Home » Recenzii » Crăciunul care nu a mai venit

Crăciunul care nu a mai venit

Sub titlul Lecturi de weekend: Crăciunul care nu a mai venit, Stelian Țurlea scrie pe site-ul Amos News:

Crăciunul care nu a mai venit Anamaria IonescuNăscută în 1976, licenţiată în drept şi redactor al postului Radio România Antena Satelor, Anamaria Ionescu a publicat proză scurtă și romane. A debutat în 2009, cu un volum de povestiri, iar în 2014 a început o serie mystery &thriller. Într-un interviu de acum câțiva ani declara: ” În general mă inspiră viața din jurul meu în toate formele ei. Mulți dintre prietenii mei se recunosc sau își recunosc poveștile și replicile, locurile și amintirile în scrierile mele.”

În mod cert, așa se întâmplă și cu cel mai recent roamn publicat de dumneaei, cel de față, care se încheie cu ”câteva vorbe de la autor” în care mărturisește că este ”cea mai personală carte pe care am scris-o până acum. Pățaniile ei sunt un amestec: câteva bucăți de realități ale mele și ale celor din jurul meu și multă ficțiune. Dar ea este, într-un fel, o oglindă a mea.”

În mare, e o poveste care ne-ar include într-un fel pe mulți dintre noi. Un tânăr este arestat de Securitate, în 1989, pentru că a vrut să fugă din țară, și moare în timpul anchetei. Sora lui, eroina romanului, se străduie să descopere ce s-a întâmplat, și în 1989, și după 1989. Și nu află decât după mulți ani, când se deschid publicului Arhivele Securității, că fratele ei a fost turnat de cel mai bun prieten, omul cu care ea se căsătorise între timp și căruia îi făcuse și un copil.

Citește tot pe site-ul Amos News.

Crăciunul care nu a mai venit, de Anamaria Ionescu, a apărut în 2017 la editura Tritonic colecția LIT. În cadrul Galei Tritonic Bestseller ediția a II-a, romanul a primit premiul pentru cel mai bine vândut volum din colecția LIT pe anul 2017.

 

Scrie un comentariu

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.