Cartea haosului II. Criptele timpului
Lucian Dragoș Bogdan
colecția SFFH, Tritonic, 2019
„Cartea haosului” (primul volum) a apărut, mărturisește autorul, după o provocare a fiicei sale Anya. Unei adolescente îi place să-și petreacă nopțile printre mormintele din cimitir. Are cu ea un caiet de schițe. Destul de ciudat. Până când fata dispare. Și se declanșează haosul. O carte în care apar vampiri, iele, vârcolaci, ritualuri sataniste. Firește, acțiunea se desfășoară la Sighișoara. O carte care a avut succes printre iubitorii genului fantasy. Se impunea o continuare. Este cartea pe care o prezentăm astăzi. Din nou, vampiri, fauni, vârcolaci, personaje fantastice, labirinturi, un destin citit de un orb într-un pachet de cărți de joc, personaje care vin dintr-un viitor în care transformările climei, radiațiile, epuizarea resurselor, evoluția tehnologiei au dus la separarea omenirii în mai multe grupuri distincte. Cu adolescenți care dispar și agenți secreți care operează mașinării stranii.
recomandare de Stelian Țurlea pe amosnews
Zodiac. Al doilea volum din seria Sergiu Manta
Anamaria Ionescu
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2016
Editura Tritonic publică de ani buni romane polițiste, traduceri sau cărți semnate de autori români; are și o colecție, îndeosebi pentru aceștia din urmă, intitulată „Mystery & thriller”. Editorul Bogdan Hrib este într-o căutare neobosită de a face iubit acest gen literar, imaginează nenumărate întâlniri cu cititorii pentru a-l promova, participă la târguri de carte naționale și internaționale, de unde aduce titluri interesante pe care le traduce, promovează autori români la acele târguri și întâlniri. (…)Anamaria Ionescu, născută în 1976, este licențiată în drept și redactor al postului național de radio. A debutat editorial în 2009, cu volumul „Camera obscură”, a continuat cu un volum de proză scurtă, „Pe cine nu lași să moară”, s-a lansat în genul thriller cu seria Sergiu Manta (volumul „Nume de cod: Akron”), cartea de față fiind volumul al doilea al seriei. (…) Cum spuneam, iubitorii genului au acum și traducerea în engleză a volumului – „Zodiac”.
recomandare de Stelian Țurlea pe amosnews
Daniel Timariu, Anamaria Ionescu, Lucian Dragoș Bogdan, Lucian-Vasile Szabo, Teodora Matei, Liviu Surugiu, Raymond Clarinard, Cătălina Fometici, Monica Ramirez, Dănuț Ungureanu
colecția SFFH, Tritonic, 2019
Cartea, coordonată de Teodora Matei și Lucian Dragoș Bogdan, este o antologie complexă, în care întâlnim idei și conceptii diferite; imaginarul se împletește cu iubirea, răzbunarea sau arta, dar prezintă și reinterpretări ale basmelor clasice. Per total mi-a plăcut și mi-a dat un vibe pozitiv.
Danut Ungureanu, Daniel Octavian Bejan, Michael Haulica, Stefan D. Guta, Bogdan Hrib, Daniel Timariu, Ligia Enache, Horia Garbea, Olga Delia Mateescu, Bogdan Teodorescu, Petru Berteanu, Lucia Verona, Tony Mott, Teodora Matei, Dan Radoiu, Anamaria Ionescu, Silvia Chindea, Lucian Dragos Bogdan
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2017
Noir de București este un altfel de București. Unul în care se întâmplă lucruri care mai de care mai bizare. De la crime în care s-au folosit jucării sexuale pentru a sufoca victima și până la apariția mai multor cadavre identice ce aveau amprentele unor persoane vii, Noir de București este o promisiune de suspans și momente critice. (…) Bucureștiul din carte nu este cu nimic diferit față de cel real în ceea ce privește numele străzilor, starea jalnica a Gării de Nord sau capacitatea poliției de a prinde făptașul. Unele povești par a fi geamuri către o realitate în care un traficant nu poate fi atins de nimeni, în care fii de politicieni scapă nevinovați și poliția doar întocmește acte care vor putrezi prin arhive.
recomandare de Luiza Poteca pe luizacomenteaza