Home » Noutăți » Recenzii de ianuarie, 2021

Recenzii de ianuarie, 2021

Iarna crimelor perfecte

Tony Mott

colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2019

Pe Tony Mott am cunoscut-o prin intermediul primului roman din seria Gigi Alexa, un medic legist din Brașov. Cartea aceasta are toate ingredientele de a fi un mystery thriller bun: o intrigă bine gândită, personaje bine conturate și o acțiune rapidă și captivantă. Citiți-o pentru că merită! În această toamnă a apărut și volumul II – Toamna se numără cadavrele, iar, cu puțin noroc, la vară ne vom putea bucura de a treia aventură a medicului legist.

semnal editorial în Topul cărților favorite ale anului 2020,  pe ciobanuldeazi

 

 

Gastro Noir

Lucian Dragos Bogdan, Bogdan Hrib, Horia Gârbea, Anamaria Ionescu, Stefania Cosovei, Rebeca Cojocaru, Petru Berteanu, Raymond Clarinard, Daniel Timariu, Teodora Matei, Ligia Enache, Monica Ramirez, Lucia Verona

colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2018

Avem și scriitori români contemporani ce scriu literatură polițistă foarte bună, iar această antologie ce se învârte în jurul meselor criminale este exemplul perfect. Vedetele volumui sunt, în ordinea apariției: Lucian Dragoș Bogdan, Horia Gârbea, Anamaria Ionescu, Ștefania Coșovei, Rebeca Cojocaru, Petru Berteanu, Raymond Clarinard, Bogdan Hrib, Daniel Timariu, Teodora Matei, Ligia Enache, Monica Ramirez și Lucia Verona, cei mai mulți putând fi citiți și în alte volume de acest gen tipărite de către cei de la Tritonic.

semnal editorial în Topul cărților favorite ale anului 2020,  pe ciobanuldeazi

 

Iarna crimelor perfecte

Tony Mott

colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2019

Iarna crimelor perfecte ne prezintă personaje pline de mistere și secrete dăunătoare. Fiecare dintre ele ascunde o poveste tristă declanșată de o copilările plină de lipsuri și traume care le afecteaza viața de adult. (…) Toate aceste povești interioare sunt descrise cu o finețe psihologică extraordinară menite să ofere acțiunii un mister aparte. Și totuși intriga cărții este de fapt un accident de mașină aparent întâmplător cu dovezi subtile de crimă.  (…) Romanul este o invitație în străfundurile întunecate ale ființei umane copleșite de goluri, de capcane mentale și de slăbiciuni iremediabile. Iar incapacitatea de vindecare duce la un destin punitiv.

recenzie pe veronicagavril

 

Un glonț pentru Julieta

Tony Mott

colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2016

Un glont pentru Julieta este, din punctul meu de vedere, un roman extrem de actual, extrem de util. L-am citit exact cand trebuia, adica intr-o perioada in care se vorbeste foarte mult despre sistemul medical si, mai ales, despre cercetarea din domeniul medical. Este evident fictiune, nu se fac referiri la vreo firma ori vreo situatie reala, insa in cazul multor carti de fictiune intrebarea care se pune este cat de realista este povestea, ce sanse sunt ca ea sa se intample. (…) Un glont pentru Julieta pastreaza acelasi stil, un narator omniscient care povesteste, insa, cumva din perspectiva unuia sau altuia dintre protagonisti. Auzim, pe rand, gandurile catorva personaje importante din poveste. Mai putine ca-n prima parte, insa acestea se si repeta. Si avem inclusiv perspectiva Anei: de data asta nu o mai avem descrisa exclusiv de altii, ci aflam inclusiv gandurile ei. In sfarsit un portret complet al ei, ca sa zic asa.

recenzie pe citestemil

 

Harap Alb continuă… în bandă desenată

Cătălina Velicu

colecția Comunicare media, Tritonic, 2020

Unul dintre meritele incontestabile ale studiului ei este acela că ne demonstrează că BD e o artă complexă, dar și că „viața cotidiană este împletită, în mod iremediabil, cu mitul”, despre care putem spune, pe urmele lui Mircea Eliade și odată cu autoarea, că „există posibilitatea de a-l camufla, mutila sau degrada, dar niciodată, în niciun chip, nu poate fi extirpat” din ființa noastră, pentru că ne leagă de facultatea gândirii simbolice, cea mai adâncă rădăcină a omenescului. (Ioana-Ruxandra FRUNTELATĂ, Conferențiar universitar doctor Facultatea de Litere, Universitatea din București)

semnal editor în Buletin editorial nr 1 (67) / ianuarie 2021 al agenției RADOR

Scrie un comentariu

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu steluță sunt obligatorii *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.