Cavalerii timpului – volumul 2 – Călătoria
Mirela Oprea
colecția Cașmir, Tritonic, 2018
Cavalerii timpului: Călătoria este o carte alertă, plină de misticism și magie, de pericole știute și neștiute, cu o privire obiectivă asupra binelui și răului. Autoarea Mirela Oprea reușește și de data aceasta să-mi capteze atenția. Ne vorbește despre încredere și speranță, despre pozitivitate și binele suprem.
recenzie pe justreadingmybooks
Daniel Timariu
colecția SFFH, Tritonic, 2019
Eu unul sper ca autorul să nu se oprească aici, să continue să ne desfăteze cu intrigi complexe, creaturi fantastice neaoșe, dar și de prin alte mitologii de pe cuprinsul mapamondului, dialoguri spumoase, gânduri bizare, monștri și demoni desprinși din coșmarurile oamenilor ce locuiau în caverne și se încălzeau la lumina focului, vânând și culegând roadele pământului, dar și din ale celor care umblă acum pe străzile orașului pe care nici măcar la ora actuală n-am apucat încă să-l vizitez (deși promit să o fac la un moment dat): Timișoara Tenebrelor lui Alex Anghel și Qiqirn.
recenzie de Liviu Szoke pe fansf
Daniel Timariu, Anamaria Ionescu, Lucian-Dragos Bogdan, Lucian-Vasile Szabo, Teodora Matei, Liviu Surugiu, Raymond Clarinard, Catalina Fometici, Monica Ramirez, Danut Ungureanu
colecția SFFH, Tritonic, 2019
Cum ziceam, surprinzător de multe povești mi-au plăcut. Cu plusuri și cu minusuri, pe alocuri, dar mi-au plăcut majoritatea.
recomandare de Liviu Szoke pe Facebook
Monica Ramirez
colecția Cașmir, Tritonic, 2019
O carte care m-a prins greu la inceput apoi a mers usor. (…) Mi-a placut foarte mult partea de semi-spionaj si curiozitatea de a sti mai multe despre personaje.
recomandare de Irina Carmen Brânză pe Books & coffee
Stelian Țurlea
colecția Lit, Tritonic, 2019
„Romanul lui Stelian Ţurlea este o carte împotriva uitării. Tocmai pentru că ridică o mulţime de întrebări, tocmai pentru că face să fie revăzute (secvenţele de Revoluţie sunt cinematografice, cu o impresionantă forţă a detaliului; de altfel, totul este pus sub incidenţa neliteraturizării, a autenticului), retrăite acele zile ale sfârşitului de an ori de lume. Atâta timp cât nu vom uita, mai avem o şansă. Imaginile nu trebuie să dispară, pentru ca răul să nu dispară din mintea oamenilor!”
recomandare de Constantin Stan pe amosnews
Legea talionului. Al treilea roman din seria Sergiu Manta
Anamaria Ionescu
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2019
Citind-o pe Anamaria Ionescu nu doar că te bucuri de un thriller care le are pe toate, ci și de o istorioară captivantă. Dacă ”motociclistul înalt, bine făcut; păr roșcat, cu ceva șuvițe albe strâns într-o mică coadă” nu face impresie bună și nu rămâne întipărit în minte, cu siguranță șirul de aventuri prin care trece convinge.
recenzie de Alina Dinu pe ideilaîntâmplare
Daniel Timariu, Anamaria Ionescu, Lucian-Dragos Bogdan, Lucian-Vasile Szabo, Teodora Matei, Liviu Surugiu, Raymond Clarinard, Catalina Fometici, Monica Ramirez, Danut Ungureanu
colecția SFFH, Tritonic, 2019
În sfârșit o carte pe care mi-a plăcut să o citesc. Partea curioasă este că fix ultima povestire este cea care dă titlul cărții. pe copertă sunt trecuți autorii în ordinea apariției textelor din volum, de la stânga spre dreapta, dar de sus în jos. Înaintea fiecărei povestiri găsim o pagină cu descrierea autorului (câteva cuvinte despre cel ce a scris).
recenzie în cadrul proiectului blogosfera sf&f de Ileana Andreea Drop pe nantanlupan
Daniel Timariu, Anamaria Ionescu, Lucian-Dragos Bogdan, Lucian-Vasile Szabo, Teodora Matei, Liviu Surugiu, Raymond Clarinard, Catalina Fometici, Monica Ramirez, Danut Ungureanu
colecția SFFH, Tritonic, 2019
Eu sunt foarte subiectivă când vine vorba de antologii. Cred că în momentul în care povestiri ale unor autori atât de diverși sunt reunite într-un singur volum, nici nu prea se poate ca la impresia de final să nu conteze gustul cititorului. (…) Citind Sub apa dragonului strâmb, impresia cu care am rămas este de intrigi polițiste virate spre fantastic. Nu toate povestirile sunt așa, unele chiar n-au picior de anchetator prin ele, dar aceasta e aerul majorității textelor, după părerea mea. Asta rămâne. Ceea ce nu-i un lucru rău. Mi-a plăcut să văd cum ar aborda genul niște oameni care s-au consacrat scriind Mystery & Thriller. Dar poate așteptările mele erau prea mari, pentru că textele mi s-au părut simpatice și cam atât.
recenzie în cadrul proiectului blogosfera sf&f de Georgiana Vlădulescu pe jurnalul-unei-cititoare
Daniel Timariu, Anamaria Ionescu, Lucian-Dragos Bogdan, Lucian-Vasile Szabo, Teodora Matei, Liviu Surugiu, Raymond Clarinard, Catalina Fometici, Monica Ramirez, Danut Ungureanu
colecția SFFH, Tritonic, 2019
Destul de ciudățică, însă nu alunecă în prețiozități și absurdități. Finalul e doar parțial previzibil, ceea ce reprezintă un plus. Trăgând linie, nu am fost impresionat, deși am vrut. Cum e și normal, nu toate povestirile de față sunt pe același nivel din punct de vedere calitativ. Dar am găsit multe cuvinte/fraze în plus, infodump introdus ca la școală, precum și destulă neîncredere în cititor (și în forțele proprii), altfel nu îmi explic detaliile livrate de mai mult de o singură dată.
Cred că mai e și o chestiune de preferință personală. Nu agreez textele în cheie fantastică – deseori se lasă cu multă informație redundantă în încercarea de a alinia realul la fantastic.
recenzie în cadrul proiectului blogosfera sf&f de Silviu Mihai Gheorghe pe Assassin CG
Sfârșitul inocenței (și alte povestiri)
Cristian Vicol
colecția SFFH, Tritonic, 2018
Concluzia care se impune când ajungi la Sfârșitul inocenței e că, în cazul lui Cristian Vicol, un singur fir narativ dă proze și personaje mai bune, mai închegate. Dar e neîndoielnic că dragostea autorului pentru fantastic și excursii în arii geografice cu mult potențial fantastic îl va îndemna să scrie mai departe proze cu defalcări temporale. El nu se va putea îndepărta niciodată de fantastic, oricât s-ar apropia, voit sau la dorința altora, de science-fiction, policier sau texte de alte facturi. Și poate că nici nu trebuie să se îndepărteze de el.
recenzie de Antuza Genescu în Galaxia 42
Daniel Timariu
colecția SFFH, Tritonic, 2019
Sunt mai multe fire narative, investigația lui Anghel interferează cu conflictul dintre Anca Morisena și Umbra Orașului, latura omenească a detectivului e cât pe ce să încline balanța în favoarea răului, vrăjit fiind de vampiri sau de legiunea de draci, însă dincolo de toate răzbate nevoia de iubire, așa cum o simte orice muritor: pentru un oraș de care se simte legat oricât de departe s-ar duce vreodată, de o femeie frumoasă înzestrată cu puteri speciale, de ființe venite din timpuri imemoriale doar ca să ne atragă atenția că lumea, așa cum e ea acum, nu ne aparține. Suntem rotițe mici în angrenaje uriașe, iar monedele de schimb, oricât ar fi de tentante, ar trebui ignorate în favoarea armoniei, a căutării unei căi de dialog, căci misiunea noastră e să menținem acea monedă în mișcare, să n-o lăsăm niciodată să cadă pe o față sau pe cealaltă, pentru că asta ar putea însemna dispariția unor universuri.
recenzie de Teodora Matei în Galaxia 42
Teodora Matei
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2018
Intrigă, suspans, fire de amuzament, legături făcute inteligent și meticulos, iubire, obsesie, secrete, toate se îmbină armonios în acest thriller pur românesc pe care îl recomand tuturor admiratorilor genului.
recenzie pe furtuni-atemporale
Cătălina Fometici
colecția SFFH, Tritonic, 2017
După o reţetă narativă verificată deja, textul consemnează scene simple, cu gesturi rutiniere, dialogul aparent banal lăsând să se strecoare treptat informaţii despre întâmplări grozave. Este un parcurs creionat cu mână sigură de Cătălina Fometici, pricepută în dozarea elementelor narative, pentru a stârni apoi mari convulsii, cavalcade, cu personaje nevoite să lupte pentru supravieţuire cu puteri supraomeneşti, fără nici o exagerare. Cadrul este de roman istoric, fabulos şi cu accente horror, cu eroi puternici, însă capabili să se înşele, devenind din vânători ai răului agenţii acestuia, nu printr-o alegere, nu deliberând, ci printr‑o metamorfoză subtilă, insesizabilă.
recenzie de Lucian Vasile Szabo în ARCA (USR Arad)
Cătălina Fometici
colecția SFFH, Tritonic, 2018
Mult mai ambiţios, romanul Imperiul de sticlă, este surprinzător din cel puţin două puncte de vedere. Prima surpriză este dată de faptul că noua carte se înscrie vertiginos în genul science fiction, un SF originat într‑un (şi combinat cu un) fantasy (…) Acest melanj fantasy-SF, combinat cu elemente de baladesc, dar şi cu accente antitotalitare evidente reprezintă un pariu câştigat, romanul fiind unul rotund, vorbind de un nou mod de a face literatură. Este o provocare de proporţii, arătând un autor curajos, capabil să lucreze pe spaţii largi.
recenzie de Lucian Vasile Szabo în ARCA (USR Arad)
Blestemul manuscrisului. Ediția a III-a
Bogdan Hrib, Răzvan Dolea
colecția Premium, Tritonic, 2016
Premisa romanului este una destul de complexă, având parte de 2 planuri narative cumva separate, dar care au un punct comun, manuscrisul. (…) Fostul jurnalist și purtător de cuvânt al poliției, în persoana lui Stelian Munteanu, este prins din nou într-un caz destul de complicat tocmai când se pregătește să meargă în vacanță. (…) Cartea ne promite „50% istorie reală, 25% istorie probabilă, 25% istorie posibilă”, lectura fiind potrivită atât pentru amatorii de crime fiction, cât și pentru împătimiții de istorie și vremurile trecute.
Ultima fotografie. Ediția a II-a
Bogdan Hrib
colecția Serie de autori, Tritonic, 2015
„Ultima fotografie” este o carte care rămâne nemuritoare, o carte în care îți rămân amintirile unui trecut atât dur, cât și frumos, dar și cu influențe istorice pe care mulți dintre noi nu le-am cunoscut fizic, dar cu care am făcut „cunoștință” abia când am crescut în vârstă. (…) Recomand cartea absolut tuturor persoanelor care doresc să descopere o altfel de carte, o altfel de poveste. Cred că vârsta minimă recomandată ar fi de 16 ani, însă cu siguranță, asemeni mie, cartea se va înțelege mult mai bine cu înaintarea atât în vârstă, cât și în societatea românească.
Johana Gustawsson
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2019
”Block 46” este genul de carte care te oripilează și te captivează în același timp, te prinde în firul poveștii și nu-ți mai dă drumul decât abia la final, când tu deja ești dat peste cap complet. Este o carte cu impact și-și merită laudele cu vârf și îndesat, un volum exceptional pentru o serie ce se anunță a face valuri. Mi-a dat daună totală și mă declar fană a Johanei Gustawsson, aștept cu nerăbdare volumul doi, așa că, Tritonic Books, nu ne lăsați să așteptăm prea mult!
recenzie pe bookwormsinacozycorner
Lucian Dragoș Bogdan
colecția Cașmir, Tritonic, 2019
Fiecare personaj dintre cele cinci sunt puse față în față cu viața și farmecele ei. M-am îndrăgostit în momentul în care acțiunea a devenit mai rapidă și lipsită de detalii nesemnificative. (…)Am apreciat enorm faptul că autorul a făcut remarcate aproape toate tipologiile de oameni, de la sufletiști la nepăsători, de la o poziție socială înaltă la una de nivel inferior, de la un om de culoare la altul etc. (…) Recomand cartea tuturor persoanelor care vor să ia la pas străzile Parisului cu o lectură minunată alături.
Teodora Matei
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2018
Fiind a doua carte a autoarei pe care o citesc, stilul de scriere îmi era unul cunoscut, care îmi place foarte mult. Deși mi-aș fi dorit o descriere mai detaliată a anchetei, acest lucru nu m-a împiedicat să termin repede cartea. Am avut parte de replici spumoase, unele amuzante, altele mai triste. Însă acest dialog a fost cel care m-a facut sa îi ofer 4/5☆. (…) Ceea ce m-a impresionat plăcut au fost numele românești ale personajelor și faptul că autoarea a ales ca acțiunea să se petreacă în România. Povestea a început promițător și s-a terminat la fel de promițător, dar, parcă, mai mergea puțin continuată. Cu toate acestea spuse, abia aștept să citesc următoarele volume.
recenzie pe Povești la răscruce
Monica Ramirez
colecția Ramirez books, Thriller & Mystery
„Protocol 9” este un amestec de poveste polițistă cu roman psihologic, o mostră de cum funcționează mințile bolnave și ce șanse există să le pătrunzi cu adevărat. Dacă în unele cărți personajul negativ e demn de milă sau demn de respect și poți simpatiza cu el pe alocuri, în romanul Monicăi Ramirez este imposibil să faci acest lucru. Citind, nu-ți dorești decât ca acestă ființă complet inumană care este criminalul în serie să fie descoperită și pedepsită – deși pare că nicio pedeapsă n-ar fi suficient de grea pentru a compensa pentru sălbăticiile comise. Empatizezi cu Emma, însă, și vrei să aibă succes în misiunea ei. Iar dacă ești femeie, recunoști în ceea ce i se întâmplă adiacent și misoginismul cu care poate ai fost tratată uneori la locul de muncă, precum și lupta pe care poate a trebuit s-o duci în a demonstra că ești pregătită pentru rolul pe care ți l-ai asumat în viață.
recenzie de Cristina Mitrea pe 4arte.ro
Lucian Dragoș Bogdan
colecția Cașmir, Tritonic, 2019
Apărut în colecția Cașmir a Editurii Tritonic și catalogat drept roman de dragoste, „Sună-mă mâine” poate fi considerat mai degrabă un volum de călătorie și de introspecție. Cinci femei americane, patru adulte și o preadolescentă, legate între ele prin relații de familie și de prietenie, pleacă într-o vacanță în Franța. (…) Iar când călătoria este condimentată și cu apariția unor bărbați care se insinuează ferm în viețile lor, precum și cu dispariția uneia dintre ele, toate își reconsideră situația personală și relațiile cu cei din jur, iar prejudecățile încep să cadă ca niște măști crăpate.