Lucian Dragoș Bogdan
colecția Cașmir, Tritonic, 2021
Mi-a plăcut mult povestea aceasta, în special elementul fantastic și structura cărții.
Roger are parte de o dragoste care depășește limitele timpului, de unele experiențe unice care îi definesc viitorul. Tare interesant a fost gândit firul narativ, îmbinând trecutul, prezentul și viitorul. Se citește repede, are suspans, intrigă și un final surprinzător. Chiar dacă e sub 200 de pagini, e o lectură complexă, a reușit să mă pună pe gânduri. Am avut parte de surprize, mă bucură enorm că a fost o lectură diferită între atâtea povești de dragoste asemănătoare. O recomand ca o lectură rapidă de weekend, indiferent de anotimp, atunci când vreți să citiți ceva aparte.
recomandare de adela.reads pe Instagram
Bogdan Hrib
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2020
Recomand romanul său, Reziliență, l-am citit cu sufletul la gură, în câteva ore. Paginile se întorc de la sine, iar fiecare capitol aduce o întorsătură neașteptată. Reziliență este parte dintr-o serie care îl are drept protagonist pe Stelian Munteanu – se pot citi separat, romanele sunt de sine stătătoare. Intriga este bine construită și pe parcursul lecturii te simți atras într-o lume plină de răsturnări de situație și te întrebi constant cine este vinovatul (nu am ghicit, semn bun, mă dezamăgesc romanele unde ghicesc vinovatul după 50 de pagini. :)) Firul narativ este bine structurat, cu o progresie coerentă, iar dezvăluirile sunt surprinzătoare dar credibile. Personajul principal este carismatic și inteligent și te ține implicat în poveste până la final. Autorul a construit o atmosferă tensionată, în care cititorul simte că fiecare indiciu și fiecare gest poate avea o importanță covârșitoare. În final, romanul oferă, pe lângă o lectură bună, plină de suspans, și o perspectivă profundă asupra umanității și societății. El abordeză teme precum corupția, puterea, justiția sau moralitatea, oferind cititorilor ocazia de a reflecta asupra aspectelor complexe ale naturii umane și asupra dilemelor cu care se confruntă oamenii în viața de zi cu zi.
recomandare de Luisa Ene pe blog personal
Lucian Dragoș Bogdan
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2016
Primul volum al seriei ne face cunoștința cu Dinu, un tip ajuns la 40 de ani, față-n față cu o dilemă existențiala și un complex al inutilității dat de slujba lui deloc palpitantă și de viața monotona de zi cu zi. Fascinat de munca de investigații a unui amic polițist, decide să pornească o investigație voluntară printre oamenii din pătura de jos a societății pentru a afla misterul cadavrelor fără cap. Povestea mi-a plăcut pe toate părțile. Mi-a plăcut realismul situației, familiaritatea pe care o simteam față de locurile descrise, strădaniile nebunești ale lui Dinu, dar si interacțiunile lui cu oamenii străzii si cu nefericitii fără de adăpost. Cred că aspectul preferat la cărțile politiste din literatura noastră sunt modul prin care ne fac să ne simțim “de-ai locului”, familiari cu oamenii si comportamentul lor, cu atitudinea autorităților, cu relațiile familiale si viața cotidiană. Abia aștept să citesc și celelalte volume să văd ce-i mai poate pielea lui Dinu și cu ce ne mai dă pe spate.
recomandare de what.diana.reads pe Instagram
Daniel Timariu
colecția SFFH, Tritonic, 2017
Un fantasy urban pe stilul meu. Complex, dar fără să mă simt copleșită de ce se întâmplă; multe personaje fantastice, dar clar definite, îmi era ușor să îmi dau seama cine erau când reapăreau în poveste; are un flow fain, fără detalii inutile sau momente de umplutură. Mi-a placut enorm ideea, o Timișoara împărțită în 2 lumi, cea a oamenilor și cea fantastică, cu un văl subțire între ele, fain redată partea asta. Au fost și momente de confuzie, specifice genului fantasy, când stau și mă intreb ce citesc, cum sunt legate toate, de ce se întâmplă asta acum și ce nebunii s-ar mai putea întâmpla. Pentru mine sunt etape normale, tocmai de aceea iubesc fantasyul. Sinceră să fiu, a fost o surpriză lectura asta, la cât de mult mi-a plăcut. Citesc mult fantasy, însă de la autori străini. Iar cartea asta e dovada că trebuie să mai încerc fantasy românesc. Nu e prima, dar găsesc greu autori români care scriu fantasy să îmi placă.
recomandare de adela.reads pe Instagram
Dragoș C. Costache
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2023
Îmi fusese dor de un roman polițist, iar acesta m-a surprins în modul cel mai plăcut. Cu acțiunea plasată în perioada interbelică și o echipă cu două personaje total opuse care se aventurează în cele mai periculoase zone și situații, romanul te prinde și te surprinde. Pe mine cel mai mult m-a surprins partea mistică, fantasy. Personajele sunt foarte bine conturate, îți transmit realism, iar noțiunile de istorie și descrierile te introduc și mai bine în poveste. Mie mi-a plăcut și abia aștept continuarea care va apărea anul viitor.
recomandare de ale.citeste pe Instagram
Ciprian-Ionuț Baciu, Lucian Dragoș Bogdan, Eugenia Crainic, Cătălina Fometici, Bogdan Hrib, Anamaria Ionescu, Teodora Matei, Lucian-Vasile Szabo, Daniel Timariu, Cristian Vicol.
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2019
„Noir de Timisoara” este o carte ce cuprinde povestiri de mai multi autori romani. De mult imi doream o carte din aceasta serie si cum am pus mana pe ea cum am citit-o. Este interesant ca de la o povestire la alta stilul se schimba, fiind vorba de alt autor, povestile si deznodamantul la fel. Sunt doua povestiri cu un pic de fantasy,dar de departe preferata mea a fost ultima poveste.
recomandare de andreea_si_cartile pe Instagram
Lucian Dragoș Bogdan
colecția Thriller & Mystery, Tritonic, 2018
Seria Vagabond include romane care se citesc ușor. Sunt cărți bine construite, cu o intrigă atent lucrată, dar și cu personaje variate, interesante, surprinzătoare. Vagabonzii incluși în carte sunt oameni complecși, cu povești de viață nebănuite. Nu sunt proști sau inculți, după cum ușor veți remarca, și fiecare are ceva de ajutor pentru grup. În plus, unele persoane se vor regăsi în Dinu – mai cu seamă în criza prin care trece în primul volum. Picătura chinezească este un roman captivant, scris cu erudiție (veți recunoaște trimiteri către scrieri și idei variate) și atenție la detalii. Așa cum și-a obișnuit cititorii încă de la Vânătoarea de capete, autorul oferă, succint, informații despre locurile unde se petrece acțiunea – legende, mituri sau informații atestate istoric despre cartiere sau întâmplări din trecut. Recunosc că finalul cărții m-a făcut să planific un drum în zona unde are loc acțiunea pentru a revedea blocurile și detaliile prezentate :).
recenzie de Violeta-Loredana Pascal pe prwave