Andra Samson
colecția Lit, Tritonic, 2019
Andra Samson este filolog şi antropolog cu o experiență de 18 ani și cu o aplecare specială pentru naratologie. A urmat studii de etnologie, antropologie culturală și folclor, este lector la Fundația Calea Victoriei, unde are cursuri de scriere creativă. Este consultat în trainer şi facilitator comunicare (din 1997). (…) A câștigat un concurs literar național organizat de Rețeaua Literară, iar poveștile sale au apărut în volumul de față, „Kaleidoscop”, la editura Tritonic. Mai are un al doilea volum, de naratologie, aflat în curs de apariţie, care studiază rolul poveştii în dinamica socială a prezentului. (…) Această primă carte a Andrei Samson cuprinde cinci proze („Labirintului, 33”, „Scrinul”, „Pacientul”, „Ceasornicarul”, „Scrisoarea”) legate între ele prin firul roșu al personajelor, cu o atmosferă de mister.
recomandare de Stelian Țurlea pe amosnews
Eminescu-orator. Strategii retorice în publicistică
Daniel Ciurel
Colecția Comunicare media, Tritonic, 2019
Daniel Ciurel este lector la Facultatea de Jurnalism, Comunicare și Limbi Moderne, Universitatea „Tibiscum” Timișoara. Și-a obținut titlul de doctor cu o teză cu tema „Strategii retorice în publicistica lui Eminescu”, pe care a trasnformat-o mai apoi în cartea de față. Receptarea poeziei lui Eminescu a fost imediată, Maiorescu a contribuit decisiv. Publicistica poetului a fost omologată mai târziu, după 1909, beneficiind e oficiile lui Iorga. Opera sa jurnalistică a fost publicată integral abia după 1989. De aceea și încercările exegetice au fost timide.
recomandare de Stelian Țurlea pe mediafax
Andreea Mitan
Colecția Comunicare media, Tritonic, 2019
Andreea Mitan este lector în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative și cercetător în cadrul Centrului de Cercetare în Management, specializată în domeniul comunicării și al marketingului. În 2014 a obținut titlul de doctor în științele comunicării, cu o teză despre identitatea tinerilor și preferințele lor muzicale. Interesele sale de cercetare gravitează în jurul conexiunilor dintre marketing, produsele popular culture și lucrul cu audiențele formate din tineri (digital natives, generația Y). Teza de doctorat s-a transformat în cartea de față.
recomandare de Stelian Țurlea pe amosnews
Lucian Dragoș Bogdan
Colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2016
Acțiunea se învârte în jurul lui Dinu, un bărbat de 40 de ani care se regăsește la răscruce de drumuri, atunci când nimic nu îl mulțumește întru-totul. Viața îi este împărțită între familie, serviciu și prieteni, dar idealurile sale nu sunt împlinite. Serviciul nu îi oferă împlinea profesională mult visată, familia se zbate între 2 copii frumoși și o căsătorie pe butuci, iar prietenii nu îi mai conferă sprijin. (…)Dacă vreți un motiv în plus pentru a-i da o șansă romanului, vă mai spun că acesta a fost desemnat bestselleul editurii Tritonic în anul 2016. În plus, seria Vagabond se bucură în prezent de 4 volume, iar această primă carte este un început promițător, având un protagonist credibil și carismatic.
Eminescu-orator. Strategii retorice în publicistică
Daniel Ciurel
Colecția Comunicare media, Tritonic, 2019
Autorul mai subliniază că o mare parte a jurnalisticii eminesciene aparține polemicii. Eminescu recurge la două modele strategice: primul constă în expunerea tezei adverse și respingerea ei metodică, indicând inconsecvențele și erorile pe care aceasta le cuprinde, după care are loc promovarea și susținerea tezei proprii. Al doilea model procedează invers, acceptând provizoriu teza adversarului, după care se argumentează falsitatea acesteia.
recomandare de Stelian Țurlea pe amosnews
Andreea Mitan
Colecția Comunicare media, Tritonic, 2019
Este autoarea primei lucrări academice românești pe teme de music marketing, „În top – 7 modele de marketing în muzică” (Galați University Press, 2016), și a primit în 2016, din partea Tritonic, un best-seller award pentru volumul „Ghid esențial de promovare” (2015), al cărei co-autoare este. Începând cu anul 2007 lucrează ca expert în marketing în cadrul mai multor proiecte naționale și internaționale, pe teme din sfera antreprenoriatului și a culturii. În perioada 2013-2018 a coordonat mai multe programe masterale în cadrul SNSPA și în 2016 a predat cursuri de music marketing la VIVES University College din Belgia. „Muzica a fost firul roșu al identității familiei mele în ultimele două secole. A cânta înseamnă pentru noi a transmite mai departe ceea ce contează și ceea ce nu se poate pierde: valorile. Ceea ce ne spune cum e bine să trăiești.”
recomandare de Stelian Țurlea pe mediafax
Eminescu-orator. Strategii retorice în publicistică
Daniel Ciurel
Colecția Comunicare media, Tritonic, 2019
Daniel Ciurel abordează, într-o manieră proaspătă și tentantă, un sector relativ puțin investigat al creației eminesciene: cel publicistic. Înarmat cu achizițiile criticismului retoric tradițional și ale neoretoricii, cu lecturi extinse în domeniul argumentării mediatice, cu o cunoaștere exemplară a tehnicilor jurnalistice de persuasiune, Daniel Ciurel identifică într-un corpus vast de texte strategiile retorice abordate de Mihai Eminescu de-a lungul carierei sale de publicist. Forța persuasivă a articolelor eminesciene, demonstrează autorul, provine din credibilitatea și autoritatea discursului (ethos), din apelurile la pasiunile audienței (pathos) și din structurarea logică a argumentelor (logos). MARIANA CERNICOVA-BUCĂ
recomandare în Buletin editorial Radio România Actualități nr. 34 (56) februarie 2020
Elena Monica Frunzaru
Colecția Comunicare media, Tritonic, 2019
Lucrarea este importantă și pentru că, spre deosebire de multe din exegezele devenirii artei cinematografului, autoarea contextualizează, privește evoluția dramaturgiei și a ecranizării ei în strânsă corelare cu peisajul politic și cu reverberările sociale ale epocii. Prin perspectiva istorică și, mai ales, prin acuitatea judecă?ilor de valoare, cercetarea domniei sale se constituie într-o utilă contribuție la cercetarea interdisciplinară a spațiului cultural american. Totodată, stilul fluent și topica îngrijită a frazelor asigură cititorului o lectură agreabilă, pe măsura temei abordate, calitate deloc neglijabilă.
recomandare de Stelian Țurlea pe amosnews
Daniel Timariu
Colecția SFFH, Tritonic, 2019
În acest volum „urban-fantasy”, detectivul Alex Anghel și câinele Qiqirn (care, de fapt, este mult mai mult decât un câine, fiind capabil să ia zeci de forme) încearcă să dezlege misterul propus de Miercuri, reprezentant al Asociației Miercurienilor din Banat. (…) Pentru cititorii pasionați de basme întâmplate în lumea reală, cu oameni, demoni, știme, vrăjitoare, spiriduși și tot felul de creaturi fantastice, de aventuri magice greu de închipuit (și digerat), „Tenebre. Miercuri” de Daniel Timariu poate fi o lectură numai bună.
recenzie de Cristina Mitrea pe 4arte.ro
Lucian Dragoș Bogdan
Colecția Cașmir, Tritonic, 2017
Am pornit lectura fără să știu la ce să mă aștept, doar din dorința de a păși pe meleaguri necunoscute dar pe care mi-a fi dorit să le descopăr. (…) Am apreciat tocmai acest lucru: atmosfera din interiorul familiilor, prezentată prin acțiuni și evenimente banale, dar banal care a dat o notă autentică și m-a făcut să simt personajele și să mă pot pune cu ușurință în locul lor. (…) Dar cine sunt eu să-i judec? Am închis cartea și mi-am pus această întrebare, pe care cred că ar trebui să ne-o punem cu toții atunci când ne vine să ne dăm cu părerea despre ce fac ceilalți.
Monica Ramirez
Colecția Ramirez books, Thriller & Mystery, Tritonic, 2019
După toată aventura și emoția din cele șase volume ale seriei Alina Marinescu, parcă simțeam nevoia de încă o serie ce să îi aparțină Monicăi, în care personajul central să fie unul feminin, în care acțiunea tuturor volumelor să se concentreze — în mare parte — în jurul aceleia. (…) Și ca o concluzie, pe care oricum am tot dat-o indirect de-a lungul recenziei, volumul Protocol 9 a deschis calea unei noi serii pe care nu doar că o voi urmări cu multă atenție și interes, dar voi încerca să o tot menționez ori de câte ori voi avea ocazia.
recenzie pe andreeapandeleabooks