă copleșitoare. (…) Dragoș C. Costache a creat nu doar o poveste, ci o lume întreagă care mi-a rămas în minte mult timp. Îi ofer cinci stele fără ezitare și o recomand oricărui iubitor de ficțiune istorică sau thriller ce caută o lectură care să te țină cu sufletul la gură.
Cristina Lazăr pe carti.blog
Teodora Matei
Colecția Trivers, Tritonic, 2024
Teodora Matei reușește, prin versurile sale, să dezvăluie straturile delicate ale sufletului uman, fiecare poezie fiind un tablou pictat cu cuvinte care îți pătrund adânc în minte și în inimă. Citind „Lacrimi de tei”, am simțit cum fiecare vers este o reflexie a unor trăiri universale, dar în același timp atât de personale și intime. E ca și cum fiecare cuvânt poartă în el o fărâmă dintr-o poveste pe care o știu, dar pe care încă nu am trăit-o pe deplin. (…) Acest volum este o bijuterie literară care își merită locul pe raftul oricărui iubitor de poezie. Dacă ar fi să recomand o singură carte care să te facă să te îndrăgostești de poezie, aceasta ar fi „Lacrimi de tei”. Este un adevărat balsam pentru suflet, un refugiu în care te poți regăsi atunci când lumea devine prea copleșitoare. Teodora Matei a creat o operă de artă care va dăinui, nu doar în literatură, ci și în inimile celor care o citesc.
Teodora Matei
Colecția Trivers, Tritonic, 2024
Citind poeziile Teodorei, m-am simțit ca atunci când aveam cinci ani și, după ce învățasem literele, mă munceam să citesc singur povești. Unele cuvinte le pricepeam, la altele nu ieșea decât o adunătură de litere, al cărei sens îmi scăpa. La fel s-a întâmplat și cu volumul „Lacrimi de tei”. Am înțeles fiecare cuvânt din el, am senzația că erau menite să exprime simboluri și subtilități foarte frumoase, dar pentru mine rămâneau simple cuvinte. (…) Sunt două poezii pe care le-am înțeles. Și, firește, mi-au plăcut, fiindcă-mi place cum scrie Teodora, apreciez sensibilitatea ei de a surprinde nuanțe ale vieții (când o face în proză, folosind „un aer poetic”, reușesc s-o pricep și s-o apreciez la justa valoare).
Lucian Dragoș Bogdan pe Facebook